Foruminlägg av Bo Pelander

< < < 1 2 > > >
#1
20 januari 2008 kl 17:54
Gilla
Jörgen Mårtensson tävlade för Enhörna IF när han vann SM i marathon.
#2
31 januari 2008 kl 13:23
Gilla
Blir inte gröten väl salt?
Brukar nöja mig med en halv tesked salt.
Gott och en bra start på dagen!
#3
5 februari 2008 kl 17:09
Gilla
Jag springer oftast ca tre långpass i månaden på mellan 30-80 km lite beroende på årstiden. Min åsikt är att dessa pass definitivt bygger upp kroppen under förutsättning att man stoppar i sig tillräckligt med mat under passet. Har Rune Larsson (Sveriges bästa ultralöpare ) som förebild.
Inga problem att springa igen om ett par dar.
Tror dessutom att detta passar oss lite kraftigt byggda och som har rätt många träningsår bakom sig.
Hoppas få se många från jogg.se under ultraveckan i Hallsberg.
#4
13 februari 2008 kl 11:43
Gilla
Jag tränar på gym två ggr i veckan för att bromsa förfallet av kroppen. Kör med relativt lätta vikter och prioriterar rygg, mage och benen men försöker nog hålla efter resten av kroppen också.
Tränar på Friskis o Svettis i Södertälje som öppnat ett gym, priset under 2000 kr för oss som fyllt 65.
Träffar där många äldre (70-85 år) som berättat om en förhöjd livskvalitet tack vare att dom tränar LÄTT styrketräning.
Bosse
#5
16 februari 2008 kl 18:55
Gilla
Tack Lena & co som ordnade detta trevliga lopp. Banan var kanon för ett ultralopp, trevligt med många lördagsflanörer, kanadagäss, stavgångare och fågelskådare. Att ni dessutom fixade ett perfekt väder gjorde inte saken sämre.
Hoppas detta blir en tradition.
Bosse P
#6
20 februari 2008 kl 15:53
Gilla
Grön paprika har hjälpt mig från 125-135 till 150.
#7
28 februari 2008 kl 17:05
Gilla
Kanon!
Skönt med lite snabbdistans efter 24-timmars i Hallsberg.
#8
29 februari 2008 kl 17:06
Gilla
Mårten,det var nog ett försök att skämta.
Egentligen fick jag iden av en gammal kämpe, Per Adolfsson som vid 70-års ålder funderade på att köra lite halvmaror för att få upp snabbheten på helmarathon.
#9
2 mars 2008 kl 18:59
Gilla
Förflyttade mig ca 92 km första tolv timmarna och gick i mål på 175 km.
Tog en tiominuters matrast varannan timme och lade in korta gångpass från början.
Nyckeln till ett hyggligt resultat ligger nog i att tillföra kroppen lagom med energi under hela dygnet.
Själva träningen behöver nog inte skilja sig så mycket från vanlig marathonträning, något överlångt pass ibland är dock bra för att vänja sig vid att äta och löpa.
#10
5 mars 2008 kl 08:45 Redigerad 5 mars 2008 kl 08:51
Gilla
Kolhydratuppladdning är inte idealiskt inför ett långlopp i löpning eftersom man gärna blir lite tyngre och segare i kroppen. Hasses tips på uppladdning är nog det som visat sig bäst för mig också.
-Reima kommer säkert att ordna kanonväder.
#11
5 mars 2008 kl 08:46 Redigerad 5 mars 2008 kl 08:51
Gilla
Hur plockar jag bort ett inlägg?
#12
30 mars 2008 kl 20:33
Gilla
När jag tävlingscyklade på 70-talet hade vi en kille som tog en rökare på 5 cl strax innan spurten. Vet ej om det gjorde nytta men han slog mig nästan varje gång.
Själv nöjer jag mig med att ta en öl eller två efter en mara som belöning.
#13
30 mars 2008 kl 20:47
Gilla
Hej Sara, tränar du löpning sju dagar i veckan tror jag du åker på en skada innan den 20 maj.
Vet ej din träningsbakgrund men jag rekommenderar 3 löppass + 2 pass styrka/smidighet i veckan. Minst två dagars vila från träning.
#14
2 april 2008 kl 18:17
Gilla
Jag har en babyjogger som jag tänkt sälja.
Den är suverän på alla underlag.
Men det är ju lite långt till Södertälje.
#15
12 april 2008 kl 23:31
Gilla
Oj vad sugen jag blir . Måste väl finnas någon konditor som gör semlor året runt. Tacksam för tips.
#16
22 april 2008 kl 15:21
Gilla
Kaffe är gott , sex koppar om dagen är inte fel och försämrar inte konditionen.
Dricker alltid kaffe när jag springer längre lopp.
#17
22 april 2008 kl 22:00
Gilla
Tänk på att du får en nettotid, dvs. tiden räknas från det du passerar startlinjen. Normalt tar det 4-5 minuter om du står i sista grupp.
Stressa inte för att komma fram. Du klarar din målsättning om du glömmer klockan och njuter av stämningen runt loppet. Det kommer att gnissla lite i karossen på andra varvet men när du kommer in på stadion får du en underbar upplevelse.
#18
30 april 2008 kl 22:47
Gilla
Man blir inte yngre av att träna men bromsar förfallet!?
#19
9 maj 2008 kl 09:54
Gilla
Kan helt rekommendera Hasses träningsupplägg. Körde ungefär samma upplägg när jag jagade marathontider. Tyvärr kom jag in på ultran väl sent,och efter ett antal bristningar i muskelfästen på lårens baksida har jag gett upp kvalitetsträningen.
Man kan nå hyggliga ultraresultat genom att springa regelbundet, långt och lungt samt träna på att äta medans man springer.
Springer också Lidingö femmilen i morgon ( vilket underbart väder vi får) .
Säsongens mål ett bra 24-timmars i Hallsberg.
#20
12 maj 2008 kl 09:50
Gilla
Springa i värme kan väl i viss mån jämföras med Placeboeffekten, är man oroad för värmen så känner man efter mer. Gillar man däremot läget och år glad att slippa frysa så är utgångsläget betydligt bättre.
Tiden blir ju normalt sett sämre om det är 25-30 grader varmt eftersom kroppens kylsystem får jobba hårdare.
Vad gäller tiderna i Sthlm marathon så är det ju tydligt att motionärerna som placerade sig kring 1000 strecket på 80-talet var bättre tränade.
Många (bl.a.jag själv) följde ett träningsschema skapat av Ulf Johansson .
Programmet byggde på träning fem dagar i veckan och gick ut på att multiplicera sin miltid med 4,7. Alltså klarar du milen på 45 min kan du springa maran på 3.31.30.
Idag har ju maxtiden blivit mycket generösare och därför har vi mera tid att njuta av löpningen.
< < < 1 2 > > >