Foruminlägg av Stefan van den Berg

< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >
#1
18 augusti 2007 kl 17:02 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Var ett rätt OK lopp. ian näst snabbaste halvmara nånsin. Vinden var lite besvärlig första milen. Passerade en jogg.se-tröjförsedd löpare i backen strax efter halva banan. Han orkade inte hänga på i mitt tempo som var mycket jämnt. Den långsammaste kilometern gick på 5:15 och den snabbast på 4:40, men de flesta låg precis på 5 minuter blankt eller nån sekund under.
#2
19 augusti 2007 kl 20:14 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Någon förutom jag som tänkt springa?
#3
19 augusti 2007 kl 22:29 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Det finns förutom 25 km, även den kortare 18km-distansen
#4
20 augusti 2007 kl 13:14 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Jo det är samma bana. Med de två härliga motluten på slutet.
#5
5 november 2007 kl 10:01 Redigerad 30 december 2006 kl 00:00
Gilla
För att vara ganska säker på att orka springa i jämn fart hela sträckan,bör du minst ha sprungit 17 km någon gång innan. Fast allra bäst är nog att ha vetskapen om du nån gång sprungit 2 mil och orkat. Då känns det bättre när du väl kommer in på Övre Husargatan.
#6
6 april 2008 kl 09:32
Gilla
http://www.bannister.nu/goteborgxc/banprofil.php

Backar är det en hel del av. Den första och värsta kommer redan efter 600 meter. Nästa rejäla backe kommer efter 3km, Sen följer också en backe efter vätskan vid 5,5 km. Det är även ett jobbigt motlut vid 6 km. Sen kommer det en hel kilometer där det går uppför i stort sett hela tiden efter 7,5 km. De sista 500 metrarna går mestadels över gräs som kan vara riktigt tungsprunget i regnigt väder. Den sista lilla backen 150 m före mål kan vara jobbig då man då ofta är tung i benen då. Skall själv springa för fjärde gången och GCC är det backigaste milloppet i Göteborgsområdet. Men se bara till att att inte ta helt slut i första backen så går det säkert bra.
#7
7 april 2008 kl 13:21
Gilla
Vanliga löparskor är nog bäst. I stort sett hela loppet går ju på rätt normala stigar med grusartat underlag. Det är bara en snutt på 100 meter i början där banan genar genom ett skogsparti och den sista halvkilometern som går över gräsfälten, som möjligen kan vara lite leriga i händelse av mycket regn.
#8
7 april 2008 kl 19:23
Gilla
Fick deras infoblad i brevlådan idag, där står att nummerlapp kan hämtas på fredag 16:00-19:00 eller på lördagen från 09:00. Nummerlappsudelning sker i Lerums informationskontor ´Kom In´ på Bagges torg där start och mål också är beläget.
#9
15 april 2008 kl 13:35 Redigerad 16 april 2008 kl 08:16
Gilla
Här finns banprofilen som säger det mesta: http://www.lerumsloppet.se/images/Banprofil.gif

Start i centrum, svagt utför i början, sen tämligen slätt längs Säveå,n sen ett parti i ett villaområde där det går svagt uppför. Underlaget är i början mestadels asfalt. En liten backe upp och ner vid kyrkan som passeras vid 4 kilometer. Sen kommer en rätt brutal uppförsbacke, följt av ett slätt parti under motorvägen, följt av ytterligare en backe, dock inte lika brant. Nu är det värsta gjort och du är ute på en 2 km lång grusväg på landsbygden. Vid 7 km passeras Stamsjön och sen kommer det två mindre uppförsbackar. Sen kommer det en härlig kilometerlång utförsbacke. Vid 8.5 kommer banans värsta parti, enligt mig, det är en cykelbana längs vägen, som går en parallellt med motorvägen. Det går svagt uppför och motvinden kan vara besvärande. När det är 600 meter kvar kommer det en brant nedförsbacke under motorväg och järnväg. Sen är det bara en liten liten stigning kvar och några 100 meter gata kvar innan du svänger in på upploppet på själva torget.
#10
10 maj 2008 kl 12:31
Gilla
Runt Gamlestan finns bra löpvägar längs både Säveån och Lärjeån. Här är en runda som jag brukar ta ibland, som kombinerar de båda. http://www.jogg.se/?sida=map&id=4583
#11
12 maj 2008 kl 12:19
Gilla
Bästa rådet är att strunta i kexchokladen som delas ut i slutet av loppet. Hur trött och orkeslös du än känner dig, så hjälper den inte. Den kommer bara att klibba sig fast i gommen och den sitter kvar ända in i mål även om du försöker skölja ner den med flera muggar dryck. Sen har jag aldrig heller fattat nyttan av svampstationen vid Götaplatsen. Inte blir du särskilt svalare av att dra en ljummen svamp över pannan. Bättre är då att hälla en mugg (ta inte sportdrtyck!) vatten över huvudet vid lämplig vätskestation.
#12
13 maj 2008 kl 16:53
Gilla
Det finns en tråd om märkliga händelser. Nu har ni chansen att delge oss alla de pinsamma ögonblicken ur er löparkarriär.

Min egen berättlse ägde i slutet av 90-talet i Änggårdsbergen i Göteborg. Det var höst och och jag misstänkte att det skulle bli småkyligt då solen snart skulle gå ner. Därför tog jag på mig ett tidigare oanvänt underställ som jag inhandlat på rea. På underkroppen hade jag alltså understället under mina shorts. Efter 6-7 kilometers löpning i började jag känna att det kändes obehagligt i ljumskregionen, understället skavde rejält och trots att jag försökte rätta till det så blev det bara värre. Till sist förstod jag varför. Jag hade satt understället bak och fram! Tvättmärket som vanligtvis brukar sitta därbak satt därfram. Där fanns kanske orsaken till rean? OK, då var det bara att försöka sig på en snabb klädjustering. Jag klev av stigen och gick bakom ett buskage åtmistone 100 meter bort så jag inte skulle synas av någon som passerade. Jag var inte särskilt orolig då jag hittills inte mött en enda person under hela rundan hittills. Så jag hittade en liten sten jag satte mig på och tag av mig skorna och shortsen. Tittade sen mig extra omkring innnan jag snabbt skalade av mig understället och satt där helnaken i på underkroppen. På dom drygt 10-15 sekunder som dröjde innan de var på rättvända igen, tror ni inte att det dök upp två damer i femtiårsåldern med var sin svampkorg. och en mindre hund. De kom smygande ut rakt ur granskogen bakom mig, tittade på mig, och passerade sen utan att säga ett ord. Jag höll också tyst och skyndade mig hem, så gott jag kunde trots skavsåren.
#13
21 maj 2008 kl 15:33
Gilla
Prinsens minnes bana är väl någon minut snabbare än varvets bana. Inte så många backar. Dock är bansträckningen längs havet vindkänslig och i fjol var motvinden på utvägen besvärande. Dessutom är det en bit som går på strandstig längs dynerna och sanden är lite tungsprungen. Göteborgsmarans halva distans som jag aldrig sprungit, är det förmodligen lättare att göra en snabbare tid på, bansträckningen innehåller bara 3 mindre motlut på utvägen och sen springer man samma väg tillbaka.
#14
26 maj 2008 kl 14:54
Gilla
#15
29 maj 2008 kl 01:47
Gilla
47:25 är jag rätt nöjd med. Tyvärr var inte några km-skyltar uppsatta i år. Så några km-tider blev det inte. Uppskattar dock att första varvet gick nästan en minut fortarare än den första. Som vanligt blev jag lite tröttare på andra varvet, men det var många före mig som var ännu tröttare så jag fick en hel del ryggar att ta in i småbackarna i slutet. Som vanligt hade jag lite kvar i benen för att ta i rejält i Hålekärrsbacken 1 km innan mål. Efter det är det bara att försöka hålla farten nedför mot mål. Sista metrarna på gräset som de senaste åren varit ett mjukt och tungsprunget underlag var i år riktigt hårt och jag fick till en bra spurt. Irriationsmoment två är att de 4 Blodomlopp jag sprungit aldrig lyckats få en passande t-tröja, d.v.s. storlek XL.
#16
5 juni 2008 kl 13:29
Gilla
För Kraftprovet är det bra att träna i korta branta backar . Spring spänstigt upp med bra frånskjut , vänd genast och jogga ned. Repetera detta ett tiotal gånger. På så sätt tränar du på att spänsta upp för de krävande backarna som finns efter Forngården, och i början av Kärlekens stig samt vid de gamla slussarna efter 8 km.
#17
1 juli 2008 kl 17:28
Gilla
Skotska idrottsmän tävlar i kjol/kilt när det gäller typiska skotska grenar som stockstörtning. Men det finns tydligen även löparkiltar enligt denna länk:
http://www.runningkilts.com/index2.html

Och för jämnlikhetens skull en sida med löparkjolar:
http://www.runningskirts.com/
#18
11 juli 2008 kl 18:01
Gilla
Kan väl säga att banprofilen som ligger på deras hemsida bitvis inte stämmer så bra med verkligheten. Kan väl hålla med Mathias att första backen visserligen är lång men egentligen inte så brant, så där brukar man inte ta slut om man är vältränad. När man väl kommit upp i Strömslund skall man ner till Forngården. Efter Forngården går det uppför igen, nu är det brantare. Man springer uppför på en stig i skogen. Dessutom kommer det en irriterande liten trappa på slutet där man lätt tappar fart, då det fortfarande är lite motlut kvar innan man når banans högsta? punkt. Efter detta är det rätt platt fram till första vätskan. Sen blir det en liten knöl innan det blir en jättebacke utför följt av 500 m slätt och ytterliggare en utförsbacke. Sen är det helt slätt fram till 7 km. Utförsbackarna gör att man lätt springer lite för fort och det får man ofta igen på slutet. Vid 7 km börjar Kärlekens stig med en trång serpentinbacke där man lätt tappar löprytmen. Sen är det småkuperad skogsstig fram till 8 km och sista vätskan. Här vid 8 km börjar slussbackarna korta men mycket branta,. Här kommer mjölksyran som man inte blir med. Sen blir det slätt 500 meter innan backen vid slusscafét kommer. Här står det alltid mycket folk och hejar på, så det går inte att hålla igen. När man är uppe och förbi backen har man ändå nästan 2½ km kvar. Det är visserlig rätt platt men benen är sega, varje liten antydan till motlut blir kämpig. Vid 10,5 är det dessutom en backe ner vid kyrkan och sen upp igen. När kyrkan är passerad så är det bara upploppet kvar, det 500 meter långt och svagt krökt. Du hör speakern men ser inte målinjen som aldrig verkar komma inom synhåll.
#19
15 juli 2008 kl 23:43
Gilla
Fråga 1 För ML <1h . Där verkar du vara på rätt väg fortsätt så. Det där att springa så fort du orkar i 5-7 km 2 gånger i veckan är dock lite riskabelt i skadehänseende. Det är bättre att köra lite kortare intervaller för att öka din tävlingsfart. Glöm inte att minst ett långpass i veckan är viktigt.

Fråga 2
Kör långpass i lugnare tempo, med mycket backar. Försök förlänga några pass när det känns bra ,för att närma dig 3h.
Testa gärna din förmåga inför LL genom att springa Skatås Genrep 31 Augusti. Det är 25 km i backig Lidingöliknande terräng. Särskilt de anslutande 7 kilometrorna med sin 9 uppförsbackar är en rejäl och kul utmaning. Klarar du genrepet klarar du också LL.

Fråga 3: Spring till Änggårdsbergen, där kan du hitta härliga backar i vacker natur. Där kan springa många många gånger utan att tröttna, annat än rent fysiskt.
#20
16 juli 2008 kl 19:09 Redigerad 16 juli 2008 kl 20:16
Gilla
Det som faktiskt spelar roll när man springer på bana är vilken handled man har sin gps på. Om jag räknar på att det skiljer en halvnmeter mellan inre handleden och yttre handleden, blir teoretiskt den uppmätta sträckan 3,14 meter längre per varv.
< < < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > > >