Trailflirt - en blogg i terräng, om att härja i skogen till fots eller på hjul

Siffernördvecka 1

Siffernördvecka 1 är härmed avklarad. Såhär blev utfallet:

1 mars: 1 mil i skogen här hemmaomkring. Lugnt och skönt med Motionsklubben i lurarna.

2 mars: 2 km lekjogg med dottern, dvs jogg blandat med diverse hopp, sidosteg, hälkickar, kapplöpning och annat. Samt en gungpaus och ett par pauser för fotoexperiment i mörkret. Det här var lätt veckans roligaste runda ??

Lekplats i skogen på kvällen

3 mars: lunchjogg inkl 3×3 min intervaller i ganska bra fart. När jag loggade passet på jogg.se visade det sig att det till och med blev det snabbaste passet (mätt på pass på minst 5 km) under det senaste året ??

4 mars: letade upp 4 geocachar i Ystad under en lunchpromenad. Veckans lugnaste.

5 mars: 5 km lunchpromenad med Poppy i skogen här hemma. Så jäkla skönt att ha möjlighet att jobba hemifrån ibland och kunna ta ordentliga promenader med henne mitt i veckan. Den här rundan såg vi dessutom årets första påskliljor, så det blev veckans vårigaste runda.

6 mars: en kort lunchjogg inkl 6 vändor upp och ner i en trappa. Veckans mest desperata efter siffermatchning – orkade verkligen inte jogga 6 km eller göra 6 intervaller av något slag, så blev helnöjd när jag fick syn på trappan.

7 mars: 7 km MTB med maken, inkl tepaus nere vid Prästens badkar där vi tittade på höga vågor som slog långt in över klipporna samt surfare som utnyttjade vågorna.

8 mars: idag hade jag lite svårt att få dagens morgonjogg på 13 km att passa in i siffertemat, men sen kom maken med den briljanta kommentaren att vi faktiskt började jogga klockan 8, så där var det löst. Klockan 8-jogg alltså.

Joggen idag var en semlefrukostjogg, ett koncept som min kompis Helena presenterade i vintras. Tre gånger nu har vi joggat från Kivik upp mot Havängsområdet, och sedan tagit ett dopp från piren i Kivik innan vi ätit frukost bestående av semlor och kaffe (plus ostbulle för min del) på fiket i Kivik. Idag sprang vi 13 km, men det kändes som 20.

Upp till Havängsområdet var det lugnt. Vi sprang på stranden norr om Vitemölle, men sanden var lagom fast, så det gick ganska lätt. När vi kom till Havängsdösen tog vi en fotopaus och fortsatte sen förbi Lindgrens länga och in i Havängs sommarby.

Löpare vid Havängsdösen

Från Havängs sommarby sneddade vi genom en kohage till Klammersbäck och försökte följa bäcken tillbaka ner till sjön. Det gick sådär. På något ställe var det avspärrat med taggtrådsstängsel och på några ställen var det så brant ner mot bäcken att vi inte ville chansa och riskera att rulla hela vägen ner ?? Men där det gick, där var det så himla fint.

Löpare vid Klammersbäck

När vi närmade oss sjön gick bäcken som i en ravin mellan höga backar på båda sidor. Riktigt branta och riktigt leriga. Som tur var fanns det ett tjockt lager bokollon (tror jag) sidanom stigen som gav bättre fäste, så vi tog oss upp utan att glida ner i ravinen igen.

Brant vid Klammersbäck

Väl tillbaka i Kivik hade mina ben nästan gett upp och den där planen på 60 km i mitten av april, den känns väääääldigt avlägsen. Men härlig runda iallafall. Och semlan var god ??

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.