Foruminlägg av Susanne Johansson

#1
26 december 2007 kl 22:06
Gilla
Hej!
Jag ska precis börja simma som ordentlig träning, är det någon som har tips på bra nybörjarsidor med tips och liknande.
#2
30 december 2007 kl 02:56
Gilla
Heh, jo kanske lite mager information från min sida. Jag börjar mer eller mindre från början, mina vader klarar inte att springa eller power-gå så konditionen har nästan försvunnit. Mitt mål är att bygga upp en grundkondition och förbättra musklerna främst kring axlar och rygg eftersom jag är en datorsittare till stor grad. Från början som sagt... jag vill inte gå u för hårt och tvingas sluta på grund av någon fånig skada jag kunnat undvika.
Det är väl ungefär det :)
#3
6 januari 2008 kl 18:17
Gilla
Tusen tack! Jag kör mycket riktigt huvet ovanför ytan bröstsim men jag insåg snabbt att det inte funkar så bra så jag kör hälften ryggsim för att avlasta. Jag försöker också att slappna av i nacken så mycket som möjligt och redan nu efter andra passet känns det bättre teknikmässigt. Jag kollade min stads simförening och det verkade inte som att dom har några kurser just nu i alla fall så jag får klara mig med det jag kan läsa mig till. Tack för hjälpen igen!
#4
8 februari 2008 kl 23:05
Gilla
Tänkte bara ge en liten uppdatering. Jag var till min massör och min kiropraktor i veckan och blev mer eller mindre friskförklarad från min musarm. Massören sa att det kändes som helt nya muslkler att massera i jämförelse med hur de var tidigt i december, Hurra!

Jag har också släpat med mig en mer simerfaren vän och nu känner jag mig mycket avslappnad när jag simmar och jag märker ordentliga framsteg. Jätteroligt!

Tack för tipsen på sidan, jag fick bra tips därifrån också :)
#5
27 maj 2010 kl 09:43
Gilla
Det finns bara ett sätt som bevisat gör att du går ner i vikt - bränn mer energi än du fyller på med. Tricket är att hitta en nivå som passar dig. Om du inte vill räkna kalorier så är DJ Trickys råd där uppe precis rätt, mindre portioner och ta bort (eller minska kraftigt) på "onödiga" saker som godis, chips och liknande. En enkel start är att bestämma sig för att bara äta en portion, hur god maten än är. :) En massa sallad på sidan om maten (utan fet dressing) hjälper till att fylla matsäcken utan att fylla på kalorimängden :)

Hitta en livsstilsförändring som funkar för dig så kommer du inte bara att tappa dom där kilona utan också behålla dom borta. Lycka till!
#6
27 maj 2010 kl 11:04
Gilla
Absolut inte fjöntigt! Det är 1,5 km mer än dom som stannar i soffan gör och mycket bättre än dom som går direkt från soffan till att plåga sig igenom en massa kilometer ett par gånger för att sedan åka på en skada och sluta igen.

Nej, hejja på och fortsätt som du börjat! Lycka till!
#7
27 maj 2010 kl 11:28
Gilla
Jag springer just nu i ett par Nike all-round aerobicskor med en formpressad sula i och jag står i valet och kvalet om jag ska lägga ner pengarna på ett par löparskor nu på en gång eller om jag kan vänta lite. Jag springer just nu på löpband och håller på med Couch to 5K programmet och det KÄNNS som att jag får lagom med stöd och stötdämpning från skorna jag har nu. Inga problem med benhinnor eller knän. De delarna som jag springer springer jag med ett framfota löpsteg.

Sulan är alltså en sån där dyr sak som är anpassad efter min fot och det är den som gör att jag är tveksam till att byta eftersom jag inte har råd att skaffa en likadan till ett par löpskor.

Sen är jag som sagt nyfiken, vad är egentligen skillnaden mellan en aerobicsko och en löpsko?
#8
27 maj 2010 kl 13:07
Gilla
Joakim: Jag tror du missade den delen där jag sa att jag springer på framfoten, sätter knappt i hälen alls. Har aldrig gjort det heller. Borde då inte en aerobicsko vara mindre dålig än vad den skulle vara för någon som sätter i hälen först när de springer?

Magnus: Tack för länken och kommentaren!
#9
27 maj 2010 kl 14:48
Gilla
Joakim: Det är ekonomin som spelar in, det vore väldigt trevligt om jag kunde skjuta upp inköpet av "riktiga" skor ungefär en månad men om det skulle få effekten att jag skadar nått så att jag inte kan springa alls så är det nog inte värt det.

Jag kanske går och provar ett par och ser hur det känns. Om jag inte hittar skor i min prisklass som känns bättre än dom jag har så stannar jag nog med det välkända i alla fall :)
#10
29 maj 2010 kl 00:54
Gilla
Jag kapitulerade i alla fall, köpte mig ett par Adidas Supernova Sequence idag och nog är det skillnad :) Fötterna håller sig raka utan iläggssulan och dom känns som en mjuk kram runt foten... Helt klart värt att skippa några andra excesser för.
#11
30 maj 2010 kl 01:05
Gilla
K-G Problemet är väl just att vi inte använder kroppen på ett naturlig sätt och därför måste stärka den där det brister? Vi är inte byggda för det liv vi lever och det ger alla möjliga konstiga effekter :)


Tack för förklaringarna på excentriska tåhäv, har också varit konfunderad :)
#12
9 juni 2010 kl 15:46
Gilla
Låter som att det är ett muskelproblem definitivt, alternativt en låsning i ett revben :) känner du dig riktigt orolig så gå till läkaren och lita inte på råd på ett internetforum men det låter bekant för mig.