Foruminlägg av Hans Bengtsson

#1
2 december 2008 kl 19:45
Gilla
Uppladdningsbara batterier har lite lägre effekt än engångsbatterier och det är förmodligen därför som det funkar sämre med såna.

Staffan: Jag har haft samma problem att pulsbandet lägger av ibland. För mig har det funkat att spänna åt det lite hårdare. Det verkar som om det kan tappa kontakten om det sitter löst och man är väldigt svettig.
#2
2 december 2008 kl 22:48
Gilla
Det är inte amperen som spökar utan volten. Uppladdningsbara batterier har ofta lite lägre spänning och det kan det påverka funktionen hos vissa elektriska apparater om dom är känsliga för det. Det är vanligare än man tror.
#3
8 januari 2009 kl 15:17
Gilla
Jag har en Polar rs 200 med fotpod.Jag har den inställd så att det blir autolap varje km för att få reda på vilken snittfart jag har haft under passet. Det har funkat bra (trodde jag) till jag la in ett pass i träningsdagboken här på Jogg. Uträkningen som blev i träningsdagboken blev 6.44 min/km medan den i klockan blev 6,23 min/km. Hur kan det bli så stor skillnad och vad är rätt? Är det nogon som vet?
mvh
Hans
#4
8 januari 2009 kl 15:24
Gilla
På klockan så står det snittfart och jag antar att det gäller hela passet.
#5
9 januari 2009 kl 15:24
Gilla
Efter ett samtal med Polar har jag fått en förklaring (hoppas det stämmer).Då jag har ställt in klockan att varje varv är 1 km så räknar klockan ut snittet på alla hela varv och tar inte hänsyn till det "sista" varvet som bara är 600m därav felet enl. Polar.
#6
30 oktober 2011 kl 12:04
Gilla
Varför köpa i affären när jag kan köpa på nätet?
Skorna behöver jag väl ändå inte prova ut så butikerna kan lika gärna slå igen.
Och blir jag skadad så kan jag åka till sjukhuset som som de idioterna som handlar i Svergie är med och betalar, själv tänker jag handla via nätet i England för där är det mycket billigare.
#7
13 februari 2012 kl 17:12
Gilla
Jag har haft samma problem som du i snart ett år. Mitt råd till dig är att strecha, framförallt rumpan och höftböjarna men även framsidan lår. Ett bra sätt att strecha ut svanken är att ligga på golvet och lägga fötterna på en stol och ligga så ett längre tag, jag brukar passa på att göra det när jag ser på tv. Jag känner av ryggen direkt om jag slarvar med strechingen. Jag fick rådet att träna dom inre magmusklerna, är du svag där kan det leda till ryggproblem.
Jag har även varit hos en naprapat som konstaterade att mina ben var olika långa och det var ett resultat av bäckenvridning som i sin tur var ett resultat av att jag slarvat med att strecha. Om du ska välja att gå en naprapat eller kiroparktiker så spelar det nog mindre roll, skillnaden som jag fått det förklarat är att kiropraktikern bryter och bänder direkt medan naprapaten jobbar mer med musklerna innan han bryter och bänder.
#8
20 februari 2012 kl 21:13
Gilla
Du kommer förmodligen att behöva flera behandlingar.
Naprapaten ger dig förutsätnningar att bli bättre snabbare men du måste göra en del av jobbet själv och vara duktig på att göra de övningar som du fått. Att röra på sig precis som Tage säger gör ofta gott, så ta promenader istället för att försöka springa så länge det gör ont.
Krya på dig!
#9
22 juli 2012 kl 22:48
Gilla
Jag har en Garmin 610. När jag för över mina träningspass till garmin connect så finns det flera olika tider där, både vad det gäller total tid och snittfart
- tid
- färdtid
- elapsed time
- medeltempo
- Avg Moving Pace
Kan någon förklara vad dessa olika tider betyder, det diffar alltid några sekunder mellan dom. Jag trodde att det hade med autopausefunktionen att göra, med alla olika tider kom med trots att jag har stängt av den.

#10
23 juli 2012 kl 21:29
Gilla
Tack så mycket för förklaringen. Jag tror att jag förstår de olika tiderna nu.