Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 3683 visningar

Suunto T3c running pack - problem med fotpoden

Heidi N
1983 • Stockholm
#1
5 april 2009 - 12:47
Gilla
Hej!

Slog slag i saken och köpte mig min första "riktiga" pulsklocka inkl fotpod igår (endast kört med en billigare och obekvämare gratisvariant tidigare som plötsligt slutade fungera för ett tag sedan) och kunde knappt bärga mig inför att bege mig ut på en tur imorse! Men... så fick jag inte fotpoden att fungera.. hade manualen med mig ut för att få allting rätt inställt osv, men fotpoden vägrade "blinka" för att visa att den satts igång oavsett hur hårt jag stampade eller hur långa bestämda steg jag tog...

På klockan verkade det som om den hittade pod:en en kort stund i början men (den räknade upp till 0.6km men inte längre..). Gjorde inget speciellt för att få detta resultat... utan promenerade bara lite och hade klockan i "training" mode (vilket jag hade även resten av rundan).

Någon som kan hjälpa mig med att få det här att fungera? (step-by-step manual) Erfarenheter?

Manualen som kommer med är ju fruktansvärt dålig och det känns som om man måste leka runt massor och chansa/gissa sig till många av funktionerna. Kommer ta ett tag att sätta sig in i det. Men jag är fortfarande grymt glad över den och ännu gladare kommer jag bli så snart jag fått poden att göra som den ska! :D

Tacksam för hjälp!
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#2
5 april 2009 kl 12:59
Gilla
Jag har varit med om samma problem ett par gånger innan.

Lösningen har varit lite olika varje gång.

För det första så kan det vara bra att kolla batteriet, se till att de "vingarna" som ska leda strömmen verkligen får kontakt med batteriet. Det har hjälpt att vika ut de liiite extra så man är på den säkra sidan. Men akta så du inte bryter dom.

Annars så kan det helt enkelt vara så att batteriet är slut, det har också hänt. Men det är ju förhoppningsvis inte fallet.

Prova det först, annars får jag brainstorma lite till om det fortfarande inte funkar.
http://emilson.blogg.se
Andreas Simon
1971 • Västerås
#3
5 april 2009 kl 15:34
Gilla
Testa att ta ur batteriet och sätta in det igen. Det har hjälpt mig vid strul. Undrar om inte manualen t.o.m. rekommenderar att man vänder batteriet en gång och sedan vänder det rätt...
csaba
1973 • Malmö
#4
5 april 2009 kl 16:23
Gilla
En liten sak jag har lärt mig med min Polar fotpod.
Den fungerar inte men uppladningsbara batterier (dom har lägre styrka).
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#5
5 april 2009 kl 16:29
Gilla
Suunto´s fotpod har inga vanliga AA-batterier, utan de har den "platta" varianten.

Heidi N
1983 • Stockholm
#6
5 april 2009 kl 17:04
Gilla
Tack så hemskt mycket för tipsen!

Har nu testat att ta ur batteriet och att vika ur kontaktfliken lite extra och det verkar ha fungerat tipptopp! Stod inget om detta magnifika tips i manualen, de kanske borde jobba lite mer på den..
Klockan ser ut att få en connection med poden och visar på hastighet när jag skakar på poden. Hoppas det funkar som det ska när jag tar mig ut på morgondagens tur, ser iaf betydligt ljusare ut :) First one down, loads to go (kalibrering osv).

TACK!
Victor Emilson
1984 • Stockholm
#7
5 april 2009 kl 17:11
Gilla
Härligt!

Bara att ge sig ut och köra!
http://emilson.blogg.se
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.