Foto: Maria Wiberg

Carina fixade Premiärmilen

ReportageJag tog bussen till Universitetet i Stockholm för att se om jag skulle få en skymt av Carina som vi skrev om förra veckan.

Hennes målsättning inför loppet var klar - under 55 minuter, men upplägget för att komma dit var mer oplanerad.

Innan start
Av en ren slump stötte vi på varandra bland alla löpare precis när jag kommit fram till tävlingsområdet. Det var en Carina med lätt stirrig blick, och med tävlingsnerverna på högspänn som stod på gräset och fingrade på klockan på armen.

"Jag är så nervös! Jag visste inte när jag skulle gå upp i morse, inte vad jag skulle äta till frukost, vad jag skulle packa ner eller vad jag skulle ha på mig. Jag har haft alla möjliga krämpor på vägen hit - magen, benen, huvudet. Man ska inte bara springa, det är en psykisk match också!"

Under nervositeten bubblade dock löparglädjen klart och tydligt. Ett stort leende avslöjade henne, trots ord om förvirring och nerver. Fokuset såg ut att finnas vid målgång och några få ord senare lyckosparkade jag iväg henne. Det var dags att värma upp och lämna överdragskläderna. En halvtimma innan starten avverkades således två lugna kilometer och några snabba rusher för att väcka benen. Ett upplägg som verkar ha gjort susen.

Mission accomplished
Efter sina två femkilometersvarv på den publikvänliga banan landade vårt studieobjekt i målfållan - mycket glad!
Carina lyckades med sin målsättning att komma under 55 minuter. Sluttiden blev 54:40 och därmed slog hon sitt gamla personbästa med råge.

"Vilket slit! Jag trodde aldrig det skulle gå. Benen kändes så tunga innan start, men det var bara att dra på! När jag låg i 4:55-tempo under första kilometern var jag tvungen att bromsa mig själv för att vara säker på att orka hela vägen. Men det var svårt att försöka ta det lugnare, fastän jag hade mjölksyra i benen redan efter 2 km. Jag är så jäkla glad att jag klarade det! Jag är bra!"

Jag håller med! Carina är riktigt, riktigt bra och hon visar att det går att nå sina mål. Nu väntar TEC (Täby Extreme Challenge) där Carina ska springa 50 miles (8 mil). Stort lycka till inför det, och ett ännu större grattis till Premiärmilens resultat!


Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.