Löpning Tävlingar & Motionslopp / PrinsensMinne Halvmaraton 2 inlägg 2223 visningar

PrinsensMinne, hur är banan, kuperad?

1981 • Hyllinge
#1
20 juni 2016 - 15:58
Gilla
Har tidigare bara sprungit göteborgsvarvet men anmält mig till prinsensminne i augusti. Vad kan jag förvänta mig utav banan? Mycket kuperad?
HF Löfgren
1968 • Malmö
#2
20 juni 2016 kl 16:19 Redigerad 20 juni 2016 kl 16:24
1 Gilla
Banan är inte särskilt kuperad. Efter ca 6 km kommer en backe men sedan är den mer småondulerad. Däremot varierar underlaget. De första km går på grus men även lite sand. Sedan efter den där backen vid 6-7 km så är det väldigt lätt asfaltslöpning ut till Tylösand. Från ca 11 km vänder banan tillbaka in mot Halmstad och går då på Prins Bertils stig och underlaget är mestadels grus. Här är banan lite småkuperad men inga jättebackar. Den här biten är dock väldigt vindkänslig.

Förra året blåste det en ostlig vind, dvs motvind hela sista milen. I kombination med underlaget så blev det en jättetuff sista mil tillbaka för min egen del. Det var dessutom rejält varmt den gången.

Så kolla av vindförhållandena innan så du vet hur trött du kan vara när banan vänder tillbaka och om du då har med- eller motvind. Men oavsett så se till att ha gott om krafter kvar halvvägs.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.