Foruminlägg av Rickard Agerhäll

< < < 1 2 > > >
#1
16 november 2009 kl 12:47
Gilla
Begränsad tid till träning.

Bra tråd, tack för all input. Jag har tänkt försöka hålla mig till "180-formeln" i min träning, har redan börjat med det på långpassen. Problemet är att jag har lite ont om tid till att träna, brukar köra 2 pass i veckan på lunchen, och ett långpass på helgen, men lunchpassen blir inte så långa, och då är frågan:
Ska jag ändå köra lågpuls de passen, eller ska jag köra tempo/intervall på dessa?
#2
14 april 2010 kl 13:13
Gilla
Har också testat detta med samma resultat, vet inte om det funkar överhuvidtaget med pulsmätning under vatten, det kanske blir "kortis" mellan elektroderna?
#3
22 maj 2010 kl 20:52
Gilla
Mitt första Varv blev inte riktigt som jag tänkt mig, pulsen stack iväg redan efter 2, låg större delen av loppet över 180 i puls (har sprungit snabbare på mina långpass med c:s 160 i snitt), Trodde inte att det skulle gå, men blev inte så mycket tröttare så jag kom runt... Kunde/vågade inte öka farten på grund av den höga pulsen. Kan det ha brott på värmen, eller kanske att man inte var helt återställd från en förkylning tidigare i veckan?
#4
9 juni 2010 kl 13:01 Redigerad 9 juni 2010 kl 13:03
Gilla
Jag har en pod till min iPod, så jag får "current pace" på displayen eller i lurarna, men skulle vilka ha en fot pod till Min Suunto så jag får allt i klockan. Vad jag inte fattar är varför den är så dyr, nästan 1000 kr.
Nike+ kostar 300 inklusive mottagare, och den visar väldigt bra värden om den är kalibrerad. Svagheten är att Nike+ verkar vara kalibrerad för en viss fart, vid pass i annan fart än vid kalibreringen visar den mer fel. Är det det som skiljer, d.v.s. visar Suunto-poden rätt sträcka i alla farter?
Hur är det med vattentätheten?
Den är ju ganska stor, upplevs den som klumpig?
#5
3 september 2010 kl 13:46
Gilla
Hej.
Vi ska till Island nästa vecka, någon som har tips på fina platser att springa på? Vi kommer att på i reykjavik, men man kan ju åka runt lite...
#6
29 oktober 2010 kl 21:03
Gilla
Jag har provat alla sorter, in-ear, med byglar, utan byglar, inget funkar eller också går de sönder efter ett par veckor. Tills jag köpte ett par helt vanliga (Sony) "öppna" lurar (inte in-ear) för 200 kr, satte på såna där tygmuffar på dem så passar de perfekt, de sitter fast i ytterörat. Bekvämt, lagom mycket trafikljud kommer in, och framför allt, de har hållit i flera månader!
#7
11 februari 2011 kl 13:03
Gilla
Hej!
Reser en del till stockholm, och skulle vilja passa på att komplettera löpningen med simning, har testat motionssim på Eriksdalsbadet, men det var väldigt trångt (man fick simma runt runt i ett hörn av 25 m bassängen), finns det någon annan bra simhall som inte brukar vara överfull kvällstid?
#8
21 september 2011 kl 14:09
Gilla
Hörde några tips från Kevin Koskella på triswimcoach.com, man förlorar mycket värme genom huvudet och öronen (!) i vatten, så han föreslog dubbla badmössor eller badmössa i neopren, samt öronproppar. Har inte testat själv dock...
#9
10 december 2011 kl 10:10
Gilla
Hej!
Jag är en rätt dålig simmare som försöker bli bättre, framförallt vill jag kunna simma mer ekonomiskt, men även lite snabbare (jag har nu drygt 12:30 på 500 m). Målet är sprinttriathlon med c:a 500 m simning. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska andas "bilateralt", alltså på var 3:e armtag, eller på varannat. Rörelsen känns mer naturlig/symmetrisk/effektiv om jag andas på var 3:e, men då hamnar jag i syreskuld och orkar bara 50 m innan pulsen blir för hög. Andas jag på varannat känns det som att jag får sämre rotation, brukar också få ont i axeln på den andra sidan, men då orkar jag i alla fall simma 500 m. Vad tycker ni, ska jag andas bilateralt på träning, eller ska man ge upp och återgå till att andas bara på höger sida?
#10
4 mars 2012 kl 18:00
Gilla
Hej.
Var köper ni delar? Jag lyckas inte hitta någon riktigt bra web-shop för delar som kassetter, kedjor, broms-kit, mm. Inte svenska i alla fall...

/Rickard
#11
5 oktober 2012 kl 10:56
Gilla
Har också haft problem med kramp i vaderna, särskilt vid triathlon/brickpass i kallt vatten/väder. Körde med linement på vaderna senast, då gick det bra (fick dock kramp i en magmuskel i stället, körde med endast nummerlapp på överkroppen på löpningen och var rätt kall om magen, verkar som jag är känslig för kyla).
Tar hård massage på vaderna i början av tri-säsongen, tror det hjälper lite. Tänkte att det kanske beror på att man är för svag/"outhållig" i vaderna, så i vinter tänkte jag köra mycket excentrisk vadpress på gymet (långa set). Återkommer med utvärdering av detta till sommaren...
#12
3 februari 2013 kl 21:00
Gilla
Har en Suunto T3c. (ingen inbyggd gps)
Bra: smidig, snygg, använder den som vanlig klocka också, vattentät, lätt att byta batteri.
Dåligt: dyra tillbehör, repkänslig skärm, liten text på vissa fält i displayen, lågt ljud på pipsignal (t.ex vid intervaller).
#13
15 februari 2013 kl 19:11
Gilla
Jag har aldrig haft någon mössa när jag simmar, har bara kört sprinttävlingar. Ska dock köra en längre tävling i sommar, simdelen kommer nog att ta mig 35-40 minuter, räknar med kanske 14 grader i vattnet. Vad rekommenderar ni, neoprene eller vanlig mössa? Har lite problem med balansen vid T1 om jag inte har öronproppar.
#14
10 mars 2013 kl 08:22
Gilla
Funkar kompressionsstrumpor/ben mot kramp i vaderna? Har precis samma problem som Marita.
#15
13 juli 2013 kl 15:44
1 Gilla
Jag hade tennisarmbåge i c:a 6 månader, köpte sedan en perlott på apoteket, det finns speciella gjorda för tennisarmbåge. Syftet med perlotten är i första hand att minska smärtan när man måste använda armen, men jag blev snabbt bättre efter att jag börjat använda den. Troligen bara en tillfällighet att det läkte just då, men placeboeffekten ska inte underskattas ;-)
http://www.rehaboteket.se/skada/effektiv-behandling-av-tennisarmbage-idag?gclid=CMm96OfMrLgCFa93cAodHV8Aiw
#16
15 september 2013 kl 09:32
Gilla
Hej. Fick inte tag på shimanos vevparti när jag skulle renovera en MTB, satte dit ett som heter spectra. Kedja och kassett byttes till shimano. Jag har problem med att kedjan vill kliva/hoppa på klingorna vid hög belastning. Funkar bra, inga missljud vid liten belastning. Är det för dålig kvalitet på vebpartiet eller något man kan göra ngt åt tro? Kedjesträckaren verkar lite "lös", men det borde väl inte påverka övre delen av kedjan? Kedja/klingor är inte överdrivet smutsiga... Idéer?
#17
16 september 2013 kl 22:35
Gilla
Tack för tipsen.
Har rengjort och smörjt kedjan, ska provbelasta när jag får tid. Tror lite på Karel och Henrik också, det känns som att hela vevpartiet flexar lite för mycket om man belastar en vevarm... Återkommer.
#18
13 oktober 2013 kl 16:51
Gilla
Her testat lite: Märkte att det oftast uppstod när jag rullar utför en ojämn utförsbacke (så att allt skakar, har ingen dämpare), när jag sen trycker på direkt efter kan kedjan "kliva", tror att det är på klingan fram (den hoppar inte till en annan klinga). Började misstänka att kedjan liksom skakar loss lite. Testade att lägga kedjan på minsta klingan och minsta drevet, kedjesträckaren var då helt "i botten", och kedjan osträckt. Det är ju ingen växel man kör på normalt, men jag testade att ta bort en länk, och tror att det blev lite bättre, fick dock samma symptom vid ett tillfälle senaste passet. Undrar om fjädrarna i kedjesträckaren kan vara utmattade? Jag testar vidare...
#19
13 oktober 2013 kl 19:20
Gilla
Hej. Min Suunto T3c har gett upp, tänkte höra om ni har erfarenhet av Polar RCX5? Håller den vattentätheten även efter batteribyten? Är skärmen reptålig? Vad menar de med
"* Om du simmar i saltvatten eller simbassäng med hög klorhalt, rekommenderar vi att du använder Polar T31 kodat sändarbälte."?

Batterilivslängd?
Komfort i sändarbältet?
#20
7 mars 2014 kl 12:04
Gilla
Lägger till lite info nu när jag haft klockan något halvår.
Bra:
-Oändliga möjligheter att ändra displaylayouter
-Bra batterilivslängd verkar det som
-Bra mjukvaror

Mindre bra:
-Man kan inte växla mellan träningsläge/klockläge under ett pass, så om man glömt lägga till klocktid i någon display vet man inte vad klockan är innan man är hemma igen...
-Man kan inte se pulsen i klockläge, ibland vill jag kunna se hur mycket pulsen har sjunkit en minut efter målgång, men om man stoppat klockan kan man inte se pulsen.
-Har inte listat ut hur man lägger in intervallträning (t.ex. signal efter viss tid eller sträcka), det går i.a.f inte att göra på något enkelt sätt direkt i klockan.
-Man kan inte låta bli att spara ett pass, t.ex. om man råkat starta klockan.
< < < 1 2 > > >