Foruminlägg av Anna Kempe

#1
22 april 2008 kl 15:42
Gilla
Hej! Jag är ny både här och med att jogga. Jag har satt som ambition att försöka jogga varannan dag och än så länge känns det bra. Jag har tyvärr missat lägga in många pass i min dagbok. Min fart just nu är ca 7.30/ mil och jag har nu kommit upp i 1 mil och är jätteglad...

Nu till min fråga.. Jag väger 60 kg och är 160 cm lång och jag trivs INTE med den vikten då jag tidigare i livet har vägt 10 kg mindre. Då bantade jag och orkade inte träna. Jag undrar om ni tror att det är en bra idé att äta enligt viktväktarna och jogga ca 1 mil varannan dag? Någon annan som går på vv? Mitt mål är att gå ner till ca 52-54 kg. Jag har valt vv för att där äter man "vanlig" mat - man har bara koll på mängd och kalorier. Jag har tidogare kört atkins och gi - men det funkar inte för mig utan kolhydrater. Blir trött. Vad tror ni erfarna?
#2
22 april 2008 kl 17:20
Gilla
Peter; Jag har den boken och ja, den är bra men jonas C är en av de få personer som klarar sig på mindre kolhydrater och att träna hårt samtidigt och som sagt så har jag provat och är inte en av dem som klarar av det. Jag har provat under en längre period (1 år). Och när det gäller poängsystemet så sväljer jag der såklart inte rakt av då jag ändå är relativt påläst om kost, dvs jag skyr inte fettet då jag vet att det är viktigt för välmående och för viktminskning. Jag tänkte mest ha det som ett sätt att kolla så att jag inte får i mig för mkt kalorier utan sakta, sakta men säkert går ner istället.
#3
22 april 2008 kl 22:32
Gilla
Peter; Det som inte var bra var att jag inte orkade träna som jag ville. Och jag skrev hur lång tid jag höll på därför att många anhängare till det sätt han menar vi bör äta säger ofta att det bara handlar om att vänja kroppen vid den typen av kost tillsammams med träning. Jag höll på ett år innan jag gav upp, lyckades inte orka träna på den kost han förespråkar. Den funkar för honom, men inte för mig.

Jag anser att vv är, som Helene skrev, ett sätt att få en fingervisning om vad man stoppar i sig. Och jag är noga med fördelningen av fett, protein och kolhydrater. Så om man använder vv´s verktyg på rätt sätt (inte ta bort fettet) så tror jag kanske att det kan funka, eller?
#4
23 april 2008 kl 09:48
Gilla
Carin: Det låter bra! Jag vill ju satsa på någonting som håller i längden och inte bara i någon månad... Ditt tips låter som en bra idé.
#5
23 april 2008 kl 11:42
Gilla
#6
25 april 2008 kl 10:54
Gilla
Jag har en fråga angående styrka i kroppen vid löpning. Jag läste i RW tror jag att det var någon kvinna som var för svag i bålen tror jag och därav fick problem med någon annan kroppsdel (kan det ha vart höften?) vid sin löpträning. Hur vanligt är dett? Att man är för svag i tex magen och att det skapar problem? Någon som vet... Själv har jag löptränat (joggat) sporadsiskt sedan förra sommaren med några perioder av mer frekvent träning och däremellan perioder med ingen jogging alls, enbart promenader. Sedan i slutet av februari har jag joggat regelbundet med ett uppehåll på 2 veckor i mitten av perioden. Nu de senaste gångerna joggar jag oftast mellan 6-10 km och helst 10 km. Skall jag vara rädd för att jag är för svag i bålen? Vad gör ni, tränar ni styrka? Jag gör lite armhävningar, ryggresningar och 3 olika former av magövningar ca 1-2 ggr/v, räcker det?
#7
7 maj 2009 kl 10:11
Gilla
Hej! Jag undrar om någon av er äter enligt lchf, eller gi där de flesta kolhydrater är borttagna?
Jag har ätit detta tidigare och mår mkt bra i magen av det men jag kom aldrig över den här första svagheten. Jag kunde alltså inte jogga eller gå på lite jobbigare jympapass. Någon här som har positiva upplevelser av detta sätt att äta i samband med träning??

#8
4 juni 2009 kl 11:35
Gilla
Hej Johanna, får jag fråga hur ofta du joggar/springer?

Hur lång är du? Jag behöver/vill själv gå ner 4-5 kg. Väger nu ca 59 kg och är 160 cm lång(kort). Vill väga ca 55 kg. Det hade känts lagom. Äter du på något speciellt vis?
Jag funderar på att räkna points á la viktväktarna, fast inte så strikt och lägga till mat för det jag tränar. Hoppas att det kan funka. Jag gifter mig om 10 veckor och skulle gärna vilja tappa 4-5 kg och några centimeter. Helst runt stussen där jag mäter 99 cm. Jag har winsor pilates hemma och har bara kört det ett par enstaka ggr, men jag kanske ska köra igång med det oftare. Hur ofta kör du?
Många frågor! /A