Foruminlägg av Fredrika G

< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
#1
23 maj 2008 kl 23:37
Gilla
Eftersom Mr. B skrivit om liknande trevliga initiativ i landet tänkte jag passa på att tipsa om ett annat långpass i Stockholmstrakten. 6 juli springer vi från Hornstull till Järna, det kommer att bli runt 50 km med mycket raster och av/inhoppningsmöjligheter. Mer info om bana etc kommer inom kort :-)
#2
25 maj 2008 kl 20:06 Redigerad 25 maj 2008 kl 20:07
Gilla
Hej allihopa!

Vi är ett gäng som springer från Hornstull (Stockholm) till Järna söndagen den 6 juli 2008. Det blir totalt 52 km i mycket lugn fart med många raster och naturligtvis trevligt sällskap. Jättekul om fler vill hänga med!

Banan är varierad med både landsväg och skog, och erbjuder många möjligheter till proviantering för oss som föredrar lätt packning, respektive avhopp för vidare färd med allmänna kommunikationsmedel för de som endast vill springa med en delsträcka.

En första detaljerad karta över bansträckningen ligger bland mina rundor och heter "Hornstull - Järna" (hoppas den är synlig för alla). Observera att de sista två milen endast är en grov skiss. Här följer vi Sörmlandsledens etapp 9 och 10 som delvis går genom skog och mark, där upplösningen i Google maps inte räcker till för att markera exakt sträckning.

Mer info om tid och mötesplats, slutgiltig bana och info om rastmöjligheter längs vägen etc. följer så småningom, men lägg gärna in den 6 juli i almanackan redan nu om du vill följa med. Jag kommer att uppdatera här i tråden med relevant info lite då och då.
#3
29 maj 2008 kl 14:49
Gilla
Tobias, ang. det här med 6 frukter - du har naturligtvis en poäng här, men tänk också på att nordliga halvklotet inte varit lika bebott lika länge som närmare ekvatorn, säkert också beroende på av dålig tillgång på föda. Klimatet har också varierat. Visst kan man klara sig utan att äta en massa frukt året om, men för att lösa detta så har människor valt att äta just - kött. Och då snackar vi inte oxfilé eller kycklingklubbor, utan även blod och inälvsmat, som just är rika på vitaminer på ett sätt som "muskelkött" inte är, utan mera liknar grönsaker och frukt. Om man har valt att avstå från att äta kött så bör man för optimal prestanda äta just mycket frukt eller "fruktiga" grönsaker (dvs. inte bara baljväxter och spannmål). (Jag är själv vegan ifall någon undrar. Tror dock inte jag kommer upp i 6 frukter för det ;-))
#4
29 maj 2008 kl 14:53
Gilla
Enligt Stockholm Marathons kansli tar det ca. 7 minuter efter startskottet för startgrupp F att komma fram till startlinjen. Stämmer ju bra med Mattias erfarenhet :-)
#5
2 juni 2008 kl 12:47
Gilla
Jag undrar ifall någon vet vilka de kostymklädda män var som sprang på drygt fem timmar. Det var tre stycken, och följdes av ett filmteam på motorcykel åtminstone andra Djurgårdsvarvet då jag låg efter dem. Den ena av dem spexade mycket både med andra löpare och med publiken, och sprang och delade ut något slags vykort mest till ungar.

Någon som vet vad det var för gäng? Det lät som om de möjligen var från Finland.

#6
3 juni 2008 kl 13:05 Redigerad 3 juni 2008 kl 13:06
Gilla
Jag har en blogg som heter ultraschmultra, den handlar om min satsning att bli ultralöpare och allt därikring. Just nu har jag kommit så långt att första maran är avklarad, så det är nu allt spännande börjar :-)

Adressen är http://gullfot.blogspot.com
#7
5 juni 2008 kl 14:16
Gilla
Den här har blivit lite av en klassiker i webbsfären: http://gullfot.blogspot.com/2008/05/lpteknik.html

(shameless self-promotion :-))
#8
5 juni 2008 kl 18:33
Gilla
Ha ha ha - nej, antagligen inte :-) I det här fallet så är det för att många har sagt att den på ett enkelt sätt förklarar vad det handlar om, när andra behöver hela böcker för samma sak.
#9
6 juni 2008 kl 16:47
Gilla
På ren vilja överlever man antagligen. Men med många raster, mat, dryck och roliga människor omkring sig blir det behagligare än så. Man kan springa med så länge som man tycker det är kul, helt enkelt.

Vill man vara macho kan man istället springa i femminutersgruppen. Det verkar bli en sådan också :-)

Länk till "officiell" hemsida med massa info och jättebra karta finns på http://beta.mapmyrun.com/event/sweden/stockholm/264069201712

Välkomna!
#10
15 juni 2008 kl 20:09
Gilla
Det blir eventuellt, helt säkert, definitivt hur kul som helst! :-)

Det finns ingen press på att springa hela sträckan, och åtminstone min klunga blir myyycket långsam. Har förresten uppdaterat infosajten med de flesta etapperna nu. Resten kommer efter midsommar. Kan lova att det blir ett jättekul äventyr!
http://beta.mapmyrun.com/event/sweden/stockholm/264069201712

#11
25 juni 2008 kl 19:20
Gilla
Hej ultrarävar och blivande sådana!

Nu börjar det dra ihop sig inför turen från Hornstull till Järna söndagen den 6 juli. Alla är hjärtligt välkomna! Mer info inklusive karta och etappbeskrivningar finns på http://beta.mapmyrun.com/event/sweden/stockholm/264069201712
I helgen fyller jag på webbsidan med de sista detaljerna, men hör gärna av er redan nu om ni har frågor.

Det går utmärkt att hänga med och springa sålänge man har lust, möjligheterna till avhopp längs vägen är många. Det blir också många stopp på vägen då man kan skaffa mat och dricka, så avancerad packning behövs inte heller. Det blir ett soft äventyr.

Hoppas vi ses den 6:e!
/Fredrika
#12
26 juni 2008 kl 07:29
Gilla
Maria, Håkan - jättekul!! :D

Precis, how hard can it be... det vet vi snart ;-)
#13
26 juni 2008 kl 14:55
Gilla
Ha ha haha, kan lugna dig med att riktigt så fort kommer det inte att gå ;-)
#14
2 juli 2008 kl 01:05
Gilla
Tjena allihopa!! Håkan, då får vi kompensera dig för missad Springsteen med extra glatt tjatter på söndag ;-)

Har nu filat klart på de sista detaljerna och lade precis upp nedanstående info på ultradistans.se och puls.se. Gå gärna in och kolla infosidan!

Med samtliga etapper kontrollsprungna och kartorna korrigerade visar det sig att vi får två bonuskilometrar - passet på söndag från Hornstull till Järna blir alltså hela 54 km. Banan är mycket varierande och naturskön, det här är ett pass man inte vill missa :-)

Det kommer att bli en blandning av löpare med mycket varierande erfarenhet och löpstyrka, och det går utmärkt att springa hela eller delar av sträckan i eget tempo (huvudklungan dvs. jag planerar att hålla dryga sju minuter per km). På infosidan http://beta.mapmyrun.com/view_event?e=264069201712 finns en uppdaterad karta som går att exportera bl.a. som sträcka (course) till GF305. De flesta delsträckor är dock mycket lättnavigerade och på infosidan finns uförliga etappbeskrivningar till hjälp om man inte vill springa i huvudklungan.

För den som vill ha en extra utmaning (t.ex. inför Swiss Alpine och liknande) kan man även följa en alternativ rutt längs Sörmlandsleden de sista två milen, som erbjuder riktigt teknisk terräng med tuffa höjdskillnader. Vi andra springer en snällare väg, och det går utmärkt att haka på delar av sträckan.

Vi träffas 8:30 inne på 7-11 vid T-bana Hornstull (uppgång Långholmsgatan) och snackar ihop oss lite innan vi drar iväg. Nu på söndag 6 juli alltså. Allt står på infosidan, se länk ovan.

VARMT VÄLKOMNA!


#15
2 juli 2008 kl 09:45
Gilla
Jättekul Charlotta!!

Jag sprang den svårare sträckningen när jag rekade delsträckan första gången, det var hur kul som helst men kanske lite väl tufft för en del när man redan har sprungit typ en mara... (åtminstone för mig, 4 km tog mig en timme...) Tänkte dock direkt att det kan vara spännande för de mer uthålliga löparna, för det är en fantastisk led. Distansen blir ungefär densamma, jag har provlöpt båda varianter. Det är bara att följa ledmärkningen, så det är inga problem med navigeringen. Men det är klokt att inte vara ensam för det är verkligen mitt ute i ingenting.

Det skall bli jättekul på söndag! :-)
#16
2 juli 2008 kl 09:54
Gilla
Fördelar med kjol: jag skaffade en sån här http://www.skirtgoddess.com för fickornas skull, att ha prylar med mig på Stockholm Marathon. Det funkade perfekt och jag sprang med vattenflaska (!), fem geler, iPod, salttabletter och ingefära. Nu tar jag kjolen på lite längre pass där jag inte behöver vätskebälte, men där två perfektaflaskor är lagom.
#17
5 juli 2008 kl 12:19
Gilla
Ha ha ni är underbara!! :-)

Eftersom frågan dykt upp vill jag bara förtydliga att passet självklart blir av oavsett väderlek. I alla fall jag har sett fram emot det här äventyret i flera månader och tänker inte låta lite regn stoppa mig :-) (men mitt tips är att det regnar i natt, och att det är friskt och skönt i luften i morgon....)

Vi ses alltså i morgon 8:30 på 7-Eleven vid T-bana Hornstull (Långholmsgatan). Är man i tid hinner man ta en kaffe och en macka! :-)

DET SKA BLI SÅ HIMLA KUL!


#18
7 juli 2008 kl 06:12
Gilla
Tack allihopa själva!! Det är inte alla som får köra långpass i så fantastiskt sällskap! Jäklar vad kul det var, och otroligt många distansrekord det blev.

Charlotta, dig såg man ju knappt kometsvansen av med den fart ni drog iväg ;-), träffade ni alltså Peter och Urban på vägen?! Vad kul!! De lämnade oss efter Vårby för att köra lite hårdare och utan raster. Vilken väg tog ni, fick du din terräng på slutet? Om du meddelar din adress så skall jag skicka "medalj" till dig också :-) Tene, finns hon också här på jogg?

#19
18 juli 2008 kl 13:50
Gilla
Hej allihopa!

Drog på semester dagen efter Hornstull-Järna och har inte haft internetuppkoppling, vill nu passa på att än en gång tacka alla er som var med - FAN VAD KUL VI HADE, och vad grymma alla var.

Tack Maria & Maria för länkarna!! Här kommer tips om lite flera berättelser:

Janne: http://kalmartri.com/blogg/#post13

Peter L: http://www.teamfakta.se/content.asp?TitelID=362

Min egen rapport finns på http://gullfot.blogspot.com/2008/07/dagen-d-vi-nstan-alla-blev-ultralpare.html

Tipsa gärna om ni hittar flera! :-)

Ni som inte var med - klart vi gör om det hela!! Det får bli en tradition tycker jag, första söndagen i juli typ.
#20
19 juli 2008 kl 11:59
Gilla
Roligt!! Jag kommer i morgon (söndag) och hänger runt lite. Bokade precis om tågbiljetten så jag hinner se starten också, är sedan kvar till åtta. Är gräsänka för närvarande så då kan jag glatt frossa en heldag med att kolla på sport ;-)
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >