Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 4716 visningar

Garmin, reset ger skumma pulsvärden!

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
14 juni 2016 - 20:41 (Redigerad 14 juni 2016 - 20:57)
Gilla
Garmin FR620. Hade problem med plötsligt död wifi och långsam satellit-uppkoppling, kontaktade Garmin Support som efter första tips om komplett reset av klockan som första åtgärd. Gjorde ingen skillnad på wifi-problemet, så fortsatt kommunikation med Garmin sa att jag skulle skicka in klockan till dem. Då blev jag lite lat och (dum)snål för att gå till postombudet och skicka klockan som rek, satellit-hittandet kan jag lösa med att lägga ut klockan under öppen himmel medan jag knyter skorna, wifi, äh, inte så noga för det funkar ju med sladd.
(Hm, 2016-05-19 kom det dessutom en uppdatering, alltså ungefär samtidigt som jag resettade. Blir kanske lite en annan klocka då.)

Men förutom att mina rundor känns tunga i kroppen... så uppmärksammade en bekant till mig att jag "plötsligt" har väldigt hög puls på de rundor jag gnäller om. "Funkar verkligen din pulsklocka" frågade han, "din långrunda i söndags har du ju högre maxpuls än i höstas när du körde norska superintervaller!"
Hm, nu har jag kollat mina data på Garmin Connect, Training Effect toppar ibland på 5.0 vissa rundor, högre maximal puls på rundorna, och... allt har börjat efter fabriksåterställningen... stämmer exakt på dagen. Suck.

Ja, jag ska nu skapa ett ärende hos Garmin igen, för att höra deras syn på saken. Och kanske se till att skicka in klockan om det är deras förslag.
Men, någon med samma erfarenheter? Reset ändrar vad klockan läser ut?

(Jag har samma profil som innan reseten (kön, ålder, vikt, längd, träningsambition), för det låg ju kvar i Garmin Connect och kunde synkas tillbaka till klockan efter reseten.)
Monica Carlsson
1971 • Partille
#2
14 juni 2016 kl 20:53 Redigerad 14 juni 2016 kl 21:00
Gilla
Tillägg: jag har inte gjort något maxpulstest, är kvinna 45 år, så enligt de flesta formler skulle jag hamna på 175. Nu senaste 15 km-rundan var jag uppe i 186, och sen resetten har det uppmätta maxet ökat vad det verkar.

Jag har dock i ungefär samma veva börjat springa längre rundor på upp till 15 km och 1,5 timmar, mot tidigare pass 45-60 minuter. Är det delvis pulsdrift i slutet av de längre passen, som jag helt enkelt inte har sett när jag sprungit kortare tid tidigare?
(Och kanske pressar jag mig lite mer nu att klara 15 km på 90 minuter, det är ett lagom mål för mig.)
Ska prova att springa en känd 10K-runda de närmsta dagarna, med an gammal enkel Suunto pulsklocka, för att se om det ger nån ledtråd på högsta uppmätta puls.

Reggar på Funbeat: http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonID=134674
Monica Carlsson
1971 • Partille
#3
15 juni 2016 kl 21:41
Gilla
4 km promenad med en rejäl brant lång backe: ganska snarlika momentana promenadpulser, Garmin FR 620 som en Suunto T1. Några slag högre emellanåt på Suunton, plus att den tappade kontakten med puslbältet några få gånger. Troligen pga placeringen av pulsbältet. 2 bröstband var inte helt bekvämt, kan man säga!

Kanske blev min Garmin mer rätt efter reset:en... Men ska som sagt springa en längre runda med 2 pulsklockor och jämföra, ska få låna en TomTom med optisk mätning av kollega, slippa dubbla pulsband. Spännande/intressant.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.