Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2371 visningar

Underhålla konditionen fast skadad

Karolina
1993 • Göteborg
#1
22 maj 2009 - 09:52
Gilla
Hej! Jag har fått skador i både höft och knä nu och får inte springa på ett tag. Det jag undrar är hur lång tid det tar innan man har tappat konditionen, eller hur snabbt försämras den när man inte kan träna som man har gjort innan? Jag kan fortfarande cykla (även om jag tycker det är sjukt tråkigt) men det känns ändå som att jag inte kan träna konditionen på samma sätt för att jag blir alldeles för trött i benen för snabbt för att kunna hålla på så länge att hjärtat måste jobba hårt. Men om jag då avstår från att springa i två veckor, kommer jag va nere på noll kondition igen då? Vad finns det annars man kan göra för att åtminstone underhålla konditionen på samma nivå utan att springa? :)
Maria Finnved
1986 • Mjölby
#2
22 maj 2009 kl 10:14
Gilla
Prova spinningpass? MYCKET roligare än att cykla ensam! =) Och väldigt konditionshöjande!
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
22 maj 2009 kl 11:53
Gilla
Vattenlöpning! Kräver dock hyfsat varmt vatten. Samma sak med simning, dessutom måste man ju hitta rörelser som inte påfrestar dina skadade ställen, men det går (bröstsim med grodspark lär vara jobbigt för knäna, men det finns ju många delar där och alla påfrestas knappast).
Dessutom kan man köra rätt intensiva styrketräningspass, roddmaskin med raka ben kanske funkar, i alla fall kan man bli rejält trött av att använda hela överkroppen. Annars vet jag bara uppförbackar på skidor som tar lika hårt på hjärtat som löpning. Men inte har ni väl snö kvar i Grönklitt ;-)
Benny Ek-Williamsson
1975 • Göteborg
#4
22 maj 2009 kl 13:52
Gilla
vattenlöpning är grymt!!! kör själv med detta nu inlagd i min vanliga träningspass då jag haft problem med benhinnor för att ge kroppen lite mer vila än annars! Kör en av följande pass eller utöka med extra intervaller!
http://www.marathon.se/news/article.cfm?ThemeId=344

Ibland kan ju också vila vara just det kroppen behöver för att du skall kunna bibehålla samma kondition och förbättra den i längden!!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.