Foruminlägg av Camilla Gradin

#1
4 februari 2018 kl 13:53
Gilla
Tjo!

Jag har tränat regelbundet i ca tre år nu med tyngdlyftning, corepass och löpning. Har nu anmält mig till Göteborgsvarvet i maj, men för ca en månad sedan åkte jag på ett löparknä och jag har knappt sprungit något sedan dess. Har inte ont när jag tränar övriga pass och idag sprang jag 2,5km utan att få ont.
Men jag känner att kroppen vill fortsätta springa vidare men skallen vill att jag skall stanna för att jag är rädd att det skall göra ont om jag fortsätter. Det är som kroppen stannar automatiskt efter 2,km.
Så hur skalll jag göra för att komma igång igen med att våga springa längre pass?
#2
5 februari 2018 kl 21:13
Gilla
Patrik, jag har inte känt av något på en månad från knät när jag har sprungit nu efteråt, visst inte vågat mer än 2-3km så jag vet inte om det kommer kännas om jag springer längre än så. Jag tränar som sagt en hel del styrketräning vid sidan om och har gjort detta regelbundet. Foamrulle har jag testat och det verkar inte ge mig något utan stretchar på som vanligt efter varje pass utan.

Kerstin, har en grym backe precis utanför mig så jag skall testa detta när nästa löppass är tänkt. Försöker ju få in löpningen så gott de går nu när man har så mycket andra pass emellan ;)

Jag förstår att man inte skall springa 1 mil direkt men jag vet inte riktigt hur långt jag skall springa heller i början nu efter problemen, 5km eller mindre? Förr sprang jag 5*5*8km i veckan som standard innan jag hade anmält mig till Gbgvarvet, ökade sedan på 1km per vecka innan jag fick ont i knät och antar att jag ökade för snabbt, eller? Tja många frågetecken men bra att ni finns =)

PS, jag råkade trycka på din röda flagga Patrik, vet dock inte vad som hände men hoppas jag inte skapade problem för dig nu :/
#3
6 februari 2018 kl 12:03
Gilla
Erikskal, jag har neutrala skor med medicinska inlägg och fick löparknä för någon månad sedan i samband med skoköp, köpte nya Brooks och höger fot domnade bort efter någon km och det är riktigt obehagligt att springa med, vill även påpeka att det är höger knä jag fick löparknä i. Aldrig haft problem innan med mina Soucony och nu funderar jag på att gå tillbaka till dessa då jag inbillar mig att det var skornas fel!