Att man byter gren betyder inte alltid att man börjar ett nytt pass Foto: Krister Lindström

Triathlon- och multipass

Om sajtenNär vi för fem år sedan startade jogg-, cykla-, simm- och skid.se hade vi som mål att bygga en träningsdagbok som hjälpte oss att hålla koll på vår träning. Funktionerna anpassades till hur vi alla tränade och inte tvärtom.

Funktionerna har med åren blivit fler och på de olika sajterna har de fått speciallösningar att få nörda ner sig i. Men samtidigt har det också varit viktigt att sidorna snackar bra med varandra.

Fler och fler av oss tränar olika saker. Ibland beroende på säsong och ibland allt på en gång. Detta ställer nya krav på hur vår träning skall kunna föras in i dagboken. För att anpassa oss efter dessa nya behov tar vi nu nästa steg. Vi snackar om två nya stora funktioner.

Triathlon:
Allt fler av oss blir sugna på utmaningen som ligger i triathlon. Föratt få fram vad som tidigare saknats har vi samarbetat nära med Ted Ås och ett gäng andra triathleter och släpper nu en funktion för triathlon.

Med triathlonfunktionen får sporten samma status som övriga träningsformer. Funktionen ger ett förval på simning, växel, cykel, växel och löpning. Det är bara att fylla i de olika momenten och klicka på spara. De visas sen upp i dagboken som ett sammanhängande pass men med de olika delarna lika synliga som förut. På detta sätt ser man att passen hör ihop utan att man förlorar överblicken.
De dagar man kör crosspass(t.ex. cykel-löp) behöver man naturligtvis bara fylla i de grenar man genomfört och ändå få det reggat som ett triathlonpass.


Multipass:
Ibland vill man kunna kombinera pass som man vill. Man kanske vill värma upp i lugn och ro utan att det påverkar hela passets tempo. Man kanske tar sin mountainbike(som nu blir egen träningsform) upp till sjön för att simma en sväng. Kanske tar man en rask promenad till motionsspåret där skidorna eller löparskorna åker på. Oavsett så hör denna träning ihop. Därför släpper vi nu även funktionen multipass.

Med Multipass kan man dela in ett å samma pass i olika delar(uppvärmning, kvalitet, återhämtning, styrka/strech etc.) eller så kan man slå samman olika pass(t.ex. cykel-löp-cykel) till ett. Precis som med triathlonfunktionen presenteras träningen sammanhängande i dagboken med varje delmoment synligt.

Så kära träningsvänner. Med dessa funktioner sjösatta hoppas vi att det bara skall vara fantasin(och orken) som sätter gränserna för våra träningspass ser ut.

Kör hårt!


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.