Foruminlägg av Björn

< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
#1
15 maj 2010 kl 23:59
Gilla
csaba: menar du gräsbacken som ligger i ena "hörnet" av området? Typ där det är en juste backe i spåret med, parallelt med ringvägen. Där har jag kört mina backpass men man är ju alltid pigg på nya backar :)
#2
19 maj 2010 kl 21:37
Gilla
Vet att vissa tycker att tiden går saktare när man springer/reser i okänd miljö. Men om du, som jag, går igång på det och känner att tiden springer när man inte vet vad som väntar runt nästa krök så är mitt tips kanske ngt att ha.

Jag har bara kört tre pass över 14 km än så länge men dom har jag lagt upp som så att jag, i lugn och ro dagen innan, ritat upp en runda i Google Maps:
1. välj "vägbeskrivning"
2. knappa in från och till (jag skriver bara in två byar ex.vis "Vellinge" och "Svedala", behöver inte vara exakt till att börja med bara dom ligger på ca det avstånd som man tänkt springa)
3. välj "Gå" som färdsätt
4. sök.

Resultatet blir en karta med en fördefinierad rutt. Sedan letar jag upp närmaste busshållplats eller tågstation vid start och slut (en del i det hela är att jag varken springer hemifrån eller hem på långpassen utan tar buss till start och från mål för största uplevelse). Zoomar man in tillräckligt mkt så visas hållplatserna på kartan (iaf i Malmö med stor omnejd). Placera start- och slutmarkören vid funna hållplatser. Sedan är det bara att flytta runt rutten (den "snappar" automtiskt till vägar som passar, man behöver alltså inte rita rutten för hand) tills man har hittat en lagom lång sträcka på småvägar.

Nästa steg är att kolla upp så att det finns kollektivtrafik som passar. Om inte, gå tillbaks till steg 2.

Icke att förglömma: antingen memorera, skriva ut eller göra en förenklad handritad version av rutten så att man inte springer vilse (jag har med min iPhone ut på rundan med för ökad säkerhet vid tveksamheter).

Det här tänker jag fortsätta med tills jag har varit igenom alla byar inom några mils radie runt Malmö :) Grymt kul sätt att se sin närmiljö.

Det går inte att spara gå-rutter till "Mina kartor" i dagsläget verkar det som så vill man spara en runda så klickar man "Länk" i övre högra hörnet och sparar länken som man får serverad där.

Jag skulle evt. kunna läsa in mitt inlägg som ljudbok så kan du ta med den ut på nästa runda... borde räcka ett tag :)
#3
5 juni 2010 kl 23:01
Gilla
Har du fått nummerlappskuvertet ö.h.t.? Det delas väl ut 11 - 12/6? Min gissning är att det bara är startbeviset som du har fått än så länge.
#4
19 juli 2010 kl 15:15
Gilla
Har börjat testa pose-metoden så smått och även deltagit i en "clinic" med Markus Stålbom. Nästa mål är att fixa STHLM Maraton om ganska exakt 10 månader. Är dock medveten om att det kan ta lång tid att vänja vader etc. vid framfotalöpning så jag skyndar långsamt.

Finns ju inte mkt som är mer motivationshöjande än nya prylar så jag funderar på att införskaffa nya skor som är bättre anpassade för Pose. Min fråga till er är nu: förutsatt att kroppen hinner vänja sig och allt annat funkar, är det realistiskt att träna inför och springa maraton (och i framtiden ännu längre) med ett par racing-skor som ex.vis Mizuno Wave Universe 3 ( http://www.loplabbet.se/system/search/product.asp?id=1984 ). Löplabbet skriver ju "Lämplig för tränade, drivna löpare på bana 5000m och 10000m eller samma distanser på landsväg", vilket är föga betryggande.

Har ju fattat att det är skor med lite (obefintlig) dämpning i hälen som är grejjen för Pose och jag antar att man ska kunna springa längre än 1 mil med den tekniken men är nyfiken på lite input från er. Umgås även med tanken på VFF men det blir nog nästa steg isf :)
#5
19 juli 2010 kl 20:04
Gilla
Kanon! Tack för input alla tre. Som sagt, ska öka långsamt och om jag känner att det inte går med maraton så går det inte. Kör bara korta inslag av ngn sorts Pose-teknik i mina vanliga löprundor för tillfället och lägger in excentriska tåhävningar som styrka.

Ska kolla in dom modellerna som Oldboy rekommenderade och som går att hitta i Sverige och försöka ta reda på när/om Saucony Grid Type A4 blir tillgänliga här. Känns som att det kan vara smart att testa storlekarna live när det nästan är en ny typ av sko man ska ge sig på.
#6
22 juli 2010 kl 10:39
Gilla
Ställde en liknande fråga för några dagar sedan och fick bra svar här: http://jogg.se/?sida=forum&subid=12143&searchstr=

Slutade faktiskt med att jag köpte samma som Karin här ovan (Saucony Grid Type A3). Har bara hunnit testa dom 3 x 1000 meter men dom känns finfina. Utan att vara ngn sorts expert så känns som en bra ingångsmodell i racingsegmentet och jag har siktet inställt på ett par A4or (se Espens svar i "min" tråd) vad det lider.

Nackdelen med A3:orna är kanske färgen. Jag känner det som att hela stan ser mina fötter och granskar mina stapplande försök till framfotalöpning :)
#7
4 augusti 2010 kl 11:50 Redigerad 4 augusti 2010 kl 11:55
Gilla
Grym kampanjsite för VFF: http://www.youarethetechnology.com/

Edit: lite halvnaket så kanske lite NSFW-varning på länken.
#8
6 augusti 2010 kl 11:58
Gilla
IMHO så är Garmin Connect ( http://connect.garmin.com/ ) ett bra online-alternativ. Man kan ladda upp sin data, få ut lite enkla rapporter och dela med sig av sina pass.

Vill man dessutom skryta med sina rundor på Facebook så kan man använda http://apps.facebook.com/mymotionbased/ för att visa sin Garmin Connect-data där.

Det enda som jag saknar är ett vettigt dokumenterat API så att man kan komma åt sin data på GC och göra lite vad man vill med den.

Annars har jag testat Ascent, TrailRunner och ett danskt gratisalternativ som jag inte minns namnet på men antingen är dom alldeles för avancerade/komplicerade för mina behov eller så blev dom grymt slöa efter att man lagt till några månaders träning.

Ett oumbärligt program är LoadMyTracks ( http://www.cluetrust.com/LoadMyTracks.html ) så att du kan ladda ner logg-filerna från din FR till datorn. Brukar ha som vana att tömma FR var tredje vecka ca och har alltså ett helt gäng sparade loggfiler på datorn. Så skulle det dyka upp ngt fantastiskt program i framtiden så kan man enkelt importera sin historiska data.
#9
8 augusti 2010 kl 15:56
Gilla
Gött mos!

Hade planerat in en längre runda idag och har spenderat de senaste timmarna med att hoppas på att regnet ska ge med sig. Men nu är det bara att kasta sig ut i det :)
#10
21 september 2010 kl 15:10
Gilla
Plottade lite snabbt i Google Maps och fick fram den här rutten som säkert kan förbättras ytterligare: http://bit.ly/dAycpL

Mycket gottigare att springa på småvägar ju :)
#11
21 september 2010 kl 16:23 Redigerad 21 september 2010 kl 17:06
Gilla
Är ganska säker på att det inte att det är några problem. Det skulle iofs vara juste att slippa den lilla, lilla biten på 108 precis innan Tbg. Samt kanske komma ut ur Malmö via en roligare väg. När jag bodde i Malmö så tog jag bussen till strax utanför för att slippa stadslöpningen. Buss till Tygelsjö skulle ju funka i det här fallet t.ex. Testa att "ta tag i" sträckningen och flytta runt den på småvägarna, den är satt till "snap to roads" så det är bara att flytta så fiar Google resten :)

Jag har skrivit ett lite längre inlägg om min Google Maps planering här: http://jogg.se/?sida=forum&subid=11124

Lite sunt förnuft skadar ju inte heller... http://www.msnbc.msn.com/id/37453662/ :)

[Edit]
Härlig utmaning förresten. Du får återkomma med hur banan blev när du sprungit så att andra kan sikta mot samma sak :)
[/Edit]
#12
28 september 2010 kl 21:46
Gilla
Inga egna erfarenheter av dom men här är iaf lite samlade omdömen: http://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?ftgid=9602
#13
30 september 2010 kl 16:20
Gilla
Här är ett gäng som gör mig taggad när jag är ute. Allt från originalmusiken ur Transformers till Darude via Broder Daniel.
http://open.spotify.com/user/folbert/playlist/4ySakQFu9fSKHdatbeZFIh

Ibland räcker det med lite skön filmmusik: http://open.spotify.com/user/folbert/playlist/3LCXeC7J4m9fLX9aQjnnW9
#14
17 november 2010 kl 11:19
Gilla
Ett tips (även till dom som kör PC) är att man numera kan importera data från Garmin-enheter till Runkeeper (runkeeper.com). Mer socialt, mer snyggt, fler statistikmöjligheter plus att det utvecklas i mycket snabbare takt än Garmin Connect som ju i princip har stått stilla i utvecklingen det senaste året.

Ett annat tips är att ladda ner rena loggfiler från Garmin-enheten till datorn så att man har en backup om online-tjänsten man använder plötsligt försvinner. Använder själv http://www.cluetrust.com/LoadMyTracks.html för detta ändamål.
#15
19 november 2010 kl 15:14
Gilla
Kass!

Pushar igen för RunKeeper ( http://runkeeper.com/ ) som kör Google Maps och där man numera kan ladda upp från Garmin-enheter.

Dessutom kan man ladda upp GPX-filer manuellt så det är bara att ladda ner sina sådana från Connect och föra över sina noteringar manuellt så är man strax på banan med Google Maps igen :)

Leif: ser ut att vara ett gammalt rykte (Oktober 2007 :) )
#16
26 november 2010 kl 16:33
Gilla
Kan inte testa själv just nu men jag vill mena att du kan dra enskilda låtar från listan över låtar på skivan till musik eller bibliotek eller vad det nu heter där i vänstermenyn. Möjligt att jag minns fel.
#17
27 november 2010 kl 21:03
Gilla
I Runkeeper: på varje aktivitets-sida finns det en länk "advanced options" till höger om Facebook, Twitter och "more". Klick på länken visar att man kan exportera som GPX. Gör det och importera sedan filen till jogg.se
#18
3 december 2010 kl 23:16
Gilla
Beställde mig ett par RoadIDs och fick en kod som ger hela en (1) dollar rabatt för de 20 första som använder den. "ThanksBjörn883796" är det som gäller.

Så fick RoadID sig lite reklam med :)
#19
16 december 2010 kl 10:06
Gilla
Ser riktigt snyggt ut! Kommer säkert att upptäcka massa små features efter hand men riktigt smart med vänstermenyn som är "sticky".
#20
2 januari 2011 kl 16:09
Gilla
Någon som vet hur det ser ut i Skrylle för tillfället (is eller effektivt sandat)? Småvägarna som jag brukar springa på är isgator så jag letar febrilt efter alternativ.
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >