Greiderloppet 18:e maj

TävlingGreiderloppet är ett ideellt arrangerat lopp som anordnas varje år sedan 2012. Alla intäkter går till välgörenhet. Loppet går runt Årstaviken och är cirka 8.5 km. Och med en passning till debattören och författaren Göran Greider är mottot ”Att sitta still leder till borgerliga tankar”.


I vår serie Lopp med en tvist tog vi ett snack med Olov, Anders och Maria. Frågade dem hur det kom sig att det startade Greiderloppet
Från början gillade vi ju att springa och om vi ska va ärliga, tävla lite med kompisar. Men vi var också rätt trötta på alla lopp där man skulle betala för att nån annan skulle gå med vinst. Så från början var det ett lopp för våra vänner och så skulle alla pengar gå till nåt bättre. Det var en kul grej och sen växte det.

Men Göran Greider då? Alltså...han känns inte som den löpigaste personen?
Göran kom in först i efterhand. Vi ville ju ha ett namn på loppet som hade nåt med Årsta att göra, det skadade ju inte att Göran också skrev bra om sånt vi brydde oss om. Tror Göran fick reda på det genom Radio Dalarna som snappade upp loppet efter år 1.

Ni känns väldigt avslappnade. Som att ni fokuserar på det roliga
Loppet har ju alltid varit lite amatörmässigt vilket vi tror har bidragit till att det är rätt avslappnat. Stämningen står ju så klart löparna för, men att våra mammor serverar korv och bemannar vätskekontrollen, och att klädinlämningen är i bakluckan på vår bil gör det kanske inte sämre.

Vad är målet?
Vi har inget genomtänkt mål med loppet annat än att ha kul och att göra något för Årsta, sen ger det oss såklart mycket att folk uppskattar loppet.

Er egen löpning då?
Vi har sprungit många lopp genom åren, lite på grund av att det är ganska svårslaget när man har små barn. Vi har nog hållit det på en ganska vanlig, motionär-nivå.


Sugen på att springa ett varv runt Årstaviken 18 maj?
Greiderloppet hittar du här

1 kommentarer till artikeln

1990 • Göteborg
#1
1 maj 2019 - 19:51
Bra artikel! Ni får skriva nåt om Fredsloppet också - Sveriges största solidaritetslopp sedan 1985 :)
Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.