Foruminlägg av Bjarne Pettersson

< < < 1 2 3 4 > > >
#1
25 juni 2007 kl 12:04 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej,
Dina symptom liknar i flera delar mina. Ont efter några km löpning, smärta som försvinner vid vila och att det kommer på samma ställe vid nästa träning.

Mina bekymmer kom efter ett intervallpass i maxtempo. Jag hade mina problem i ca 8-9 veckor innan jag uppsökte en kiropraktor med erfarenhet av idrottsskador (boka tid kostar ca 300-500 kr) för att titta på "löparknät". Han kan se om det är löparknä eller någon obalans. I mitt fall var det obalans och efter en behandling kunde jag springa obehindrat och persa på göteborgsvarvet.

I sanning värt att prova. (kiropraktorn alltså)

Ring och boka en tid, dessutom är det mycket enklare än att få en tid hos en läkare.

en som inte heller kan leva utan löpning!!!
#2
25 juni 2007 kl 12:12 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Hej
Jag har sprungit Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon över 100 kg.
1. Glöm att skorna håller 150 mil. Säg Max 100 mil. Köp helst 2 per kalenderår. Par ett i mars och par 2 i aug/sep.
2. Skaffa ett par ortopediska ilägg. Dom är värda varenda krona. Jag vet inte vem i Ängelholm som kan hjälpa dig men jag vet att Löplabbet har det. (Mina har hållt i 3 år.)
3. Köp inte skor på rea (gamla och hårda)
PS. Jag köper mina skor och mina ilägg på löp o skokliniken i göteborg trots att jag har 15 mil att köra enkel väg. DS
#3
13 augusti 2007 kl 09:37 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
"Användaren har valt att inte visa sin träningsdata"

Jag upplever att jag är inloggad men när jag ska lägga till ett nytt träningspass får jag ovanstående felmeddelande...

Kan någon hjälpa mig?
#4
13 augusti 2007 kl 10:09 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
#5
7 februari 2008 kl 20:07
Gilla
Så här på "vintern" eller iallafall den mörka årstiden råder jag ALLA att köpa en jacka i reflexgult. Jag har tidigare haft västar men är helnöjd att slippa ytterligare ett plagg. Min är av märket Brooks.

I övrigt anser jag att när temperaturen är som nu -2 till +5 behövs egentligen inga speciella vinterkläder. Oftare tycker jag det är lättare att klä sig för varmt. Måsten är mössa och tunna vantar precis som många skriver här. Det viktiga är att det är tunna grejer. det finns fingervantar i underställsmaterial - dom räcker långt.

Varje extra plagg du tar på dig tycker jag hämmar löprörelsen. Var inte rädd för att känna av kylan första 10 min. Ta det lite lugnare istället. Du blir varm. Första vintrarna jag löptränade klädde jag mig konstant för varmt och hade stor respekt för kylan. Det enda det resulterade i var att jag blev obekvämt varm under passen.

Inför i år har jag köpt värmetights i rehband-material. Kanoners för dom som har en 500-ing liggande. Jag har hittills inte använt långkalsongerna.
#6
9 februari 2008 kl 20:30
Gilla
KÖP NIKE! gillar istort sett inget som nike gör men här har dom tänkt till!

"Har köpt thigts 3 gånger i år alla har gått sönder... Är det bara jag som har problem med dåliga kläder som inte håller måttet? Har köpt craft, med tanke på priset borde det hålla.."

Jag har under en tio-årsperiod dragits med detta bekymmer. Allt bygger på ett i grunden konstruktionsfel. Köp inte tights eller vindbrallor som har en mittsöm i grenen. tyvärr har jag inte hittat vindbrallor med rätt konstruktion.

Alltså - Byxbenet ska vara i 3 delar!!!! inte 2 med en söm som skaver och skaver. Till alla ni som hojtar om sköljmedel - visst sliter det på kläderna men på ett allmänt sätt. Inte som det här!!!

om byxbenet är i 3 delar kommer sömmarna "utanför slitageområdet". Vips så kan du träna hur länge som helst utan att sömmarna går upp.

Det enda märke på Tights med den här kontruktionen är NIKE. plus mina Rehband värmetights...

Har tidigare köpt 3-4 tights/år. Craft/Newline - you name it. När jag hittade NIKE´s så köpte jag 3 par på en gång. De har jag nog haft 2-3 år nu. som nya fortfarande. Tvättar dom efter 2-4 pass. (utan sköljmedel)

OBS! titta var sömmen sitter. OBS!
#7
9 februari 2008 kl 23:43
Gilla
När jag springer långpass har jag ett perfekta vätskebälte. i det bältet har jag fört på ett hederligt gammalt mobilfodral ála livrem. funkar skitbra och då är inte bara väskan perfekt avpassad till mobilen. den har också hål för hörlurarna om jag nu skulle få för mig att ha på mig dom när jag springer...
#8
14 februari 2008 kl 21:29
Gilla
Sällskap, Sällskap och åter sällskap. Har du ingen att springa med kan du ju alltid springa dig till tristess och sedan ta fram mobilen med headset ta livlinan "ring en vän".

Ett annat tips som funkar för mig är att dela upp passet i tre delar där första delen är 50 % av rundan, andra delen 30 % och sista hem 20 %.

Lägg upp passet så den "tråkiga" raksträckan och ödemarken kommer under de första 15-16 km. Så du kan satsa på "roligare sträckningar" de sista.

Det sista är ju att springa långt oftare. hehe. Då lär du vänja dig vid tristressen...
#9
22 maj 2008 kl 21:19
Gilla
Håller med Fredrik Bolmstam.

Min uppfattning av gbgvarvet är att det är bästa tiden på de två senaste kalenderåren. Så din tid från 2007 borde räknas.
#10
22 maj 2008 kl 21:26
Gilla
En kolhydratsladdning funkar väl finfint för dom som springar maran under 3 timmar. För oss andra "vanliga dödliga" tror jag vi behöver mer fett som bränsle... Annars får vi ju göra som vanligt. försöka äta oss igenom maran och hoppas på att pannbenet räcker till sista milen. Själv brukar jag ta extra av bananerna och toppa med energi-geleer.
#11
16 juli 2008 kl 08:36
Gilla
Verkar som 73:ans modell har den defekten...

Jag går hos kiropraktor 2-3 gånger / år för samma åkomma. Nu förtiden är det ok med obalansen i höften. Höftböjaren är ett h-e att stretcha rätt. lättare då med Sätesmuskeln.

Men samma problem som jag drogs med. Enligt min kiropraktor så hade jag inte bara en obalans i höften hö/vä utan också obalans muskulärt fram/bak, alltså för stark i bröst/mage kontra rygg samt för stark baksida kontra framsida lår = bäckenet tippar framåt.

Numera stretchar jag försiktigare med mer korrekta övningar, hellre färre och rätt än mycket och fel. Vi ska ju inte uppträda på cirkus!

Lycka till.
#12
16 juli 2008 kl 13:33
Gilla
Instämmer med Michael Tingstedt.

Opera Mini äger.
#13
8 september 2008 kl 18:29
Gilla
Själv tycker jag hela debatten blir något förvirrande... GoreTex som andasmaterial visst men den släpper ju inte igen svettdroppar!!! GoreTex funkar säkert om du inte ska ta i mer än 130 i puls.

En mer korrekt frågeställning blir enligt mig. Hur håller jag mig varm och hur håller jag vikten nere när jag är dyblöt av svett och regn?

Så länge jag håller värmen har jag aldrig några problem med att det är vått.
#14
5 oktober 2008 kl 18:23
Gilla
Som en av de två galningarna mellan vänern och vättern, mattias sahlberg är här den förste, eller också är det tvärtom, hursom.. så vill jag passa att lägga en röst på inlandsvägen och -göteborg-mariestad-kristinehamn-. Att åka en bit för att få osprungen sträcka sprungen känns som ett underbart sätt att se nya löparvägar än de vanliga.

Hur kan vi visualisera alltihopa på en karta?

Galen idé som inte är alls galen.
#15
6 oktober 2008 kl 19:22
Gilla
Sträckan är av mindre betydelse. Det är träningstiden som bör räknas. För en nybörjare är det viktigare att som Rune Larsson så vist har myntat. (fritt citerat) "träna så hårt(lätt) att du vill/kan göra samma sak imorgon". De allra flesta jag har stött på som inte kan springa en mil försöker springa sin distans, oavsett om det är 2 eller 5 km så fort som möjligt. Ofta med den förhatliga blodsmaken och "fy...an känslan" som resultat. Fler borde träna i tid istället. 40 min som någon skrev är nog en vanlig träningstid. Är man snabb kommer man längre än om man är långsam. Den som inte orkar löpa i 40 min bör enligt mig tillämpa jogga-gå-jogga i den utsträckningen att man klarar sitt träningspass på 30-40 min. Ju bättre tränad du blir desto färre gå-pauser. Det ihop med att kontinuitet är nyckeln. 3 pass med 30-40 min / vecka och du är en löpare innan du hinner skada dig!!! Fler blir skadade för att man springer för fort än för långt.

Jag tror att de flesta här på jogg har något av en "perfektrunda". Själv har jag gått från 40 min runda till 70 min runda. Alltså den löptid där man efteråt känner att nu är det perfekt. Nu är jag lagom trött.
#16
10 oktober 2008 kl 17:54
Gilla
Stafett är väl kanon. Kan man med teknikens kraft ha en karta med röd markering över tänkt sträcka som man sedan genom att skicka in mms-bild och grönmarkera få till staffen och visuellt få till HELA sträckan?

Vägval i all ära men visst är det fler som kan tänka sig att springa hemifrån och några mil. men ska vi få till HELA distansen krävs det nog att man tar bilen dit "grön" markering slutar och fortsätter käka "röda" mil.

Vilken rutt man ska välja är ju naturligtvis förbi min dörr men så säger ju alla så varför inte dra två linjer i söder (fler joggare tänker jag) och en i norr. vägarna lär ju mötas någonstans.
#17
10 oktober 2008 kl 23:12
Gilla
Jag och en galenpanna till tar med största säkerhet bilen till den gröna markeringen och käkar röda mil tills vi når grönt igen. Vi bor ju inte så långt från Trollhättan och KG och grabbarna så vi känner oss i gott sällskap.
#18
17 oktober 2008 kl 22:12
Gilla
Nu är både jag och väskan tankad, laddad och klar. Nu återstår vila iform av sömn och en stadig frukost.

Nu drar det i gött i benen.

Ses imorgon

go IK Wilske go
#19
18 oktober 2008 kl 20:16
Gilla
Tack alla ni som var med och arrangerade Växjö Marathon. Kanonlopp. Jag kommer att komma tillbaka nästa år.
#20
25 oktober 2008 kl 13:52
Gilla
Jag ficka samma varningsmeddelande och valde att INTE gå in på sidan. Verkar som om dom har en del att fixa till.
< < < 1 2 3 4 > > >