Välkommen till nya Cykla.se

Jogg får en tvilling

Om sajtenSamtidigt som löparboomen bara växer och växer blir även cykelsporten allt hetare. Så snart vägarna sopades rena började tramporna surra på vägarna i takt med löparskorna i motionsspåren. Att hålla på med konditionsidrott blir mer en mer en livsstil och det kräver sin självklara mötesplats.

Av den anledningen tog vi på för ett och ett och ett halvt år sedan en första fika med Vätternrundan på cykeldagarna i Jönköping. Tillsammans bestämde vi oss för att bygga den cykelsajt vi båda saknade: Ett community för oss motionärer med plats för reportage och tester.

Inspirerade av varandra jobbade vi på och i maj förra året släppte vi en första gemensam version av Cykla.se. Precis som alla 1.0:or var den naturligtvis inte fullkomlig men vi gillade kombon med community och redaktionellt sida vid sida. Faktiskt så mycket att vi flyttade med idén hit till Jogg.se när den i höstas stod för en uppdatering.

Nu har ett år gått. Vi är ett par Appar, en hel del funktioner och många erfarenheter rikare. Nu tar vi nästa steg: Systersajterna Jogg.se och Cykla.se blir nu tvillingsajter.

Med en gemensam plattform, gemensamt menysystem och gemensamma grundtankar snackar de samma språk. Sparar man ett cykelpass på Cykla.se syns det i dagboken på Jogg.se och tvärtom. Samtidigt är de specialsydda beroende på vilken sport man vill nörda ner sig i.

Grundtanken är naturligtvis att göra vårt konditionsidrottande ännu smidigare att hålla koll på. Nu står det oss fritt att välja cykel eller löpning utefter vilket som känns mest inspirerande för stunden. Det står oss fritt att samla alla våra träningspass inför klassikern på ett ställe och det står oss fritt att få all triathlonsatsning i samma dagbok.

Vi som är vana användare av Jogg.se kommer snabbt känna oss hemma på nya tvillingsajten. Därmed återstår bara att önska alla välkomna till nya Cykla.se.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.