Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 3881 visningar

Ont i ena höften

charlotte
1973 • stockholm
#1
29 augusti 2009 - 18:32
Gilla
Jag har värre och värre värk i vänster höft, idag kunde jag inte ens avsluta löparrundan. Gör ont när jag ställer mig upp, går i trappor alltså även när jag inte springer. Smärtan sitter precis runt höftbenet/kulan
och strålar lite nedåt i låret och upp mot midjan. Det känns som ett stort ömt blåmärke. Jag har börjat löpträna ganska intensivt under våren/sommaren, kan det vara överbelastning? Eller behöver jag förstärka musklerna? jag tränar ingen styrketräning bara löpning. Eller har ngn tips på bra höftstretch?
En sak som jag kan komma på är att jag hoppade över ett högt stängsel i somras - gjorde alltså ett typ häcklöpningshopp över ett lite högt staket och det kan vara efter detta som värken började, minns inte riktigt. Har även (sedan hoppet) ont i höger ljumske - kanske har sträckt mig rejält men det borde bäl gå över nu? Har provat att vila i två veckor då och då men värken kommer tillbaka.
Tips ngn?
Catrin Karaszi
1967 • Täby
#2
29 augusti 2009 kl 19:30
Gilla
Hej Charlotte,
Jag har precis samma symtom. Var igår hos Carter Farrell som är ortoped. Han berättade att jag har trochanterit i vänster höft.
Jag ska till ortopedteknik och beställa inlägg då jag pronerar något samt gå till sjukgymnast.
Enligt Carter är det inga problem att få ordning på och det bör inte ta mer än 4-6 veckor. Så kanske ska du kontakta ortoped så att du får hjälp.
MVH Catrin
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.