Foruminlägg av Stefan Norinder

#1
2 oktober 2008 kl 11:29
Gilla
Hej Tomas,

Rådet jag kan ge dig är att inte trappa upp träningen för snabbt. Stretcha ordentligt och lyssna på kroppen. Benhinneinflammation, gubbvad, hälsporre, etc, är tråkiga saker som kan lägga sordin på träningen om man är för ambitiös i början. Och se till att du har bra skor.

Lycka till!
#2
25 december 2008 kl 15:31
Gilla
Någon som kan rekommendera en väska som sitter skönt på ryggen när man springer? Det ska få plats en skjorta, tröja, byxor och en handduk ungefär.
#3
25 december 2008 kl 15:39
Gilla
jag fick en muskelbristning i vaden ("gubbvad") vid ringa 27års ålder, men de symtom du beskriver tycker jag inte riktigt stämmer in på vad jag upplevde.

men det kanske kan vara olika. jag gick hursomhelst till en sjukgymnast som hjälpte mig att få bort ärrvävnaden vid skadan. om den är kvar slår man upp bristningen hela tiden. tyvärr innebar det långt uppehåll från löpning. när jag sedan började springa igen gällde det att trappa upp långsamt och stretcha ofta. i början stretchade jag mer än jag sprang. bra skor är också en förutsättning.
#4
3 juni 2009 kl 09:32
Gilla
Det började med en känning i hålfoten, som att någon sena mellan hälen och framfoten kändes stel. Ofta kändes det lite grand i början av löprundan för att inte kännas alls efter ett tag.

Idag när jag tog en kortare runda blev känslan mer påtaglig efter passet. Det är ingen påtaglig smärta (jag kan fortfarande springa) men nu börjar jag bli orolig att jag kommer dra på mig något tråkigt om jag inte respekterar kroppens signaler.

Vad kan det vara? Är det begynnande hälsporre? Hur länge bör jag vila?
#5
3 juni 2009 kl 11:39
Gilla
Tack för ett bra svar. Ömheten sitter framförallt på den sidan av hälen som pekar mot tårna. Dessutom lite på trampdynan på framfoten.

Börjar med att vila ett par veckor och ser hur det känns.

Jag har ett ganska högt fotval. Kan något slags inlägg hjälpa mot hälsporre?
#6
14 juni 2009 kl 17:02
Gilla
Nu har jag vilat i tio dagar. Och då menar jag verkligen vilat. Större delen av tiden har jag suttit i en stol och läst. Tyvärr känner jag ingen förbättring. Vissa dagar känner jag inte av skadan alls, andra känns det precis som för tio dagar sedan.

Verkligen ett hoppfullt inlägg, Fanny. Hoppas att mina problem försvinner lika fort
som dina gjorde.

Jag ska ta och leta efter ett ortopediska inlägg.
#7
11 oktober 2009 kl 16:01
Gilla
Någon som vet när anmälan för midnattsloppet 2010 öppnar? Jag vill starta i 1b och den brukar fyllas upp snabbt.
#8
15 maj 2011 kl 14:22
Gilla
Illamåendet kommer inte direkt. Jag dricker, äter en frukt, stretchar, duschar och sedan dyker det upp. Jag mår illa om jag står eller sitter. Lägger jag mig ner känns det bättre och går över efter en halvtimme, timme.

Vad är det? Saltbrist? Jag ska springa mitt första maraton i Stockholm om två veckor och jag är lite orolig över detta.
#9
15 maj 2011 kl 22:11
Gilla
Tack för era svar. Kan man ta resorb i förebyggande syfte innan passet?
#10
16 maj 2011 kl 11:56
Gilla
Jag skrev en tråd med samma ämne: illamående efter träning. Fick tipset att det kan vara vätske- och/eller saltbrist. Ska testa med något slags salttillskott vid nästa långpass.
#11
24 maj 2011 kl 09:22
Gilla
Det är roligt att du är inspirerad, men tyvärr måste jag vara tråkig och ge rådet att skynda långsamt. Du skriver att du precis kommit gång med träningen och om du trappar upp för snabb kommer du att dra på dig skador.

Löp lagom mycket, var noga med stretchningen och satsa på 1:40 till halvmaran 2012.
#12
19 november 2011 kl 17:08
Gilla
Jag har fått rådet att köpa en modell av New Balance som heter E2, eller double-E som den också kallas. Men säljaren på Löplabbet jag pratade med sa att det är ovanligt att de tar in den modellen som normalbyggd. Ofta är de uppbyggda för att motverka pronation.

Så jag skulle gärna ta emot tips på breda löpskor. Var man kan köpa dem och om ni har liknande erfarenheter.

Tack på förhand.