Foruminlägg av Filip

#1
21 januari 2015 kl 19:02
Gilla
I september i år (2015) ska jag klara av att springa 3 km (ej i terräng) under 11 minuter. Jag har tränat löpning ca 2 månader nu och ligger någon stans runt 12.30 på löpband idag, men kommer inte under den tiden!

Tips? Utvecklingen har liksom stannat av helt.
#2
22 januari 2015 kl 19:47
Gilla
Tack för alla tips!
Någon frågade varför jag måste klara just den distansen i september. Anledningen är att mitt jobb kräver det helt enkelt.

Jag har inte löptränat så mycket, det är helt riktigt. Jag styrketränar mest. I dagsläget kör jag följande upplägg (i stora drag):

Pass 1: högintensiv styrketräning ca 40 minuter, kondition (löpning) ca 20 minuter.

Pass 2: Tung styrketräning 60 minuter

Pass 3: Löpning 3 km på tid, styrketräning ca 40 minuter.

Problemet är att jag dessutom i september ska klara av vissa styrke-utmaningar, så jag kan liksom inte totalt fokusera på löpningen.

Åter igen, tack för all respons!
#3
23 januari 2015 kl 11:04
Gilla
Karin, ja jag har nog faktiskt förväntat mig det. Inser att det inte är rimligt, lär nog öka dosen lite. Tack för tipsen! Ska kolla in Camilla Green också.

Ja, skaderisken har jag inte alls tänkt på? Men det är ju naturligtvis också en faktor att ta hänsyn till. Antar att man inte tänker på det förrän det är för sent.
Tack för alla tips! Nu är det träning!
#4
26 september 2018 kl 18:22
Gilla
Tja! Har fått för mig att jag ska börja springa till jobbet någon gång i veckan. Bor söder om Stockholm och ska springa till Östermalm, blir ca 8,8 - 9 km beroende på vägval. Min tanke är att sätta igång i februari (är pappaledig fram till då).

Tänker förmodligen sätta iväg i en 5.35-takt och tanken är alltså inte att vara helt slut när jag kommer fram, snarare lite boostad redo för dagen! Siktar på att vara på jobbet runt 6, så jag måste alltså lämna värmen i hemmet strax efter fem.

Har tänkt springa utan frukost i magen och har fixat en bra ryggsäck med det jag behöver ha med mig.

Är det någon som har erfarenhet av att göra samma sak ungefär, och i så fall, vilka misstag kan ni varna för? Andra generella tips? Målet är som sagt inte att prestera någon supertid, snarare börja dagen på ett spännande sätt!
#5
26 september 2018 kl 20:42
Gilla
Bra tips Jesper! Hade inte ens tänkt på reflexer. Tack!
#6
26 september 2018 kl 21:08
Gilla
Andreas jag är flexibel, men gillar inte trafiken som är på eftermiddagarna. Därav helst tidigt på morgonen innan Co2-bullret vaknat :)

Absolut logistiken runt kläder och prylar är ett faktum. Lär nog göra nån sån variant, lämna så mycket som möjligt dagen innan.

Springa utan frukost - kan det bli ett problem?
#7
26 september 2018 kl 23:12
Gilla
Kim, verkar vettigt med reflexväst! Tack!
Smart att köra packpåsar också som Staffan säger. Trist med linsgryta över alla kläderna :)

Johan, min tanke är nog precis som du säger att komma iväg innan barnen vaknar. Bara upp och iväg!

Tack för många bra tips! Blir riktigt pepp nu :D
#8
28 september 2018 kl 07:00
Gilla
Oj Beniam hög volym! Ja jag är rädd att första veckorna kan bli lite kämpiga men antar att man vänjer sig :) Börjar nog med bara någon dag per vecka och ökar sedan successivt.

Ja en löparkompis är ju inte fel! Ska försöka sälja in det på jobbet!
#9
28 september 2018 kl 07:05
Gilla
Beniam - Jag är rädd att du har rätt. Första veckorna blir garanterat kämpiga (är ju februari då trots allt) men tänker nog börja någon gång i veckan och sedan öka.

Mats, oj 2,5 mil! Starkt att ta innan frukost!
#10
28 september 2018 kl 07:19
Gilla
Joakim haha ser vakuumförpackad ut! Bra tips dock, blir nog köpa frukost på vägen för mig ibland.

Tibor cykeln är ett jättebra komplement! Lättare att transportera grejer med den förstås. Är så rädd för alla galna bilister (och cyklister)runt Hornsgatan bara hehe. Känns som att det stryker med en lycra-man per dag ungefär..