Foruminlägg av Martin Holm

#1
17 september 2007 kl 11:23 Redigerad 31 december 2005 kl 00:00
Gilla
Äntligen! Denna funktion har jag saknat sedan mitt första intervallpass. Jag tycker funktionen är helt superb. Snyggt jobbat.
#2
10 juli 2011 kl 17:43
Gilla
Färdiga träningsupplägg är bra, om än lite "fyrkantiga", då inte tar hänsyn till viktiga parametrar: ålder, kön, träningsbakgrund, skador osv. osv.
Min rekommendation är att börja lugnt, hitta känsla och rytm i löpningen. Komplettera med riktad styrketräning i fall du har "svaga punkter" ex. gamla skador. Låt inte programmet bli för slaviskt utan låt vardagen styra, då blir löpningen mer harmonisk, hinner du inte med långpasset, så ta det en annan dag.

Slutligen: kontinuitet ÄR kung och den bästa träningen är den som blir av. Sätt upp många kortsiktiga mål (viktnedgång, en tävling etc.). Hitta någon att träna med, förslagsvis din lokala långlöparklubb, där får du både erfarenhet, motivation och bra sparring. Till sist: låt det ta tid, att bygga upp bra central och muskulär kapacitet tar tid. Själv ligger mina prognoser ca: 1 år framåt.

Snart är det Trelleborgsloppet... Lycka till
#3
10 juli 2011 kl 18:04
Gilla
Jag får ansluta mig till Mizuno-sekten. Har själv löpt i samtliga tillverkares skor, men Mizunon är bäst, både vad gäller komfort, känsla och kvalitet (föregående påstående är högst subjektivt och personligt).

Vad beträffar att skifta mellan pronation och neutral modell så har jag provat det också, utan större komplikationer, men om skavankerna blir mer påtagliga bör du nog byta tillbaka till någon neutral modell, dom är ju lite mer flexibla och följsamma.
#4
10 juli 2011 kl 20:25
Gilla
Med reservation "ja". Blir steget ansträngt, eller stötigt bör du nog vara uppmärksam och inte bara köra på i hopp om att det blir bättre sedan. Men det är bara hur jag resonerar pga. mina segdragna problem med höfterna tar jag inga risker. Men som nämndes innan, har det inte spelat någon större roll för egen del just vad gäller neutral sko eller en med lätt pronationsstöd. Viktigast för mig är känslan.
- Inte mkt. till hjälp kanske, men ändå...
#5
27 juli 2011 kl 21:28
Gilla
Jag tolkar det enligt följande:
5 min. vila 3 min.
3 min. vila 1 min.
1 min. vila 45 sek.
Sedan är det dax att börja med 5 min. intervallen igen.

Anm. målet el. tanken med ett sådant pass är nog att du ska hålla en hyfsat jämn fart över alla intervallerna, så du inte kör slut på dig på minutintervallen, då vilan blir ganska kort tills du ska på fem-minutaren igen.
Det här är min bästa tolkning i alla fall.
Hoppas passet går bra.