Springa i natur eller inte?

AnnonsHar din löparrunda plötsligt bytt skepnad? Då är du inte ensam. Många har blivit av med favoritskogen de motionerar i. Ibland finns det lika bra skog i närheten men inte heller den är säkrad för framtiden. Att en ny skog växer upp om flera generationer är bra men en klen tröst för oss som flåsar runt här och nu.  

2020 startades Insamlingsstiftelsen Framtidens Natur & Kulturarv för att skydda och restaurera värdefull natur. Målet är att skydda värdefulla rundor, öka på naturvärden och, där det finns möjlighet, återskapa naturvärden som gått förlorade. Strategin är att köpa loss mark eller teckna långsiktiga avtal och bedriva naturvård.


Just nu kämpar de, med breda erfarenheter och stora nätverk av volontärer och proffessionella, för att samla in medel för att långsiktigt skydda 7 hektar skog i populära rekreationsområdet Sinarpsdalen på Bjärehalvön. Det arbetet kan du stötta via 90-kontot och självklart läsa mer om här.

Men de vill mer. Runt om i landet. Så nu ber de även om motionssverige om hjälp. Ställer frågan: Vilka områden, motionsspår och rundor som är värda att rädda? Vilka är dina favoriter?

Svar på de frågorna och andra berättelser skickas till info@framtidensnatur.se.

 

 

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.