Löpning Kost & Näring 4 inlägg 5400 visningar

Magnesium

Johnny Forslund
1971 • Docksta
#1
19 augusti 2016 - 11:16
Gilla
Hej!
Ska springa Höga Kusten Trail om ett par veckor och har prövat mig fram i magnesium djungeln. Undrar ifall ni har något bra tips på bra magnesium tabletter dylikt, mineraler att ta under loppet? Jag kör med Vitargo Electrolyte i vätskeblåsan. Jag har väldigt lätt för att få kramp i speciellt vaderna halvvägs in i loppet, typ efter ca 3 timmar. Jag har rätt mycket muskler på överkroppen, så jag kan tänka mig att det spelar en del roll om det gäller syresättningen av musklerna under loppet. Tacksam för lite tips och råd...
1980 • Åby
#2
19 augusti 2016 kl 15:38
Gilla
saltsticks funkar för mig, sannolikt 82,5% placebo men vad gör man inte? :)
Jag hade en del problem med kramp förr om åren men efter att kontinuerligt ta magnesiumtabletter tycker jag att det blivit bättre. Kör Super Cal-mag från Great Earth (finns på de flesta hälsokostaffärer), kan vara värt att testa.
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#3
19 augusti 2016 kl 18:46
Gilla
Magnesium ska man väl ta regelbundet i förebyggande syfte, inte under loppet eller när man redan fått kramp? Jag tar en brustablett från Friggs varje morgon.
1985 • Pussen
#4
19 augusti 2016 kl 22:40
Gilla
www.presteramera.com/kramp har både en artikel och lyssnar du på podcasten så är det ett av de tidigare avanitten där kramp diskuteras.

Ska du ta magnesium så är det magnesiumoxid som gäller om vi pratar biotillgänglighet. Annars är det extremt sällsynt med brist på magnesium. Sikta mer på ett högre energiintag som bromsar krampen ordentligt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.