Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 5524 visningar

Hur ställa in Polar RS300X

Kiruna
#1
9 februari 2016 - 20:48
Gilla
Hej
Är ny här på forumet och ny med pulsklocka och behöver lite hjälp med den.
Jag skaffade en Polar RS300X+pulsband för att oavsett träningstid eller distans kunna hålla mig inom vissa pulsintervaller när jag springer o åker skidor och då kunna ställa in en signal för lägsta och högsta puls så att jag slipper kolla på en skakig klocka mens jag springer eller åker.
Jag vill dessutom kunna ställa in en alarmtid på tex 30sek så att jag vet hur långa intervaller jag springer.
Det är de här två funktionerna jag behöver och är intresserad av men Polar verkar mest vara inställda på att dom vet hur jag ska träna eller att jag ska registrera min träning på deras hemsida, ingetdera är jag intresserad av.
När jag köpte klockan så förstod jag d så att de funktionerna skulle vara möjliga att ställa in men jag har hittills inte lyckats. Vet inte om d beror på att jag aldrig haft en pulsklocka men får inte till d. Inte heller hos återförsäljaren här i stan har dom nån aning.
Någon som har erfarenhet av den här klockan eller vet hur den ska ställas in? Tacksam för svar!
/Fredrik
Per
1966 • Lysekil
#2
9 februari 2016 kl 21:55
Gilla
Hej

jag har haft en sån här klocka men inte använt mig av de funktioner du efterfrågar.

Ang. pulsintervallerna så tror jag det står på sidan 30 i manualen som den bifogade länken hänvisar till.
http://www.polar.com/e_manuals/RS300X/Polar_RS300X_user_manual_Svenska.pdf

Ang. nedanstående....

"Jag vill dessutom kunna ställa in en alarmtid på tex 30sek så att jag vet hur långa intervaller jag springer"

... då denna klocka inte har en inbyggd GPS så behöver du ha en extern GPS eller en fot-pod för att mäta sträckan, alternativt om du har en uppmätt bana som du vet längden på.

se sidan 14 & 16 i manualen ang. fot-pod eller GPS.
Kiruna
#3
9 februari 2016 kl 22:57
Gilla
Tack för tipset. Har testat att ställa in enligt dem instruktionerna men när jag försöker starta passet så säger bara klockan att alla pass utom intervall kräver "speed sensor". Frågan är ju hur den inte kan göra något så enkelt som att hålla koll på min puls utan ett tillägg, det är ju ändå en pulsklocka.
Christer Bertel
1953 • Uddevalla
#4
10 februari 2016 kl 22:04
Gilla
Hej Fredrik!
Har en Polar RS300x men använder själv inte dessa funktioner. Vad jag däremot kan råda dig till är att kontakta Polar Sverige. De kan säkert hjälpa dig vidare.Några mer service inriktade människor finns inte! De har telefontid,kolla på Polars hemsida.

Vänligen
Christer Bertel
Kiruna
#5
11 februari 2016 kl 21:28
Gilla
Ok. D ska jag göra :) Tusen tack!
Kenneth Ideskog
1948 • Saltsjöbaden
#6
12 februari 2016 kl 11:18
Gilla
Instämmer med #4. Kontakta Polar. Jag har en Polar RCX 3 och då jag haft några frågor kring den har jag fått mycket bra hjälp ifrån dom. Jag har bara haft mailkontakt med dom och de har svarat omedelbart. Kanonservice!
Kiruna
#7
14 februari 2016 kl 19:06
Gilla
Har mailat Polar och måste hålla med om att det är otroligt bra service! Mycket bra support och snabba svar!
Jag har nu fått klockan att följa min puls så som jag vill men den piper inte när jag går över och under vilket dom från Polar sa att den ska göra. Den tappar dessutom kontakt till och från under passet och visar allt ifrån 220 i puls till 30 och ibland noll.. Får i bästa fall reda på vad jag iaf tror är min riktiga puls under en tredjedel av passet.. Har testat byta batteri i både klockan och pulsbandet men ingen förbättring. Är nog inne på att klockan är defekt dessvärre.
Ni som har erfarenhet av pulsklockor är det vanligt att den spårar ur och visar en helt annan puls än den ska?
Per
1966 • Lysekil
#8
16 februari 2016 kl 20:42
Gilla
Hej Fredrik

Vad jag minns från min RS300X så pep den när jag var över och under min pulszon. Jag kommer tyvärr inte ihåg inställningen för detta då det var många år sedan jag bytte ut den, använder en V800 idag... den är klockren... ;-)

Ang. fladdrande puls... Har du blött ner "pulsupptäckardelen" på pulsbandet med vatten?? Jag har märkt att det kan bli en lite låg puls ibland om jag slarvar med att blöta ner (inte lätt fukta) den del som ska ligga emot och mäta hjärtfrekvensen.

Annars har jag läst här på forumet att visst material kan ge någon slags statiska "buggar" på vissa pulsband. Inget jag har märkt av, men man vet ju aldrig.

p.s. en dum fråga, men är sändaren på pulsbandet rättvänt? Dvs. Polar-loggan är vänt åt rätt håll?? Se sidan 13 i manualen jag länkade till i ett tidigare inlägg i denna tråd.
Christer Bertel
1953 • Uddevalla
#9
17 februari 2016 kl 21:23
Gilla
Hej igen Fredrik!
Kul att Polarservice motsvarade dina förväntningar också.Har haft min Polar RS300x 6-7år nu och endast bytt batteri. Däremot bytte polar ut min senaste pulsmätare pga att kontakterna ärgat och pulsen fladdrade samt batterispänningen var för låg trots nya batterier.

Skulle råda dig att ringa/maila och be att polar kikar på klockan och pulsband för att konstatera ev defekter.
Vänligen
Christer Bertel
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.