Foruminlägg av Mattias Luks

< < < 1 2 > > >
#1
29 maj 2015 kl 13:35
1 Gilla
En ytterligare anledning är väl att alla som är anmälda inte kommer till start. Känns rätt onödigt att skicka ut chips till 15,000st som aldrig kommer till start.
#2
18 juli 2015 kl 01:28
Gilla
Bestämde mig rätt sent att haka på utmaningen. Har några enstaka löprundor strax över halvmaran så mitt mål är det modesta 3 intervaller för att vara nöjd, blir kul att se vad man klarar och hur kroppen kommer att reagera.

Hade en inplanerad middag med några kompisar som flyttades från igår till ikväll. Kändes lite bakvänt att först sitta på restaurang på 3:e lång(Gbg) och käka för att sedan byta om på krogtoan och löpa hem. När kompisarna drog vidare på fest joggade man helt allena över Älvsborgsbron. Mötte mest tomma nattbussar och kaniner när jag väl nådde Hisingen.
#3
22 januari 2016 kl 18:49
2 Gilla
Och de döda tiger..så med andra ord fritt fram att springa.
#4
18 februari 2016 kl 19:18
Gilla
Hämtade in posten inklusive senaste numret av Spring, blev genast lite peppade på att läsa numret omgående. Smolk i bägaren blev när jag i mailen strax därefter blev varse att förlaget går mot konkurs. Återstår att se om tidningen överlever i annan form/regi..
http://www.dagensmedia.se/medier/tidskrifter/mat-vanners-forlag-i-konkurs-6305124
#5
26 februari 2016 kl 17:45
1 Gilla
Hakade på i somras,men bröt på morgonkvisten när magen inte ville vara med,aningen besviken Startade då ifs första intervallen från en restaurang efter en middag,kanske inte helt optimalt upplägg. Kör lite lugnare upplägg denna gång med soffhäng innan första intervallen. Har ingen aning hur många jag klarar av att köra. Får bli step by step så får vi vad det räcker till.
#6
27 februari 2016 kl 10:17
Gilla
4 avklarade är iaf en mer än vad jag mäktat med tidigare. Benen kändes bättre ä vad jag räknat med på förhand,dessvärre drogs jag med håll nästan hela milen. Misstänker att nästa blir en rejäl utmaning där kroppen börjar säga ifrån ordentligt,får se hur det hela landar
#7
27 februari 2016 kl 13:34
Gilla
Kliver av, fått slita med typ "håll" för första gången på länge och det sänker motivationen en smula. Är iaf nöjd, nytt PB gällande antalet intervaller, tot längd på en dag samt veckovolym.
#8
11 mars 2016 kl 09:23
Gilla
1. Huvudsakligen uppdelat under högstadiet även om vi emellanåt körde gemensamt när det gällde vissa lagidrotter.

2. Lite osäker,men man vi hade gympa ihop med andra klasser så jag tror att man motiverade det med att grupperna skulle bli förstora annars. Bland eleverna spekulerades det i ena lärararens tidigare track-record av tvivelaktigt beteende. I efterhand så funderar man på om det var ren och skär hörsägen, för alternativet att skolan ej agerade mot läraren vore helt uppåt väggarna..

3. Även om jag var sämst på gympan, ville man mäta sig med de bästa i lagidrotterna när det kom till kritan och iom att några elever bland tjejerna var elit för sin ålder vill man givetvis möta dem. Även om man spelade oschyst just för att man var kass. Ur ett större perspektiv minns jag inte att vi hade någon djupare diskussion ang det hela.
Vi var inte så reflekterande.
#9
17 april 2016 kl 14:24
Gilla
Jag brukar vakna och känna mig helt orkeslös på tävlingsdagen. Hinner fundera om det ens är värt att ställa upp. Lite som en reaktion av spänning/oro dagarna som släppt under natten. Förra året när jag satt i bussen på väg till Risveden Terräng orkade jag knappt hålla mig vaken, vilken är en kontrast till mitt vanliga jag,då jag är som piggast från morgon till eftermiddag. Är överlag slö och väldigt disträ fram tills jag ställer mig i startfållan då kickar kroppen igång och jag blir genast taggad. Skulle jag försöka tagga upp mig tidigare tror jag att luften skulle pysa ur mig en smula. Vi är väl alla olika och det centrala är väl hur vi känner efteråt runt vad vi presterat.

#10
17 april 2016 kl 18:10
Gilla
Strävar efter att må bra i kropp och knopp. Träningen är en del, intag en annan del. Började springa kontinuerligt för lite mindre än två år sedan och har inga ambitioner att bli världens bästa 37-åring, utan hitta en nivå jag trivs på. Så jag äter och dricker det som faller mig in, mår jag bra och gör sådant jag gillar så har jag energi och motivation till att träna.
Drack några öl och käkade på en sportbar i fredags kväll, igår sprang jag ett lopp med bränsle från flingfrukost+frukt+bar och återhämtade mig med lite chokladdryck+bar samt ett kvällsmål bestående av en wok.
#11
16 maj 2016 kl 22:23
Gilla
Eftersom alla snackar vind passar jag på att kila in en fråga av mer taktisk karaktär. Ni som har erfarenhet av att ha sprungit flera olika sorters halvmaror, hur skiljer sig er strategi om den nu skiljer sig åt gällande tempo när ni sprungit Göteborgsvarvet?

Kollar man tex på http://racepace.net/ mot en viss måltid så får man intrycket av att många startat hårt och sedan tappat i tempo ju längre in i loppet man kommer. Om jag utgår från mig själv och mina sparsamma erfarenhet av halvmaror så har jag haft ett jämnare tempo genom mina lopp. Då har de ifs varit plattare och utan broar och sega motlut. Sitter och klurar på hur jag skall lägga upp mitt lopp och undrar egentligen vad ni har för erfarenhet av att genomföra Göteborgsvarvet i ett någorlunda jämnt tempo loppet igenom.
#12
21 maj 2016 kl 10:00
Gilla
Problemet med alla listor är att någon behöver uppdatera dem samt att arrangörerna ser till att rapportera in sina lopp. Nyligen sjösattes den "stora" satsningen på inhemsk löpning: http://svenskalopare.se, vet inte hur deras lista står sig gentemot andras. Ser iaf att Blodsmakstrappen inte är med.
#13
22 maj 2016 kl 10:19
Gilla
Startade i 5:an tyckte det flöt på rätt bra,mindre trängsel än förra året då jag startade i senare grupp. Vet inte om det berodde på att vi hade lite mer space fram till närmsta stora grupp vilket bidrog till ett jämnare flöde eller om fler låg rätt i sin seedning. För egen del kapade jag 12min gentemot förra året,men kom i mål nästan 7min över resultatet från vårens halvmara i Kungsbacka. Tappade rätt mycket tid på slutet och är inte direkt nöjd över mitt resultat 1.46:44. Finns massor att slippa på för framtiden,även om jag är osäker på om jag springer just Göteborgsvarvet igen.
#14
12 augusti 2016 kl 17:09
Gilla
Martin: De sa 31:15 eftersom de tycks ha misstagit vem som var Lahti. Man såg henne gå i mål medan de snackade om hennes svenska rekord. Rätt pinsamt.
#15
29 november 2016 kl 19:46
1 Gilla
En runda jag gillar är att kombinera Svartemossen och Hisingsparken.
Finns möjlighet att hoppa in och av lite varstans för att matcha kollektivtrafiken samt att man kan öka på distansen rätt rejält genom att ta olika rundor i Hisingsparken. Brukar starta hemma i Eriksberg och sedan en kortis via Färjenäsparken eller Rosenhill innan jag söker mig till Ruskvädersgatan och spårtavlan. Börjar med rätt sega stigningar innan man når en mer stabil kubering av terrängen. Behaglig löpning i skogen vid sidan om Biskopsgården och Länsmansgårdens bostadsområden. Lite utför innan det är dags att passera Björlandavägen och ge sig in i Hisingsparken. Passerar även utegym i Länsman och Hisingsparken om en får lusta att kombinera med lite styrka.

I mitt exempel avslutade jag med en kopp kaffe i Kvillebäcken.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1264146927
#16
27 december 2016 kl 17:24
1 Gilla
Årets huvudmål är Hamburg Maraton och Hallands ultra,sedan har jobbet anmält mig till Göteborgsvarvet,där bestämmer jag mig nog strax innan hur seriöst jag skall ta det loppet. Lär springa något/några lokala lopp runt Gbg innan Hamburg för att få upp farten en smula.

Är lite sugen på någon utmaning till sensommaren typ Icebug Xperience eller dra till fjälls.
#17
4 januari 2017 kl 08:31
Gilla
Ang just Quorn kan tilläggas att de succesivt börjat veganisera flera av sina produkter. Skiljer sig mellan olika marknader, men finns i dagsläget 2 olika produkter på svenska marknaden som är veganska.
#18
14 januari 2017 kl 19:20
Gilla
Hamnar ibland i diskussioner med kamrater som tycker att det är dyrt att springa lopp och har någon smärtgräns vid 200-spänn. Samtidigt lägger de mer pengar på andra nöjen utan att reflektera. Var i simhallen för någon vecka sedan och hamnade i en bastudiskussion där någon tyckte det var helt galet att betala 142sek/månad för tillgång till simhall+bastu. Kan ha förståelse för om det upplevs som en stor kostnad om man har det knapert,men oftast upplever jag att invändningarna kommer från folk som har råd,men lider av en skev bild av vad saker kan tänkas kosta.

När det gäller lopp så har jag inga problem att pynta 350sek för att ranta runt någon skogsdunge och samtidigt stödja en liten förening och deras verksamhet. Min smärtgräns går oftast vid de större och ofta överkommersiella arrangemangen som tar ut galet mycket i avgift och mest erbjuder trängsel. Visst,oftast är klubbarna involverade,men tycker att prissättningen för Varvet Sthlm-maraton etc stuckit iväg ordentligt. Samtidigt är jag inte konsekvent i min syn då jag nyligen köpte mig en plats till Hamburgs Maraton utan att ha någon koll på arrangören eftersom jag enkom vill kombinera semester med ett lopp.
#19
21 mars 2017 kl 19:09
Gilla
Instämmer med föregående talare ang Hisingsparken. Är lätt att skapa egna rutter då stigar och eljusspår korsar varandra på flera ställen. Tycker även att det finns smidiga sträckor att köra intervaller på, tex 1km runt ena mossen via bron,sedan helt ok backar för backintervaller. Vill man bara tuffa på så är det som redan nämnts lätt att ta sig vidare över till Svarte Mosse.

Första gången jag sprang i parken kändes det aningen liten,men efterhand så växer den i takt med att man vågar sig utanför de vanliga slingorna. Körs även några lopp i parken, kan rekommendera Tuvetrail,då får man erfara några rejäla backar,men också vacker utsikt åt olika riktningar.
#20
3 maj 2017 kl 22:00
1 Gilla
*vink vink*
< < < 1 2 > > >