Tjejmarathon

  1. Tjejmarathon är ett lite bättre marathon. Med det menar vi lite längre. Och lite roligare.

    Lördag den 16e juni springer vi de sista 50 kilometerna på Roslagsleden. Bara tjejer.

    Som avslutning kopplar vi av, äter en god middag, sover gott och umgås. Troligtvis skrattar vi en hel del åt dagens äventyr. Förmodligen kommer vi att stappla lite i steget, och ta god tid på oss att sätta oss ner på stolen. Kanske kommer det att ömma lite i några muskler, kanske kommer vi att vara trötta och hungriga. Utan tvekan kommer det att vara värt det!


    Alla medel vi tillsammans samlar in i projektet går oavkortat till Panzisjukhuset i Kongo. Panzisjukhuset jobbar med utsatta, sargade, skadade kvinnor. Kvinnor som utsatts för våldtäkt och misshandel. Som sett och erfarit saker som de flesta av oss aldrig ens i tanken klarar av att komma i närheten av. På Panzisjukhuset får de både en fysisk och psykisk chans att komma tillbaka, trots att det ofta är bortstötta från sin hemby.


    Såhär skriver Kvinna till kvinna:

    Omvärlden är väl medveten om systematiska våldtäkter framförallt kvinnor utsätts för i det konflikdrabbade i Kongo. Mer måste göras för att förhindra att fler kvinnor drabbas. Samtidigt är allt stöd som går att uppbringa värdefullt för de som redan utsatts för våldet och för dem som arbetar för rehabiliteringen av kvinnorna. Våldtäkterna påverkar hela samhället.


    På Panzisjukhuset i Östra Kongo finns en vägg med brev och hälsningar från olika delar av världen till patienter och personal på sjukhuset. Sjukhuset är specialiserat på kvinnor som överlevt våldtäkter och sexualiserat våld under kriget i Kongo. Doktor Dennis Mukwege som är chefskirurg på Panzisjukhuset berättade för Kvinna till Kvinna under en resa till Kongo i maj i år att meddelandena från omvärlden betyder väldigt mycket för både personal och patienter. Hälsningarna är ett bevis på att deras arbete och deras rehabilitering syns. Att det finns många som bryr sig om att det är många kvinnors som drabbat och att det fortfarande pågår systematiska massvåldtäkter i Kongo. Att det finns en tryck utifrån på att de måste upphöra.


    Det här är vårt sätt att bidra, med det vi kan. För att vi kan.


    Alla kan hänga med, oavsett erfarenhet. Klarar du idag att springa 8 kilometer så klarar du i juni att springa 50. Det garanterar vi. I ditt eget tempo, med vår support, vätskestationer och energipåfyllning längs vägen, och med hjälp av styrkan i en grupp.


    Under våren arrangeras gemensamma träningspass runt om i landet. Vi springer från 15 kilometer till 30, stegrande distans för varje gång. Vi pratar om långpassteknik, energipåfyllning, strategi och mental förberedelse. Vi skapar styrka och kraft tillsammans, och hittar den extra växeln vi inte trodde fanns. Den som alla har. Den som gör oss oövervinnerliga.


    Världens första tjejmarathon på 50 km alltså. Vi tror inte du vill missa det. Häng med du också, det kommer att bli grymt och ett minne, en upplevelse för livet!


    Varmaste hälsningar Madde och Annie

  2. Löpning
  3. 50 km
  4. 16 juni 2012
  5. Madeleine Johansson, Ann-sofie Forsmark
  6. tjejmarathon.wordpress.com
  7. 20% grus, 80% terräng
  8. Stockholm, Roslagsleden, Sverige
  9. Madeleine Rybeck, Månstad
  10. Totalt har 2 medlemmar registrerat resultat för Tjejmarathon.

Träningsprogram

Nu har vi träningsprogram med smarta funktioner i Jogg-appen.
Du väljer själv din nivå och vilket datum du vill träna mot.
Vi bockar sedan av dina genomförda pass mot dagboken.

Välj ditt träningsprogram här!

Forum

Relaterade trådar Inlägg
3 mar Tjejmarathon för välgörenhet 1 st
(visar 1 tråd)