Löpning Träning 3 inlägg 335 visningar

Polar OwnOptimizer återhämtningstest

Svealand
#1
4 december 2023 - 07:33
Gilla
Bild uppladdad av Kalle Kula
Jag har en äldre modell av löpardator (Polar S625X inköpt 2005). Den har en testfunktion som heter Polar OwnOptimizer. Funktionen baseras på mätningar av hjärtfrekvens och HRV (hjärtfrekvensvariation) under ett ortostatiskt test (att resa sig upp från viloläge). Jag undrar om det är några här på forumet som använt det testet och vad era erfarenheter i så fall är. Hur har ni använt testet och hur har ni tyckt att det funkat för att mäta återhämtningsstatus?

Anledningen till att jag frågar är att jag knappt hittar något på nätet om denna testfunktion, varken v.g. recensioner, diskussioner eller vetenskapliga undersökningar. Dessutom tycker jag att jag får rätt märkliga resultat. Eller så är det min kropp som svarar märkligt på träning. Exempelvis fick jag i morse låga pulsvärden och testet tyckte jag var återhämtad, efter en av de tyngre träningsveckorna i år och ett långpass igår em.
Christer Bertel
1953 • Uddevalla
#2
4 december 2023 kl 12:42
Gilla
Sorry😞,har använt testvia Polar Flowappen,har en Polar grit x pro inköpt 2022.
Svealand
#3
4 december 2023 kl 14:57
1 Gilla
Jag förstår att det här är ungefär som att ställa en fråga om det numera utrangerade Windows XP i ett datorforum, men jag hoppades att någon kanske fortfarande skulle använda någon av Polarmodellerna som hade testet, eller kanske minnas hur det funkade när de gjorde det.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.