Foruminlägg av Peter Levin

#1
10 augusti 2014 kl 11:16
Gilla
Håller på och förbereder mig inför Lidingöloppet med en ca 3-4 pass/vecka. I torsdags var jag ute och skulle springa 7 km. Det blev bara 1 km sedan stack det till i vaden (strax under) och jag var tvungen att avbryta.

Jag vill tillägga att jag sprang milen i måndags och tränade fotboll (på hård gräsmatta) i tisdags.

Någon som vet hur länge jag ska vila från just löpningen?
#2
11 augusti 2014 kl 18:26
Gilla
Tack för svar! Känslan är eftersom det fortfarande sitter kvar i vaden att det kan ta lite tid men jag kanske kan börja med små skonsamma övningar som du skriver och avvakta med just löpningen ett par veckor. Såvida det inte gör ont!
#3
12 augusti 2014 kl 17:54
Gilla
Väldigt skumt detta, igår kände jag hur det spände i nedre delen av vaden men idag (efter någon mils cykling bara) känns det betydligt bättre. Nästa vecka är det tänkt jag ska springa seedningslopp till Lidingöloppet, här i Linköping men det känns långt borta efter att läst era inlägg. Jag får nog skynda långsamt så kan jag ev. fixa Lidingöloppet sista helgen i september.
#4
31 augusti 2014 kl 16:07 Redigerad 31 augusti 2014 kl 16:09
Gilla
Är det någon som har erfarenhet av denna pulsklocka? Hur tillförlitlig är den anser ni?

Har ni tips på andra plusklockor tar jag tacksamt emot era förslag! Finns det pulsklockor som mäter hastigheten och sträckor utan fotcensor?
#5
18 juni 2015 kl 11:21
Gilla
Hej!

Hittade en intressant tråd gällande muskeltrötthet men är mer nyfiken på vad man kan göra/hur man kan träna för att inte känna av samma trötthet i framför allt lår- vadmuskler? Har det med blodcirkulationen till och från musklerna att göra? Är det någon form av energi jag behöver få i mig?

Jag har ett bra flås när jag springer och känner att jag kan hålla på hur länge som helst om det inte vore för muskeltröttheten. Jag har precis sprungit halvmaran och nu väntar terränglöpning inför Lidingöloppet.

Tacksam för era kloka åsikter!
#6
18 juni 2015 kl 14:43
Gilla
Bra snack där! Har tränat löpning till och från under minst 10 år mest på egen hand. Korta rundor (6-7 km) håller jag ett hyfsat jämnt tempo runt 4:40/km. Ibland snabbare! Även då känner jag av detta!
Benmuskulaturen har jag men kan vara så att jag springer för korta distanser. Oftast blir rundorna ca 6-7 km i men någon gång i månaden blir det 15 km.

I början går det bra men successivt känner jag av muskeltröttheten i lår och vader. Det är kanske inte så konstigt iofs eftersom det är benmuskulaturen som jobbar hela tiden.

Sätesmusklerna var bra att ni nämnde för dem har jag så gott som aldrig tränat specifikt. En noggrannare uppvärmning kanske vore att rekommendera =)