Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 1681 visningar

Jag ger upp!!! Höfterna krånglar!

Lisa Nicol Lind
1979 • Söderköping
#1
3 mars 2009 - 10:30
Gilla
Jag är så frustrerad just nu!!! Hade äntligen kommit över ett långdraget problem med vänster höft (bytte skor bl.a) och planerade att sätta igång med intervaller och tempo och köra stenhårt fram till Gbg varvet.
Vad händer? Jo, efter ett långpass förra helgen har HÖGER höft börjat krångla! Har sedan dess inte kunnat springa alls (har försökt 2 ggr och fått ge upp), och även gång gör ont! Hur tusan ska jag bli av med den här smärtan?

Jag har läst allt jag kunnat hitta om höftproblem här på forumet men hittar inget som jag tycker stämmer med det jag känner. Smärtan är koncentrerad till en punkt som känns som om den sitter inne i leden där bäckenbenet och lårbenet går ihop, så det är inte ett muskelproblem. Det händer också att det strålar ut på "baksidan" så det sticker liksom i ryggen strax ovanför höger skinka.
Benet känns även tungt när jag går upp för trappor etc... om jag sitter på golvet med benen sträckta rakt framåt och försöker lyfta högerbenet rakt upp vill det liksom inte lyda. Några ideer om vad det kan vara? och framförallt, hur jag blir av med det?
Patrik Billberg
1973 • GBG
#2
3 mars 2009 kl 10:57
Gilla
Har du varit hos ortoped eller idrottsläkare?

En bra start annars!

Inget kull alls då du vill börja satsa. Hoppas du hittar någon lösning på problemet!

//putte
Åsa O
1978 • Stockholm
#3
3 mars 2009 kl 11:21
Gilla
Lisa, jag har haft precis samma problem med höften. Din beskrivning av smärtan låter precis som det jag hade och får till och från. Jag var för 1 år sedan hos läkare för detta och hans diagnos var att det är en variant av foglossning som tydligen inte helt ovanligt drabbar långdistanslöpande kvinnor. Jag har tyvärr inget bra recept på hur man blir av med det. Jag fick voltaren och ordinerad löpvila ett par veckor. Sedan har jag styrketränat med hjälp av sjukgymast och varit sparsam med långpass.
Lena Kihlström
1970 • Avesta
#4
3 mars 2009 kl 11:34
Gilla
Jag har också problem med höfterna, låter som det ni båda beskriver. Mitt höftproblem slog till efter ett pass i backen. Jag har ägnat mig åt mycket bålstabilitetsövningar efter det och jag tycker att det fungerar, bla de övningarna som finns här i löparskolan, allt som stärket höfter och nedre ryggen och magen. Det känns fortfarende i höfterna när jag springer men inte på samma sätt som när det hela började.
Men helt bra kanske man aldrig blir? Hoppas att det blir bättre för dig Lisa så att du kan springa igen.
MVH Lena
Joakim K
1987 • Stockholm
#5
3 mars 2009 kl 13:03 Redigerad 3 mars 2009 kl 14:40
Gilla
Har inge problem med höften men jag vet hur du känner. Jag har behinneinflamation och skada som skada, allt är jobbigt när du inte kan vara ute och springa. Det sätter sej psykiskt, i alla fall på mej. Men så länge det gör ont så sak du inte belasta det. Du bör kanske kontakta någon ortoped eller liknande.

Det bästa är att vila , vila och vila. Det är så fu*king segt att göra de men oftast så är det en av de bästa medicinerna. Så fort du börjar känna dej ok så börja träna, Gym eller liknande så du har igång kroppen i alla fall. Kan vara dumt att vila från allt. Då kan du åka på små irreterande skador när du väl börjar igen. Det är lättare för kroppen att läka om du har bra cirkulation i kroppen :D
Portkod 2120
1980 • HAlland
#6
3 mars 2009 kl 14:12
Gilla
Hej Lisa,

Jag rekommenderar dig att uppsöka kiropraktor för en undersökning. Då kan du få en bedömning på orsaken till dina besvär. Tomas på ryggakuten i Norrköping är duktig. Tel 011-102000 Sen låter det som ett träningsprogram är utav vikt för dig för att förebygga. Få en sjukgymnast eller kiropraktor att visa dig lämpliga bålstabilitetsövningar.
Lycka till, hoppas jag springer om dig på GBG-varvet! :-)
Johan H
1976 • Göteborg
#7
3 mars 2009 kl 14:25
Gilla
Lisa, Försök komma till en idrottsläkare / sjukgymnast istället för kiropraktor så de kan hjälpa dig med en riktig vetenskaplig diagnos och ett träningsprogram
Lisa Nicol Lind
1979 • Söderköping
#8
3 mars 2009 kl 15:17
Gilla
Tack för era inlägg. Min man har tjatat på mig länge om att gå till en läkare, men envis som man är så blir det aldrig av... Till helgen ska jag på snowboardsemester i en vecka så då blir det total löpvila. Om det inte känns bättre efter det blir det definitivt läkare!

Joakim - med din målsättning kommer du säkert springa om mig. Själv satsar jag på under 1.55 ;)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.