Löpning Träning 12 inlägg 5733 visningar

Löpning/alt. träning i Thailand

Joakim
1988 • Malmö
#1
28 mars 2016 - 22:39
Gilla
Hej på er,

Om två veckor åker jag till Hua Hin, Thailand för två veckors semester. Det är första gången jag åker iväg helt själv och planen är att träna så mycket som möjligt. Jag förväntar mig att det kommer bli oerhört varmt med löpning (Enligt väderleksrapporter ligger temp. på runt 28 grader redan klockan 07.00) och skulle behöva lite tips på alternativ till löpningen. Simma är jag fruktansvärt dålig på och jag antar att det mestadels kommer bli en del plaskande för att svalka av mig..

Har ni prövat på någon speciell form av träning på semestern som känts bra?

Förresten, lite tips på näring, mat osv vore också kanon. Jag skulle inte kalla mig nybörjare, men är inte heller någon expert på löpning och är framförallt inte van vid löpning i höga temperaturer. Vad ska jag tänka på förutom ett högt vattenintag?

Ha det gott,
Joakim

Petter Sundin
1988 • Solna
#2
29 mars 2016 kl 14:06
Gilla
Gym finns det säkert gott om, löpband inget alternativ?

Sen så är det väl ett ypperligt tillfälle att prova på thaiboxning?
1973 • Täby
#3
29 mars 2016 kl 15:49
Gilla
Jag kan varmt rekommendera Thaiboxning som alternativ till Löpning. Det finns grupp pass om du bara är intresserad av kondition där du får sparka och slå av dig :) Sen kan du välja att köra privatpass där du får mer teknisk hjälp ( kostar ca 600 bath för en timme) Löpningen går bra trots värmen men tänk på att springa långsammare än normalt då du inte är van att springa i värme. Gärna keps på . 5 km brukar räcka gott och väl i början. Jag vet inte hur det är i Hua hin men jag var i Phuket och där är det rätt vindstilla på morgonen vilket gjorde löpningen ännu jobbigare än att köra på eftermiddagen. Glöm inte at dricka mycket och fyl på med "De champ" som finns at köpa på alla apotek. Perfekt sportdryck.
Joakim
1988 • Malmö
#4
29 mars 2016 kl 18:08
Gilla
Tack för svaren kamrater!

Thaiboxning har jag funderat över, och är rätt sugen på. Har prövat det på hemmaplan en gång för ett par år sedan och tyckte det var riktigt kul.

Tack för tipset med sportdryck och keps. Givetvis lätt att glömma i ovanan..

Det blir nog mestadels strandlöpning så hoppas jag slipper vildhundarna Pär =)

Tack för svaren och om någon har fler tips, så hör av er!
fredrik persson
1976 • Strömsund
#5
29 mars 2016 kl 19:23 Redigerad 29 mars 2016 kl 19:24
Gilla
Hur lång tid har du räknat med att springa? Nu står det bara att du är nybörjare på löpning, men med risk för att låta tråkig. Gå ut och jogga bara, vatten dricker du när du är törstig. Ska du bara hålla på i 30 min så tror jag nog du utan problem klarar dig hela det passet utan vätskeintag. Ska du hålla på med ultralöpning då kanske det mer relevant att tänka på vätskeintag, näring etc i annat fall ta det som det är, är ju ändå semester.

Springa i Thailand är väl inte bästa platsen,, sprungit på bland annat turist öar, då oftast smala kurviga vägar och med den trafiken så är det med livet som insats man befinner sig på vägen. Varmt mitt under dagen, blir mörkt snabbt på kvällen, ingen egentlig skymning. Röra sig på vägarna då är väl ännu mindre intressant. Temperaturen är ofta också fortsatt hög på kvällen. Den variant som jag tycker funkar bäst personligen är att man är uppe toktidigt och springer, Precis i gryningen, fortfarande svalt då och rätt lugnt på vägarna. Men HUNDAR finns det och då ofta många i grupp, men kan ju vara bra för lite spontan intervallträning:)

Acke5
1959 • Göteborg
#6
29 mars 2016 kl 19:24
Gilla
Ang. strandlöpning i värmen. Föreslår att du börjar springa åt det hållet som ger medvind. Då blir det rätt snart outhärdligt varmt och du kommer då att orka ta dig hem i den svalkande motvinden. Tvärtom kan resultera i en lång distans och moppetaxi hem. ;)
Mikaela
1988 • Mjällby
#7
29 mars 2016 kl 19:42
Gilla
Jag var i hua hin i vintras och en sak som jag upptäckte rätt fort när det gäller att springa på stranden är att försöka tänka på hög/lågvatten. Vid högvatten får du ofta trampa runt i den mjuka sanden, medan du annars har hårdare packad sand som är lättare att springa på. Jag som är morgonpigg gick upp tidigt och sprang på stranden, bra temperatur, lite folk och underbart att få se soluppgången :)
Joakim
1988 • Malmö
#8
29 mars 2016 kl 21:05
Gilla
Lysande! Tack =) Keep em comin´!
Mattias Jägstedt
1973 • Halmstad/Gullbranna
#9
30 mars 2016 kl 09:16
Gilla
Som några andra nämnt, spring på morgonen, det brukar fungera rätt bra. På morgonen är inte heller trafiken så farlig. Något lägre tempo än vanligt och ta helst med vatten, om inte för att dricka så för att svalka av sig med.
Dock är ju hundarna ett problem, men de brukar vara samlade på några enstaka ställen, själv har jag saktat ner och gått förbi hundarna så går det bra.
1967 • Umeå
#10
30 mars 2016 kl 10:42
Gilla
Var med familjen häromåret i elva veckjor i HuaHin, mina tre barn gick på Svenska Skolan och jag hade tänkt köra rätt mycket löpträning. Visst kunde värmen vara ett problem, men framför allt är det problem med löshundar. Fick tipset att alltid bära med mig en pinne i handen för att kunna mota men jag tordes bara springa på större vägar och stranden men även då så blev jag "utskälld" både en och annan gång. Man är inte så stursk när man ute på en enslig plats stöter på 10-20 löshundar som blänger på en. Men som Mattias skriver ovan, sakta ner och gå så löser det sig oftast. En anan gång sprang jag förbi ett tempel med lite apor... kändes trevligt till det blev väldigt många apor och nån krake gjorde nått utfall och visade tänderna.

I just HuaHin så kan man springa inne på en park som tillhör palatset och som skall vara fredad från hundar. Dock måste man lämna in passet vid inträde. Annars körde jag lite på ett gym som hade någorlunda löpband, men då kom ägaren och sa att jag inte fick springa för han trode att jag skulle ha sönder banden. Dom var inte vana att nån stod och sprang i en timme eller mer :)

1976 • Stockholm
#11
28 juni 2016 kl 13:58
Gilla
Jag sprang på stranden när solen gick upp. Gick fint men man såg ut att ha duschat när man var klar
Jan K
1959 • BanPhe
#12
28 juni 2016 kl 17:32
Gilla
Bor i Thailand utanför Ban Phe drygt 6 månader om året.
Löpträningen är inte direkt njutningsfylld på grund av hettan.
Vissa perioder dec,jan och februari kan tempen vara strax under 20, men senare lätt närmare 30 grader redan kl 06.00, med hög luftfuktighet.
Blir ändå omkring 100 mil.
Hundarna mest besvärliga första rundorna, sedan känner dom igen, har en elpistol som smattrar och skrämmer dem rejält, kostar ca:500 THB och finns på marknaderna.
Glöm inte vätskeersättning, finns att köpa på apoteken finns en som heter Osra med apelsinsmak 50 pack för ca:150 THB.
Alternativ till löpträningen..tja massor av barer med god öl och vackra flickor ;)
Såg efter jag skrivit att du redan varit iväg...men kanske någon annan kan ha glädje av vad jag skrivit.


Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.