Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 7173 visningar

Skillnaden på jogging och walkingskor?

Annika
1966 • Malmö
#1
10 januari 2009 - 23:50
Gilla
Nu har jag slitit ut mina joggingskor, genom att gå i dem, så de duger endast att gå till gymmet i. Jag får ont i hälarna av att jogga och det hjälper inte med dyra inlägg heller. Har knappt joggat något alls det senaste året men har ändå känningar.
Är det mina utprovade skor som varit så dåliga, eller är jag helt enkelt för klen för att springa? Att promenera snabbt fungerar hur bra som helst (går jag upp mot en mil på hårt underlag så protesterar hälarna lite).
Kanske jag ska köpa nya walkingskor istället (löpning fungerar ändå inte).
Vad är skillnaden, förutom att walkingskor är billigare? Eller skulle mina fötter må markant bättre av joggingskor?
Gabriel Selassie
1981 • Springfield
#2
11 januari 2009 kl 23:44
Gilla
Är ingen expert på området men jag läste en artikel om att man inte ska promenera långa sträckor i joggingskor, vad tidningarna skriver behöver dock inte betyda något och jag minns inte varför de påstod att det var dåligt.

Det låter onekligen ganska logiskt att walkingskor är att föredra för promenadmänniskor, om de dessutom är billigare är det ju perfekt. Trist att du inte kan jogga, har du kollat upp varför du får ont?
1969 • Stockholm
#3
12 januari 2009 kl 09:23
Gilla
Dämpade joggingskor är ju framförallt högre i hälen och det brukar inte alls kännas bra att gå i sådana några längre sträckor. Jag brukar gå i terrängskor, som är mindre uppbyggda bak (helt enkel för att de är tänkta för mjukare underlag). Har även haft dedikerade walkingskor och märker väl egentligen ingen skillnad mot de terrängskor jag har haft. Men för klen för att springa tycker jag väl låter konstigt, vad är det för skor du nu slitit ut och har du ingen diagnostiserbar åkomma i hälarna (uttrampad hälkudde/hälsporre etc)?
Annika
1966 • Malmö
#4
12 januari 2009 kl 22:35
Gilla
Igår var jag på Stadium, och de tyckte absolut att jag skulle ha joggingskor och inte walkingskor, eftersom de har bättre dämpning, så det blev faktiskt ett par på rean. De lär väl hålla ett halvår kanske, så när de blir utslitna får jag göra en ny utvärdering av fotproblemen.
Mina fotproblem är t.ex; plantar fasciit, överpronation, början till hallux valgus, nedsjunket frärme fotvalv, förtjockad hälsena.
1969 • Stockholm
#5
13 januari 2009 kl 08:36
Gilla
Tyckte de på Stadium att du absolut skulle ha joggingskor att *gå* i ?? Låter ju lite mysko... Men det var kanske med hänsyn till de problem med fötterna du har? Lycka till med gångträningen och hoppas du kan komma igång med jogging så småningom!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.