Foruminlägg av Göran Adlerz

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
3 oktober 2010 kl 14:12
Gilla
Hej

Finns det någon/några i Sundbyberg, Solna eller i närheten som vill köra lite pass tillsammans, rundorna kan vara asfalt skogen mig spelar det inte så stor roll. Det är ju alltid roligare om man har någon att springa med, speciellt om man har en dålig dag då är det alltid bra med någon som kan peppa en.

/Göran
#2
3 oktober 2010 kl 14:25
Gilla
Hej

Finns det någon/några i Sundbyberg, Solna eller i närheten som vill köra lite pass tillsammans, rundorna kan vara asfalt skogen mig spelar det inte så stor roll. Det är ju alltid roligare om man har någon att springa med, speciellt om man har en dålig dag då är det alltid bra med någon som kan peppa en.
#3
26 oktober 2010 kl 10:01
Gilla
Hej

Jag undrar om det är någon som har testat att springa med vatten täta Sealskinz strumpor, när jag kände på dom i butik så kändes dom lite glatta inuti. Är det någon som provat och vet hur dom sitter på foten när man springer så är jag tacksam för infon.

Mvh
Göran
#4
26 oktober 2010 kl 10:05 Redigerad 26 oktober 2010 kl 10:05
Gilla
Hej

Jag får samma sak med min Garmin Edge lite kortare avstånd än angiven längd,
började också fundera på om min GPS visade fel.

#5
26 oktober 2010 kl 22:02
Gilla
Hej

Tackar för er info om vad ni har provat och hur det funkat för er, då blir det nog till att prova ett par.
#6
7 december 2010 kl 21:54
Gilla
vart tänkte du man skulle mötas

/Göran
#7
9 december 2010 kl 18:59
Gilla
Hej

Tyvärr måste jag säga att min halsont inte ger med sig som jag trodde så att springa på Lördag blir svårt, men jag hoppas vi kan försöka igen nästa Lördag
om det funkar för dig.

Göran
#8
13 mars 2011 kl 11:08
Gilla
Hej Alla

Jag behöver lite Hjälp/Råd jag har under en lång tid nu haft ganska ont med mina benhinnor, jag har fått avbryta flera pass sista tiden pga att det gjort för ont. Jag pronerar och har därför skor anpassade för det utprovade på Löplabbet och har haft sådana skor under många år. Jag har också skaffat stödstrumpor efter inrådan från Löplabbet i hopp om att bli av med det onda och kört med det nu under en period. Inget utav detta har gjort att mina benhinnor blir bättre.

Så nu till min fråga finns det någon som har eller har haft liknande problem, och gått över till att köra med helt neutrala skor och tvingat sig att ändra löp steg. Jag springer med idag väldigt mycket häl isättning i min löpstil, och kan märka att om jag kortar ned mitt steg och försöker löpa mer på framfoten så kan det kännas lite bättre.

I dom skor jag har så känns det inte alls bra att springa på framfoten då dom är gjorda för att häva proneringen så man springer mer på tårna än framfoten märker jag, men när man får till steget så känns det ganska bra i benhinnorna, så vad tror ni om mina tankar om att försöka byta löpsteg, dela gärna med er utav era egna erfarenheter, det skulle hjälpa mig mycket med tips och råd då jag känner just nu att löp glädjen börjar ta slut när jag inte blir bättre hur jag än testar och försöker.
#9
13 mars 2011 kl 14:00
Gilla
Absolut jag har läst igenom trådar både här och på webben, och provat lite olika metoder såsom strecthing, kortat ner streckorna m.m men inget tycks funka. Det var där tanken kom att kasnke byta till neutrala skor då jag läst om folk som provat detta och blivit av med sina problem.
#10
13 mars 2011 kl 14:57
Gilla
Hej Hans

Har provat det också då detta har kommit och gått under en ganska lång tid, det är bara under en kortare tid som jag varit med på jogg sidan och reggat mina rundor. En annan sak som jag märkt är att det inte e någon skillnad direkt om jag springer asfalt eller i skogen, naturligtvis är det lite bättre i skogen då underlaget är mjukare.
#11
13 mars 2011 kl 17:21
Gilla
Hej Alla

Tack för alla bra tankar, streatcha har jag prövat nu ganska länge både före efter och ibland under passet. Men det verkar göra väldigt lite skillnad för mig, och precis som nämns i ett inlägg så tänker jag ta korta pass ibörjan och försöka att landa mitt under foten istället för tårna. Ett stort problem som jag ser är just att man pratar med en Kiropraktor så säger han det ena pratar med en annan nä jag tror inte just det kommer hjälpa dig prova detta istället??????.
#12
24 april 2011 kl 09:38
Gilla
Hej

Jag kör FiveFingers" började redan förra året men som vanligt ville man för mycket för snabbt så jag fick väldigt ont i fotlederna. I år har jag börjat rätt och nu e jag uppe i 7-10km´s rundor och det börjar kännas riktigt bra, kör varannat pass med skorna men räknar med att till sommarn bara köra med FiveFinger skorna. Det är en underbar känsla att springa i skogen och känna markens ojämheter under foten och inte ha en sko som tar bort den känslan.

"Om det finns fler som springer runt i redan nu eller i tankarna att prova, så hör gärna av er det är alltid roligare att vara fler, jag bor i Sundbyberg men är flyttbar.

Göran
#13
17 maj 2011 kl 12:36 Redigerad 17 maj 2011 kl 12:36
Gilla
Hej Alla

Finns det någon fler i stockholms trakten som springer barfota/FiveFinger, jag springer idag vartannat pass med mina FivefFnger och har gjort det nu några månader, och nu börjar det kännas okej att springa upp till 1 mil. Målet är att gå över helt och hållet till barfota löpning, men dit är det bra mycket träning kvar. Det vore kul om det fanns några fler i trakterna som man skulle kunna springa med, själv bor jag i Sumpan men är flyttbar.
#14
17 maj 2011 kl 13:40
Gilla
Hej

Tackar för den skall kolla med dom, dock verkar dom vilja att man springer helt barfota vilket inte är mitt mål. Jag tänkte att mitt mål är att springa med FiveFinger skor, men att kunna köra några kilometer helt utan skor på lite bättre underlag skulle också var kul att klara av. Jag gillar personligen att springa i skogen och det funkar sådär om man e helt barfota tycker jag. Så lite fusk med FiveFinger blir det nog allt :-)
#15
18 maj 2011 kl 08:20
Gilla
Hej Amelie

Jag ska väll inte helt ta bort att det kändes lite utmanande då jag testade det första gången förra året, sprang naturligtvis för mycket direkt och fick ont. Så kom vintern och nu har jag kommit igång som man ska med att bygga upp långsamt, och nu när man börjat få in styrkan i i vader och för mig framförallt fotled så är det helt enkelt bara kul och en skön känsla att springa med dessa tunna skor. Sen finns det dom som kallar det fusk och menar spring barfota eller med vanliga skor, själv e jag helt nöjd med att köra med FiveFinger och har inga planer på att bli en ren barfota löpare. Och precis som Tor säger man får bara frågan från dom som inte provat och så får man försöka förklara känslan vilket jag gärna gör för nyfikna ute i spåret. Men som sagt börja långsamt med träningen man kan börja med att springa på en gräsmatta i några minuter till att börja med,
#16
7 augusti 2011 kl 19:42
Gilla
Jag har under dom senatse 6 månaderna kört väldigt mycket med FiveFinger skor, och det har gått både upp och ner. Men tycker att det börjar flyta på riktigt bra, och numera kör jag upp till 10-15km utan större konstigheter. Dock kommer jag fortsätta köra längre rundor med vanliga skor, och var i Torsdags på Löplabbet för att köpa nya. Och döm om min förvåning när det visade sig att jag inte längre behöver skor för Pronation, utan det verkar som att löpningen med barfotaskorna har byggt upp muskler för att orka hålla i foten och inte tappa steget. Vi diskuterade ganska länge i butiken och testade både steget med VFF skorna och nya neutrala skor, och det enda vi kunde komma fram till är just att löpningen med barfotaskorna har haft mer än en effekt i min löpning. Då jag alltid har haft skor för Pronation så kanjag inte tänka mig någon annan anledning, men jag kan ju ha fel. Tack löplabbet för trevligt och kunningt bemötande som vanligt.
#17
10 september 2011 kl 12:15
Gilla
Jag gillar att ha mina VFF skor tajt, om dom glappar när man springer i dom så kan man lätt få som brännblåsor när man springer lite längre sträckor. Men detta är ju bara min erfarenhet kanske inte är så för andra.
#18
23 september 2011 kl 15:07
Gilla
Låter kul jag kommer att vara där kl 09
#19
2 oktober 2011 kl 17:32
Gilla
Tack för en bra men jobbig runda för oss ovana trapplöpare :-)
#20
5 oktober 2011 kl 10:26
Gilla
Hej

Jag funderar på att åka måste bara kolla upp att det funkar den helgen, vilket jag hoppas då jag vill åka ner. Så plats i bilen både dit och hem till stockholm finns om man vill. Jag skriver i ditt inlägg under veckan om jag kan åka men jag tror inte det ska bli några problem.
< < < 1 2 3 4 > > >