Foruminlägg av Stefan Holmström

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
11 maj 2012 kl 15:32
Gilla
Hejsan

Jag är en total nybörjare vad gäller löpning, men har nu funnit mitt nya intresse och tycker då ultralöpare är det tuffaste som finns ;P Jag skulle själv vilja prova på och se hur långt man kan komma i denna "gren",
Men undrar då hur man skall träna för att uppnå bästa resultat som en ultralöpare. Jag kán förstå att man kanske intre tränar som i traditionell löpning när man bara springer runt 1-2 mil, eller har jag fel?

Just nu springer jag bara på måfå så långt jag orkar, (sprungit i 2-3 veckor) Men det hade vart skoj att ha någonting att gå påv och sträva efter, om man vill springa så långt som möjligt. Visst kommer det ta sjukt långt tid innan jag klarar asådana distanser, men som sagt hur tränar man för att nå dit? vad ligger fokus på? Tack på förhand!
#2
11 maj 2012 kl 16:26
Gilla
Man tackar för dem snabba svaren! ska genast kolla in hemsidan också.
Karin: tack för tipsen och kul att du gillar bloggen :) Det är ett bra sätt att pressa sgi själv och öka motivationen. När hela världen får veta att man tänkt börja springa lite kan man ju inte hänga i soffan och räkna regndroppar :)
#3
12 maj 2012 kl 08:35
Gilla
Tack gott folk! nu blir man genast sugen på att ut och springa :)
1 mil är ju mitt allra första mål, sen är det väl bara att börja bygga 1 mil i taget.
#4
12 maj 2012 kl 12:37
Gilla
ah löparlektyr uppskattas alltid, bokmal som man är.Annars mycket bra och konkreta tips, väldigt kul att höra diverse erfarenheter kring ämnet. Skall genast hugga in i boken.
Vilken inspiration sen från alla, nu måste jag ju ut och springa orkar inte sitta här och ha "vilodag". Kryper ju i benen.
#5
13 maj 2012 kl 10:50
Gilla
Kul med fortsatt bra tips,
Klas: precis så var mitt grund tänk angående terräng så därför har jag börjat springa mestadels terräng, blir dock lite jobbigt me alla uppförsbackar på minst 1 km för en otränad kille som mig, men tror att det ger mer än tar i det "långa loppet" haha

Ann-Sofie: Det där emd 10x4 km lät väldigt intressant, jag är också nyfiken på upplägget?
#6
14 maj 2012 kl 10:32
Gilla
Hejsan

Jag har sedan ett tag tillbaka blivit av med en njure till följd av en tumör, (tråkig historia)
jag vet att man klarar sig på en njure och så men till vilken grad? Det jag tänker på då är vätske och salt regleringen i kroppen som är en av njurarnas viktigaste funktioner, om den blir sämre till någon grad med en njure? (speciellt vid lång löpning?) Eller hur njurens syremätning påverkas, skulle man med andra ord kunna säga att man med en njure missgynnas vid konditionsidrott? Eller hur pass hårt kan man träna, det kanske inte spelar någon roll?

Nu är ju det här en del kvalificierade frågor men det kanske finns någon vis själ där ute... Då frågan kanske inte passar direkt in på någon av kategorierna, men jag vill helst inte ramla ihop i spåret av ren okunskap ;)
#7
14 maj 2012 kl 13:57
Gilla
Tack för svar, jo jag går på koller var tredje månad och allt är tipp topp, både hjärta och själ :)
#8
15 maj 2012 kl 12:16
Gilla
Jag ligger på exakt samma nivå som dig. Jag började springa för 3 veckor sen ungefär och då klarade jag 500 meter innan jag gav upp. Idag sprang jag 7,3 km runt 6.14min/km tempo (pb) utan intervallträning, så visst är det fulltmöjligt om du bara ökar mängden. Men jag hade lite av sama funderingar som dig, men efter ovanstående råd kanske jag också kan slippa dem ett tag till haha.

Är du intresserad kan du följa min blogg där jag berättar om min misär/utveckling från 0-ultra :P
#9
19 maj 2012 kl 15:04
Gilla
ojoj va roligt, jag kapar också tråden. Om man som jag började springa för 3 veckor sedan, tror ni man kan träna upp sig att klara ett 50 km lopp på 15 månader? eller är det kanske bättre att satsa på ett maraton? men om jag fick välja skulle det lätt bli ultra i första hand.
#10
19 maj 2012 kl 15:11
Gilla
Jag håller med Johanna. Jag diagnostiserades själv förra året med Paragangliom Feokromocytom och förbjöds från alla former av träningen och stressrelaterade uppgifter. Jag höll på att få träffa grindvaktar'n pågrund av att jag tränade och totalkollapsade på en träning. Mitt blodtryck var då också konstant skyhögt och medicinerades så pass hårt att jag skulle bli sängliggande innan operation.
Så även fast kroppen ser ut att må bra på utsidan kan det gå på skit ändå, som för mig. Märktes ingenting innan kollapsen. Och med ett sånt högt blodtryck som du har bör du defentivt lyssna på läkarna angående fysisk motion.
Jag har själv precis börjat träna så jag vet precis vad du går igenom och det måste vara ett rent helvete. Hoppas du kryar på dig snabbt!
#11
24 maj 2012 kl 13:40
Gilla
Som du vet är jag i samma skor som du, mina pass blir aldrig som planerat, men det är bättre att komma ut och köra ett kravlöst pass än inget alls. :)
Jag har samma känsla idag, är riktigt tung i benen efter min första mil här om dagen och funderar på en vilodag till. Men då blir det tre på raken :O
Behöver inte ta tid eller något bara ut och spring lite grann, helst i skogsmark. Om du nu har missat mina senaste inlägg i bloggen så in och läs, där finns inspiration.
#12
31 maj 2012 kl 18:15
Gilla
Ibland kan det ta en stund innan det kommer upp på sidan har jag märkt med mina inlägg. Kan ju vara det.
#13
3 juni 2012 kl 22:27
Gilla
Du har runtastic som har livetracking m.m. Kolla in den. Om det var det du menade. Finns till iPhone
#14
7 juni 2012 kl 23:20
Gilla
Jag är långt ifrån expert men jag började springa i maj, och sprang min första mil efter tre veckor. Iof är jag lätt i kroppen (BMI 20,6) men kolla gärna igenom mina träningsrundor och läs gärna min blogg, så ser du mitt upplägg och hurnjag kämpade för att klara mina mål :)
Jag är långt ifrån snabb men tar mig iallafall framåt.
Lycka till!
#15
14 juni 2012 kl 15:31
Gilla
Jag har när jag går/springer ont precis nedanför vaden (stora muskelhuvudet) och ovanför hälsenan i princip, kan det vara muskelfästet i vaden?

Är det en överansträngning eller nåt annat hemskt? Är tacksam om någon kunde identifiera felet och vad som skall göras som bot. :)
Jag vill ju ut och springa snarast! Är för övrigt nybörjare och började springa i början av maj.
#16
26 juni 2012 kl 21:38
Gilla
Okay jag måste bara ställa frågan, trots pinsamhetsfaktorn :P

Vad har ni under era löpartights? Om ni har något vill säga...
Mina "vanliga" kallingar börjar ju skava eller korva sig på ställen dem inte ska :)

Eller är det "free balls" som gäller? hehe
#17
27 juni 2012 kl 16:30
Gilla
#18
27 juni 2012 kl 19:59
Gilla
Tackar! många kloka inlägg, man tackar för råden. Det är som sagt efter 40 min och framåt det börjar bli jobbigt att gräva fillingarna till rätta med handen :)

Jag får se till att pröva ett par funktionskallingar, tills dess blir det fritt häng :P (men lär nog nästan stoppa ner en extra strumpa då, hahaha)
#19
28 juni 2012 kl 21:08
Gilla
Jag har nu provat sprungit utan nånting, bara tights då :P det var som natt och dag, mer freeballs till folket! :)
#20
4 juli 2012 kl 16:46
Gilla
Tänkte köpa min första pulsklocka och hade funderingar kring just denna, nån med erfarenheter av denna modell? Är den att rekommendera?
< < < 1 2 3 4 > > >