Foruminlägg av Tobias G

#1
5 november 2017 kl 23:45
Gilla
Hej. Jag har ett problem med som jag inte får bukt på. Haft detta under ca två års tid vilket förhindrar min löpning.

jag får kramp i utsida av vaderna. Inte den stora vadmuskeln utan den en mindre och längre som går från hälsenan och vidare uppåt på utsidan av vaden mot knät.

Smärtan ter sig som kramp verk som kommer smygandes under löpning och som inte släpper på ett antal dygn. Har jag vilat några veckor kan jag springa någon mil utan smärta men känner av stelheten efter som inte släpper. Ter sig inte som träningsverk. Nästa pass två dagar senare blir vaden stel efter några kilometer och släpper inte och smärtan byggs på. Smärtan sitter i och byggs på vid varje pass men släpper om jag vilar 1-2 veckor men kommer åter efter något löppass igen. Den yttre vadmuskeln är enormt hård och stel vid smärta men även utan smärta också. Det kan hjälpa något att trycka hårt på den (massage) men får inte problem at försvinna på lång sikt.

Varit hos sjukgymnast och naprapat som gärna gör artipunktur och ultraljud men med bristfällig resultat.

Någon som haft liknande problem eller någon som eventuellt har en lödning på mitt problem?

Mvh Tobias
#2
6 november 2017 kl 12:21
Gilla
Tack för svar.

Ja, jag antar att det är Soleus utifrån bilder jag sett på vadmuskeln. baksida av underbenet (vaden) och sedan en mindre smal muskel på utsidan.
Jag grovt stel i höften/sätesmuskel som jag kämpar med stretch och utsida lår men det går segt och svårt att ge med sig.
Jag får viss ryggproblem pga av just stelheten antar jag som känns i svanken vid löpning.

Jag får inte fullt så ont när jag kör tåhävningar men stelheten kommer vid löpning efter några kilometer och håller i sig. Kan dock gå hur långt som helst utan smärta även om de känns stela.

Lars: Hr du några bra övningar för höften och bål som används vid just löpning? Tycker jag är svars i just magmuskler men kanske inte rätt typ av muskler då.