Löpning Tävlingar & Motionslopp 19 inlägg 2973 visningar

Musik i öronen?!

Helena
1982 • Göteborg
#1
11 maj 2009 - 13:12
Gilla
Hejsan alla!
Nu när göteborgsvarvet närmar sig med stormsteg står jag här i valet och kvalet om jag ska springa med min ipod, eller inte... Jag blir ibland trött av att höra mitt eget flås när jag springer, men vill ju inte samtidigt förlora hela känslan av att springa i ett så stort lopp (liksom springa där i min egen värld med lurarna i öronen).
Ni vara mp3 användare, vad gör ni? Blir man extra pushad på tävlingsdagen och glömmer bort sitt egna flås?! Kan inte bestämma mig nämligen.. :S
1981 • Göteborg
#2
11 maj 2009 kl 13:18
Gilla
All respekt till musik när man springer.

Men Gbg varvet är inte bara en tävling, det är en upplevelse med musik, åskådare hela vägen speciellt 15 o framåt.
Du kommer ta dig fram genom "adrenalinet" - tips Ingen musik på gbg varvet.
Maria Lärkäng
1980 • Partille
#3
11 maj 2009 kl 13:35
Gilla
Jag känner precis som du, att jag blir trött av att höra mitt eget flås när jag springer - andetagen påminner mig liksom om hur jobbigt det faktiskt är. =) Jag springer aldrig utan musik - eller podcasts - till vardags.

Jag kommer att ha med min mp3 för säkerhets skull, men antagligen springa utan musik. Hörlurarna går ju att stoppa undan, och ta fram om man känner att man behöver musiken. Det kan ju vara bra att kunna plocka fram en energiinjektion i form av en pepp-låt om jag börjar krokna, resonerar jag.
Portkod 2120
1980 • HAlland
#4
11 maj 2009 kl 13:56
Gilla
Personligen tycker jag du ska njuta av upplevelsen av ett större lopp. Mp3 spelare tycker jag hör till träningen. På en tävling är det du mot alla. Musíken gör att du distansieras ifrån tävlingen/evenemanget. Det är min uppfattning iaf. Lycka till på varvet annars!
Linda Eliasson
1978 • Nacka
#5
11 maj 2009 kl 14:13
Gilla
Ska inte springa Varvet, men har samma funderingar inför maran.
Jag kommer nog att ha med mig en liten MP3-spelare för att få fram den energiboost som ev kan behövas på t.ex Torsgatan, andra varvet. Förra året var det inte så mycket drag där och det går svagt uppför under ganska många km. Visst, jag kanske distanserar mig från tävlingen under några km, men jag räknar kallt med att jag under sista milen kommer att föra en kamp mot min hjärna (som skriker "stanna, din galning- du är inte klok") än mot alla andra löpare.
Ett tips: vattentätt fodral runt spelaren, speciellt om du vill använda de härliga duscharna efter banan. Min MP3-spelare dog förra året för att jag badade den i ångduschar och svett...
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#6
11 maj 2009 kl 16:20
Gilla
Jag sprang SpringCross i helgen och blev mer än en gång irriterad på folk med lurar i öronen som inte hör en komma när man ska springa om dem. Speciellt jobbigt när man springer på ganska smala stigar och är ganska många som delar på utrymmet.

I gatlopp är det kanske inte lika jobbigt, gatorna är ju oftast ganska jämna så man behöver inte hålla lika mycket koll på exakt var man sätter fötterna, men trängsel finns det ju så det räcker, iallafall i början av SM.
Jonas Schedin
1980 • Linköping
#7
12 maj 2009 kl 07:49
Gilla
Jag tävlar ofta med musik i öronen. Det hjälper mig att fokusera och inte bli distraherad av omgivningen. Ser man Göteborgsvarvet endast som en rolig upplevelse ska ska man givetvis inte springa med musik. För mig som siktar på en tid runt 1,15 kan det dock vara ett bra sätt att behålla lugnet i början av loppet och glömma smärtan mot slutet av det.
1969 • Västervik
#8
12 maj 2009 kl 11:57
Gilla
Jag har tränat med musik i öronen och har nu svårt att se mig genomföra Varvet utan detta "hjälpmedel"...
MP3-spelaren har blivit en del av löpningen ;)
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#9
12 maj 2009 kl 14:07
Gilla
Jag tycker det låter trist att stänga ute en stor del av det som händer omkring en på ett lopp som GV. Poängen att springa där är ju arrengemanget omkring.

Staffan Fredén
1966 • Stockholm
#10
12 maj 2009 kl 17:58
Gilla
Självklart så springer man utan mp3-spelare när man tävlar för att kunna lägga fokus på själva löpningen. Däremot är ju musik trevligt när man tränar. Ett annat till långpassen är att ladda ner ett radioprogram och lyssna på.

Exempel på musik och podcasts kan man hitta på http://mindofalongdistancerunner.wordpress.com
Helena
1982 • Göteborg
#11
13 maj 2009 kl 09:16
Gilla
Tack för alla tipsen! Jag satsar på att ta mej runt i år, eftersom det är mitt första varvs lopp, men får nog ta med mp3n ifall att jag skulle behöva en liten pepp där i loppet. Man kan ju ha den undanstoppad tills man verkligen behöver den!
Lycka till alla som springer på lördag! Yeah! :D
Jimmy P
1974 • Göteborg
#12
13 maj 2009 kl 19:40
Gilla
Springer alltid med musik i öronen men funderar på att skippa ipoden detta år då det är jubileum och jag tror att stämmningen kommer att vara något som måste upplevas utan musik som stänger ute allt ljud.

När jag sprang varvet förra året med Ipod så var bruset runtomkring så stort att musiken knappt hördes ändå.

I år är det fest och på fester vill man vara med i alla sinnen - i alla fall jag!
Daniel C
1968 • Västra Frölunda
#13
13 maj 2009 kl 20:19
Gilla
Eftersom jag springer i takt med musiken så måste jag springa med mp3:n i örona. Vet att det set lite löjligt ut men om jag skulle testa utan skulle jag inte ha någon aning om hur fort jag springer. För övrigt så är ju musiken som serveras ut med loppet inte min kopp av te så det kan ju kvitta. Däremot så är ju alla människor som hejjar alltid ett skojjigt inslag.
Anna Hjelm
1985 • Stockholm
#14
14 maj 2009 kl 20:09
Gilla
Jag har oftast musik i öronen när jag tränar men har aldrig haft det på lopp eftersom jag som många andra här gillar att höra allt runtomkring. Dock så testade jag på kungsholmen runt förra helgen men på rätt låg nivå, vilket jag tyckte var bra då jag fortfarande kunde höra hejaropen :-) det bästa av två världar, haha... lycka till!!
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#15
15 maj 2009 kl 02:38
Gilla
En riktig häftig känsla när jag sprang ett landsvägslopp var folk som stod och hejade med startlistan i handen, så de kollade upp startnumret i listan och ropade ens namn när de hejade fram en.
Där kan man snacka om plötslig injektion av extrakraft!
Oldboy
1952 • Danderyd
#16
15 maj 2009 kl 09:57
Gilla
Springer alltid med musik i öronen - på löpbandet. Har valt att låta bli ute, springer mest i skogen och vill ha naturupplevelsen på köpet. När man springer (går, cyklar) bland andra människor tycker jag det är dålig hänsyn att täppa till öronen. Att man själv missar stämningen på en tävling är väl ett eget val, men varför då ställa upp i en fullknökad tävling? Det finns många små men bra tävlingar med glest med folk där man kan få en officiell tid.
Men ni som "inte kan springa" utan er egen musik: försök springa med bara en lur och volymen anpassad så att ni hör om ni har folk bakom ryggen eller inte.
1975 • Santa Clara (
#17
16 maj 2009 kl 09:08
Gilla
Måste säga att den här tråden lurade mig att prova något nytt. Varvet är min 5:e och alltid har tänkt att på just Varvet finns det många band och stämning runt omkring att det musik i öronen är helt onödigt.
Men samtidigt visa partier speciellt på Hisingen sidan kan vara tråkigt och publikfattigt så lite extrakraft är inte helt fel där, tycker jag. Så ska jag nu gå och skaffa mig en lätt mp3-spelare speciellt för tävlingar. (vanligtvis har jag P1 mobilen som fungerar bra som mp3-spelare fast den är lite tungt att bära i en tävling) .
Vist lite stressigt blir det, men kanske är det värd... man får se resultatet redan nu :)

Hursomhelst, LYCKA TILL alla som springer Varvet idag!!!
1974 • Göteborg
#18
16 maj 2009 kl 09:15
Gilla
Inga lurar, inga sladdar, inget extra som är ivägen är mitt tips.
Med härlig publik och pompa och stå runt banan är det inte nödvändigt anser jag, bara njuta.... Lycka till !!!
1962 • Torslanda
#19
16 maj 2009 kl 09:52
Gilla
Springer alltid med musik när jag tränar, men när det är tävling så stiger adrenalin nivån och man presterar högre än den vanliga träningen. Risken är att du springer långsammare än du kan om du har samma musik som på träning.
Min teori och Gbg varvet gör att du ökar farten av stämmningen. Du kommer att missa grejen!!!! samt en bättre tid än vad du trodde...

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.