Cykel Träning 8 inlägg 171 visningar

Pulsnörderi

Svealand
#1
5 januari 2024 - 08:57
Gilla
Bild uppladdad av Kalle Kula
Ni som har lite koll på hur er puls reagerar vid träning, vad är det som får er puls att bete sig på olika sätt från pass till pass trots att ni kör i princip samma pass med samma belastning och i övrigt liknande förutsättningar?

Som exempel har jag kört ett par cykelpass på motionscykeln nu i veckan med samma konstanta belastning och kadens och i stort sett med samma förutsättningar (samma tid på dygnet, samma träningsmängd dagen före, ungefär samma matintag före passet etc.). Trots detta ser pulskurvorna väldigt olika ut. Mer detaljer under länken nedan. https://www.jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=23997563
1967 • Torslanda
#2
5 januari 2024 kl 09:24
2 Gilla
Du kommer alltid få olika pulskurvor då kroppen inte är en maskin. Dålig sömn/återhämtning, energidepåer, stress, dålig dag etc. etc. Puls är bra som en indikation men det är ändå upplevd ansträngning som avgör. Jag kör mina pass rätt mycket på puls men går upp eller ner beroende på hur kroppen känns. Man kan ju inte testa laktat på varje pass men man lär sig rätt fort vilken ansträngning som är ungefär rätt.
2006 • Alingsås
#3
6 januari 2024 kl 05:50 Redigerad 6 januari 2024 kl 05:50
1 Gilla
Har jag jobbat ute en hel dag får jag hög puls bara jag promenerar. Men å andra sidan, högre puls och vikten rasar. Innan jag fick min Astmamedicin så hade jag konstant hög puls och rasade i vikt. Och det utan att anstränga mig, eller rättare sagt kunde jag inte anstränga mig på ett år när det började och läkarna inte tog det på allvar. Kanske därför jag numera gillar att röra mig mycket.
Svealand
#4
6 januari 2024 kl 08:43
Gilla
Bild uppladdad av Kalle Kula
Tack för era svar Mathias och John! Lite off topic här: Jag verkar ha lite problem med den här tråden. Hos mig syns den inte i "Alla trådar"-vyn. Däremot är den synlig för mig under "Senaste händelser", som jag får upp då jag klickar på "JOGG" högst upp till vänster på sidan. Jag misstänker att det kan bero på att jag startade tråden under huvudkategorin "Cykel". Jag mailade supporten om det igår morse, men jag har inte sett till någon lösning ännu.

Jag kan tänka mig att Mathias sett tråden, precis som jag, under "Senaste händelser", eftersom Mathias följer mig, men jag är lite nyfiken på hur John kan ha sett tråden, då John inte följer mig. Är det så att tråden syns i "Alla trådar"-vyn hos er båda, men inte hos mig?
Monica Carlsson
1971 • Partille
#5
6 januari 2024 kl 14:29
1 Gilla
Jag ser tråden under "Senaste från forumet", men om man har skrivit i eller bevakar en tråd, så får man ju en notis under utropstecknet för "Nya händelser" överst på sidan. (Jag läser sajten främst via dator, inte via mobilen.)
Svealand
#6
6 januari 2024 kl 15:28 Redigerad 6 januari 2024 kl 15:36
1 Gilla
Bild uppladdad av Kalle Kula
Tack Monica! Jag noterade att du hade tryckt "gilla" på Mathias inlägg och funderade även på hur du hade sett tråden. Men ser du den under "Community->Alla forumtrådar" eller är det precis som för mig, att den inte finns där? Jag ser den f.ö. också under "JOGG->Senaste från forumet", men det är märkligt att den inte dyker upp under "Community->Alla forumtrådar".

Jag noterar även att då jag går in i menyn under "Community" och väljer "Forumkategorier" och får upp sidan såsom bifogade bild visar, så finns det inte någon "Cykel"-kategori med, trots att det finns andra kategorier, t.ex. "Löpning - Triathlon" och "Skidor" längst ned under "Övriga kategorier". Det förefaller som att "Cykel" har fallit bort av någon anledning.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#7
6 januari 2024 kl 15:39
1 Gilla
Bild uppladdad av Monica Carlsson
Intressant. Jag startar 95 ggr av 100 från startsidan och då ser jag denna vy (bild).

Men om jag gör som du ber om, "Alla trådar", så ser jag den inte.
Jag har även noterat sedan länge att vissa kategorier, typ "Köp & Sälj", aldrig kommer upp på min startsida. Den måste jag aktivt söka upp via "Forumkategorier".
2006 • Alingsås
#8
6 januari 2024 kl 19:32
1 Gilla
Jag säger som Monica Carlsson. Idag igen hög puls men Garmin-klockan tyckte det var lugnt (Främsta fördel: Bas) men för mycket mellanmjölk för mig med puls 130-140 och för trött sista 25%.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.