Foruminlägg av simone

#1
1 februari 2016 kl 22:39 Redigerad 1 februari 2016 kl 22:39
Gilla
Förra veckan var jag ute och sprang och kolliderade med en bil. Vänster knä vreds åt vänster håll och jag fick åka ambulans till akuten där mitt ben sträcktes ut. Efter det fick jag en stödskena och bandage, en kylpåse, en gel och antiinflammatoriskt.

Det gör ont att böja på knät mer än 40-70 grader, det är svullet och det är lite labilt, men blir mer och mer stabilt med tiden. Jag kan gå kortare distanser med enbart bandage, stödja på benet och det har aldrig gjort ont- bara efter att jag gått omkring mycket eller satt mig i en obekväm position.

Frågan är vad kan det vara?
Har ni råkat ut för liknande? Hur har era erfarenheter varit?

Jättetacksam för svar!
#2
2 februari 2016 kl 00:43
Gilla
Det var ingen rejäl smäll utan snarare en knuff. Hur känns en menisk/ledband/korsbandsskada? Får svar från magnetröntgen om 2 veckor och vill gärna veta vad det kan vara så att jag inte gör något fel medan jag väntar
#3
6 februari 2016 kl 00:15
1 Gilla
Vill gärna höra om era erfarenheter kring ledbandsskador i knät!
Jag vill gärna börja springa igen! Knät vred sig rejält ur led för lite mer än en vecka sedan, men det har läkt relativt fort, men läkaren sa att jag måste ha stödskenan i någon vecka till, till och med när jag sover, och att jag inte får böja på knät. Vad har ni fått för råd? Hur lång tid tog det för er att ''komma tillbaka''?