Löpning Kom igång 8 inlägg 6152 visningar

Enkät för nybörjare inom löpning

Ingela
1972 • Stockholm
#1
9 november 2015 - 14:39
Gilla
Hej!

Jag gör just nu mitt examensarbete på Medieinstitutet, där jag undersöker efterfrågan på en löpträningsapp för nybörjare. Enkäten tar ca 2 minuter och jag är tacksam för alla svar.

Länk: http://goo.gl/forms/A9WMPM8nWn

Ingela
joggy
Göteborg
#2
9 november 2015 kl 16:14 Redigerad 9 november 2015 kl 16:15
1 Gilla
För er som inte vill klicka på länken kan jag berätta om att den handlar om SATS. De vill börja ta betalt för appar och träningsprogram för oss löpare och vi får nu möjlighet att lämna åsikter.

Själv svarade jag att det redan kostar 500 spänn att träna där och att appar och träningsprogram borde ingå.

Med 5-10 års erfarenhet av SATS kan jag säga att deras så kallade löpcoacher ute på centren kan mycket mindre än medlemmarna här på jogg.se. De flesta verkar bara ha gått ett par weekend-kurser och fått ett diplom. Därefter kan de kalla sig experter på löpning, oftast utan att själva hålla på med löpträning i någon större omfattning.
Ingela
1972 • Stockholm
#3
9 november 2015 kl 17:53
Gilla
Hej joggy!

Sats ligger INTE bakom mitt examensarbete eller denna enkät över huvud taget. Det är enbart min egen idé att undersöka om intresset finns. Jag gör detta som privatperson/student (alltså ej anlitad av Sats) och är inte intresserad av ett visst resultat. Enbart av att få veta hur intresset fördelar sig kring de olika frågorna.

Mvh Ingela

Ps. Tack för din medverkan i enkäten.
joggy
Göteborg
#4
9 november 2015 kl 18:24
Gilla
Intressant studie i alla fall.
Ribban
1968 • Åkersberga
#5
9 november 2015 kl 19:08
Gilla
Började fylla i enkäten och den handlar i alla fall ganska mycket om Sats...
Sedan såg jag att enkäten gäller de som vill börja löpträna eller är nybörjare inom löpträning. Känns inte som att jag ska tala för deras sak.
Hur som helst så önskar jag dig lycka till med examensarbetet, Ingela!
joggy
Göteborg
#6
9 november 2015 kl 19:21 Redigerad 9 november 2015 kl 20:14
1 Gilla
Fast som erfaren löpare vet man hur viktigt det är för nybörjare att lära sig rätt från början. Jag skulle hellre rekommendera en nybörjare att träna med en rutinerad tränare, gärna med bakgrund från en friidrottsklubb, än att träna med en PT hos SATS som gått en vidareutbildning om löpning för att kunna tjäna mer cash. Som nybörjare är det också viktigt att få feedback från tränaren och det kan man inte få via en app. Den blir ju som en kokbok med färdigskrivna recept.

Detta kan man ju skriva i enkäten (om man nu delar min åsikt). Att SATS borde hålla sig till gruppträning i gymmet och låta löpare lära ut löpning.

Tycker som sagt att det är en riktigt bra studie och eftersom den inte görs av SATS själva kan vi nog få ett objektivt svar när den är klar.

(Som en parantes kan jag också nämna att t ex Göteborg Running Club GRC har kurser i löpteknik, men det tycker jag heller inte är särskilt lyckat. De tjänar pengar på osäkra och lättlurade nybörjare.
För att kunna se om en löpare rör sig rätt, räcker det inte med att vara bra på övningar som knälyft, hälspark, att luta sig framåt och att pendla med armarna, eller löpning 30 meter. För att kunna se om en löpare gör fel, måste man stå en bit ifrån när löparen kör intervaller, alltså i "skarpt läge" och gärna filma själva löpningen med mobilen. Därefter diskuterar man med löparen och kan även ställa frågor som "hur känns det om du gör så här istället?" och så tar de fram en lämplig löpteknik tillsammans.)
Ingela
1972 • Stockholm
#7
9 november 2015 kl 20:21
Gilla
Tack för era synpunkter. Ja, resultatet kommer definitivt bli objektivt från min sida. :)
joggy
Göteborg
#8
25 december 2015 kl 15:43
Gilla
Hur gick det med enkäten?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.