Fantastiskt väder på dagen - mörkt om kvällen

Sommartid kommer till oss vart år med sina ramsor, utemöblerna hit eller dit och klockan fram eller tillbaka. iPhonen löser det själv med automatik och detta vårens ändring av tiden har jag jämt ansett vara den bästa, kortare tid till nästa morgon. Även detta år så blev det rätt och inga missade möten som kan skyllas på klockan.

Fånga dagen är ett av de mer klassiska uttrycken och igår var en sådan dag som man verkligen ville fånga, jag lyckades delvis för jag kunde glädja mig över det fina vädret men jag kom inte ut i det speciellt mycket. Min träning som jag startade strax efter klockan 20 avlöptes i en allt mörkare omgivning kring Sognsvann i Oslo. Pannlampan som jag fick av herr Wraaman innan jul borde jag haft med för då hade jag sett betydligt mer än jag gjorde.

Kallt och rått var det i luften, naturligtvis blev jag svett och varm så det räckte under själva träningen som bestod av "långdistans 7 km" mitt under träningen så fick jag sällskap av min POC, Live Kjenner på G-Sport som också var i skogen för att träna. Det kändes tryggare även för en tjock svensk att löpa samman med någon i det dunkla ljuset. Var lite stolt över mig själv att jag inte tog upp en enda tråd med Live och pratade jobb på våra kilometer tillsammans.

Tidigare på dagen så hade jag möte med min tränare, coach, mentor, skribent eller vilket epitet vi nu sätter på Runar Gilberg som hjälper mig med träningen och dessutom skriver om det i Kondis. Runar som utmanat sig själv och ska försöka matcha den tid han sprang på i Berlin för 30 år sedan - det är också ett häftigt mål att leva upp till - heja! Senare hade jag möte med Tim Bennet som dels är president i Kondis men också är den nya löparchefen i Oslo Maraton. Bägge dessa herrar springer lika många kilometer per dag som jag knappt får ihop till under en vecka.

Tisdagen skall vara vilodag men det blir en sanning med modifikation eftersom det blir en ganska ordentlig cykeltur samman med två av de herrar som är ansvariga för banan under Oslo Maraton på själva dagen. Det är alltid bra att få se det med gemensamma ögon istället för att se på kartor. Oslo är en spännande stad där det sker fantastiskt mycket på byggsidan, det ger mig några spännande utmaningar att hitta alternativa vägar och samtidigt ha is i magen och lita på att vägar blir byggda så som planerna ligger och att det inte sker förändringar eller skapar överraskningar.

Intervaller skall springas nästa gång på onsdag, inbjudan har gått till kontorskamrater och det verkar som att Anna följer med även på detta pass, uppvärmning till Frognerparken och sedan snabbintevall i den historiska parken. Troligen står en fotograf och väntar så det kan bli lite nya bilder till sociala medier och eventuella andra aktiviteter med media.

Stolt som en far var jag när vi lanserade den nya träningssidan Svett.no detta samarbetet som vi har med Krister och Niklas som är grundarna bakom Jogg.se i Sverige och den absiolut bästa träningssidan som nu fått en syster i Norge. Dette kommer bli bra och jag upprepar de ord som man alltid hör i samtal med just Krister Lindström - Kämpa på!

Ha det bäst / Anders

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.