Foruminlägg av Daniel

#1
15 maj 2014 kl 15:08
Gilla
Förstår att det är svårt att ge en diagnos på smärtor i knät på ett forum men eftersom jag har både GBG-varvet och Sthlm Marathon de kommande veckorna skulle jag vara tacksam för de råd som jag kan få.

Gick för snart två veckor sedan ut lite för hårt när jag sprang 28 km på asfalt (längsta jag sprungit på ett par år). Har efter detta smärta i båda knän som kan beskrivas enligt följande:

*Smärtan sitter t.v. om knäskålen mot den del av knät som "vetter mot" andra knät.
* Smärtan kommer numera efter ca. 5-10 löpning.
* Blir något bättre efter ett par km.
* Påverkar inte min prestation
* Har smärta/stelhet i någon/några dag efter löppasset.
* Inga problem med rörlighet
* Möjligtvis något svullet

Misstänker att det kan vara någon form av överbelastning i ligament, vad tror ni?
#2
16 maj 2014 kl 10:19
Gilla
Hej,

Jag har gjort en omfattande sökning nu men har dock inte hittat något som beskriver mitt problem. För min del sitter en smärta/ömhet på den mediala delen av knät, mellan ledband/sena och själva knäskålen. Kan få skada på ledbandsbråsk?

Tack på förhand!
#3
18 maj 2014 kl 18:07
Gilla
Tack för tips! Är det någon som har förslag på en sjukgymnast/idrottsklinik i Sthlm/Uppsala området med kort väntetid? Vet att det finns andra trådar som behandlar tips om sjugymnaster, de flesta handlar dock om bästa och inte den med kortast tid.
#4
18 maj 2014 kl 20:13
Gilla
Sthlm är något snabbare... Man tappar ju ganska mycket fart ute på Lindholmen i GBG med tanke på att det är många skarpa svängar. Sedan har du ju båda broarna som suger kraft i GBG.
http://www.marathon.se/aktuellt/lika-som-b%C3%A4r-varvet-och-dns-halvmara
#5
13 augusti 2014 kl 16:10
Gilla
Någon som vet om man behöver vara medlem i en triathlonklubb vid registreringstillfälet till IM Kalmar? Eller går det bra att köpa en plats och sedan gå med i en klubb samt skaffa licens i efterhand?
#6
14 augusti 2014 kl 08:05
Gilla
Okej tack för svar! Så jag behöver med andra ord inte vara med i en klubb nu vi onlineregistreringen på söndag för IM Kalmar 2015?
#7
30 maj 2015 kl 23:03 Redigerad 30 maj 2015 kl 23:05
Gilla
Har sedan ett par månader problem med stickningar i ena vaden i samband med löpning. Varit hos sjukgymnast som tror att det är en väldigt lätt överansträngning i soleus, djupa vadmuskeln och jag har därför fått rehabövningar som dock inte hjälpt, trots 3 veckor vila från löpning och rehab. Symptom: Vaden känns svag och det sticker till lite i samband med löpning.

Någon som testat idrottsmassage eller akupunktur för liknande skador, vad är ererfarenhet av den formen av behandling?