Foruminlägg av Christer Flink

< < < 1 2 > > >
#1
15 februari 2012 kl 23:52
Gilla
Hej.
Hade en debatt med min granne i helgen om att dricka sportdryck under ett lopp. Ta tex Göteborgsvarvet som var aktuell i vår debatt. Ingen av oss brukar dricka sportdryck förutom vid längre lopp. Min granne tycker det är bäst att ta sport dryck bland de första vätskestationerna, och låta det "verka" i kroppen tills det ger lite extra i slutet av loppet. Medan jag tycker man skall börja ta det efter minst halva loppet är gjort, för det känns som det börjar verka ganska omgående.
Vem har rätt? Eller är det beroende på person till person?
#2
16 februari 2012 kl 22:06
Gilla
Tack för alla bra svar. Fick en hel del bra tips. Det viktigaste är ju att lyssna på sin kropp vad den tål. Vi är olika allihopa.
#3
6 november 2012 kl 22:37
Gilla
Underbar tävling det här är. Riktigt kul att genomföra. Man vet ju vad man skall träna på till nästa års upplaga. När man finslipar tiderna. ;) Cyklingen kommer ju bli focus på mellan löp-passen..

Hisingen Runt 2:06:25
Göteborgs simmet 0:28:50
Final loppet 1:01:50
Totaltid 3:37:05
#4
10 september 2013 kl 07:41
Gilla
Är rejält tänd för detta. Detta blir mitt första och ev sista och enda Marathon. Men kommer bli en riktig härlig känsla att få se Berlin på detta sett.
Hur åker ni andra dit? Vilken väg är egentligen bäst att köra? Vi är 2 familjer som knör in oss i en Minibuss och åker på fredagen.
Blir nog att springa i Gaiströjan under loppet. Finns säkert någon Gaisare nere i Berlin som kan heja fram än. ;)
#5
12 september 2013 kl 07:58
Gilla
#6
26 september 2013 kl 14:58
Gilla
Laddad och nervös, men det kommer bli en riktigt härligt att springa.

Har en fundering fick dessa av en tjej på jobbet som skall öka uthålligheten. http://www.paleonordic.se/products/beet-it-sport-stamina-pro-pack-8-x-7cl Och med tanke på diskussionen om rödbetsjuice innan. Så undrar om någon har testat detta? Fick 4 flaskor. Vågar man köra på dessa och hur skall jag dricka dom, 2 dagen innan och 2 innan start. Eller alla 4 på tävlingsdagen..
#7
26 september 2013 kl 21:23
Gilla
Mellanben- Alt är att köpa detta: http://www.visitberlin.de/en/welcomecard Funderar själv på det.
#8
6 oktober 2013 kl 19:43
Gilla
Grymt härligt lopp. Ställer mig i kören och säger grattis till alla som klarades maran. Detta var min första Mara och innan jag sprang detta så sa jag att detta skulle bli mitt sista oxå. Men efter denna upplevelse så ändrar jag mig och är sugen på en Mara till. Sneglar på Parismaran i April, någon som har en kommentar om detta lopp. Är grymt sugen på det eller någon annan mara att rekommendera gärna med den stämningen det var runt banan i Berlin.
#9
14 oktober 2013 kl 14:39
Gilla
Hej har anmält mig på mitt första 6- timmars nu i söndags. Hur ser man att man kommit med? När uppdateras listan?
#10
16 oktober 2013 kl 14:53
Gilla
Inga problem. Jag sprang Berlin Marathon i år och jag hade sprungit som längst 23 km. Men sen har ju sprungit en hel del runt 12- 16 km rundor.
Klarade maran på 4.33.18. Sprang hela loppet förutom de sista km. Då blev det spring/ gå när det började kännas i framsida lår och vader. Så det löser du.
#11
31 oktober 2013 kl 21:41
Gilla
Tack Erik. Hittade min oxå där. Och drog för en gång skull en vinst låt. Gott att få springa detta underbara lopp igen... Hoppas bara min kompis får en chans vid nästa dragning den 12 Nov...

#12
8 november 2013 kl 19:07
Gilla
Dragit i mig rödbetsjos o hoppas på lika bra effekt som rödbetsshots, irriterad att jag inte hittade rödbetsshots någonstans i Göteborgstrakten. Hann inte beställa från nätet.
Känner sådär men det kommer bli kul och träffa alla "galna" människor som gör detta en lördag i regn. Har ev. min Gaiströja på mig om den går över träningsjackan... Lång kille. Syns imorgon...
#13
10 november 2013 kl 12:53
1 Gilla
Jag får ställa mig i kören och buga och tacka för ett bra arrangemang. Synd att det regnade hela tiden, men detta gjorde även att jag inte la av efter 30 km utan var ju tvungen att hålla mig igång för att inte frysa. Så jag lyckades slutföra mitt första 6- timmars.
Och ett stort tack till er alla som peppade mig i spåret så man klarade av rundan. Man kan ju nästan tro alla har en liten kärlek till GAIS. ;) Stor eloge till han med varseljacka som trampade runt spåret hela tiden och hejade på oss. Det var härligt.
Så tack ännu en gå från en Gaisare som har lite smärta idag, men ej i hjärtat iaf.
#14
5 februari 2014 kl 15:03 Redigerad 5 februari 2014 kl 15:03
Gilla
Hej. Tänkte starta en tråd om Kiel Marathon. Lite uppsnack och höra vilka roliga o trevliga löpare som man kanske möter på båten.
Hur är formen och hur tror ni det kommer att gå?
Tyvärr så är jag inte så bra tränad jag hade hoppats på. Pga skadeproblem, men den här resan får man inte missa.
Så det är bara att bita ihop och kämpa sina 21 km. Bra organiserat iaf är loppet, men bansträckningen kunde vart roligare.
Lycka till allihopa. / Gaisaren.
#15
6 februari 2014 kl 07:32
1 Gilla
Är anmäld till mitt andra Marathon. Hoppas jag slår min tid ifrån Berlin, 4.33. Annars bara att ta mig runt och njuta av festen. Får känna hur det känns med en halvmara 2 veckor innan.
"DNF is not a option"
#16
12 februari 2014 kl 21:44
Gilla
Bild uppladdad av Christer Flink
När jag skulle springa mitt första Marathon i Berlin i höstas. Så fick jag ett par flaskor "Beet it" av en tjej på jobbet.
Har aldrig druckit eller använt sådant förut. Var lite skeptisk, men jag körde rekommendationen som jag läste på deras hemsida. Och jag får säga att jag märkte en större uthållighet under loppet, blev inte så trött, och kände mig ovanligt fräsch vid halva loppet. Sen kan man fråga sig om det verkligen var rödbetorna eller om det var psykiskt bättre.

Efter har jag läst och hört att rödbetsjuice skall vara bra för långdistanslöpare, min lokala hälsokost säljer väldigt mycket till löpare sa dom.
Så nu har jag beställt en låda "Beet it" inför vårens lopp, och jag kommer använda dessa och hoppas det ger bättre uthållighet.

Intressant artikel om rödbetsjuice: http://aktivtraning.se/kost-och-traening/roedbetor-ger-dig-superkrafter
#17
2 maj 2014 kl 21:22
2 Gilla
Citerar Robert Broberg: " Målet är ingenting, vägen är allt".
Eller som en annan vis kille sa: "Målet är inte det viktigaste, utan resan dit". Kommer iaf försöka njuta av loppet och hoppas jag kommer i mål på helt ok tid. Kompisen sprang på 4.56.33 och det är ett mål jag har. :)
Hoppas på en go stämning runt loppet, kanske inte lika go stämning som det var i Berlin 2014. Som var helt underbar, man lyftes verkligen runt av publiken...
#18
6 maj 2014 kl 11:40
Gilla
Jag anmälde mig igår. Efter en hel del kval. Blev lit konf. att man var tvungen att ta sms funktionen. Sen tog jag även möjligheten att avboka loppet och få lite pengar tbx, om det inte blir av. Det är ju nästan ett år tills dess. Vem vet hur man är för form då?
Men det skall bli kul att springa där. Ännu en huvudstad att se med joggingkläder på... ;)
#19
9 maj 2014 kl 21:45
Gilla
Själv kommer jag att köra med mina Beet it rödbetsjos några dagar innan start. Kommer även som Patrik #404 att springa gbg- varvet innan men kommer ta det lugnt även som det känns som den bästa form jag har haft innan varvet. Men behöver spara krafterna inför maran..
Ang, gel så känns det som bortkastade pengar. Skall säga att jag har aldrig tänkt tanken på att använda gel innan, men när jag sprang Berlin 2013. Hade de en station med gel och testade, kände ingen större positiv effekt efter intaget av dessa. Räcker gott med vatten och sportdryck, sen såg till min glädje att det serverades Buljong på banan. Grymt gott när man springer. Det brukar serveras under Kiel Marathon, och det är riktigt gott.... Och kan vara gott under loppet, salt är ju bra...
#20
13 maj 2014 kl 08:14
Gilla
Kör oxå Beet it. Och har kört det på några tävlingar med gott resultat.
Torsdag: 2 Beet-it shot på morgonen

Fredag: 2 Beet-it shot på morgonen och 1 shot kl 21.00 på kvällen altså 12 timmar före tävling

Lördag: Tävlingsdagen 1 shot 2 1/2 timme före tävling.
Kör som dom skriver på hemsidan. Blir lite problem på fredagen, med tanke på att jag startar kl 14.02. Och är väl inte så pigg att vara uppe till kl 02 på fredagen, då vila är viktigt dagen innan... Men blir en "god" nattdryck när man skall sova...
< < < 1 2 > > >