Cykel Cykelrundor 4 inlägg 9412 visningar

Cykelrundor med utgångspunkt i Stockholm

Ronnie
1973 • Stockholm
#1
22 juli 2015 - 18:27
Gilla
Jag har precis börjat cykla lite längre sträckor och behöver tips på var det är bra att cykla (inte så mycket trafik, så lite backar som möjligt, bra asfalt, osv). Jag bor på Södermalm och vill cykla 5-15 mil. Jag tror att många cyklar utåt Ekerö, men är det bra där?
Kenneth Ideskog
1948 • Saltsjöbaden
#2
22 juli 2015 kl 20:07
Gilla
Ut mot Värmdö är bra, finns flera vägalternativ att välja på. Åka mot Stavsnäs, Sollenkroka. Cykelbana finns till Strömma sen blir det en ganska vältrafikerad smal väg.
Åka mot Hemmesta vägskäl o där välja mot Saltarö, Bullandö eller mot Stenslätten (därifrån kan man ta sig åter mot stan via Rindö o Vaxholm.
Åka till Brunn på Ingarö, därifrån kan man cykla Ingarö runt via Björkvik.
En annan fin tur är Älta-Haninge-Västerhaninge-Tungelsta-Vårsta- Tumba- Tullinge- Huddinge-Nacka
Go´ tur!
Ronnie
1973 • Stockholm
#3
14 juni 2016 kl 16:45
Gilla
Nu har jag testat några rundor och den så kallade FRA-rundan på Ekerö är ju bra. Ganska lite bilar, ganska platt och i princip inga gångtrafikanter, barnvagnar, hundar mm. Någon som har tips på fler ställen? Jag är alltså ute efter att kunna köra så snabbt och obehindrat som möjligt utan att behöva ta hänsyn till något annat än asfalten, cykeln och kroppen. Idealet vore väl Skånes eller Smålands slättland men nu bor jag ju i Stockholm.
Johan
1969 • Enskede
#4
16 juni 2016 kl 16:35
Gilla
Södertörn bjuder på flera bra vägar. Tex: Gamla Nynäsvägen - Segersäng - Tungelsta. Nackdelen är en lång transportsträcka antingen via Huddinge-Haningeleden, eller ut till Brandbergen och sen ned mot Dalarövägen-Årsta havsbad. En annan vanlig runda är pålamalmsvägen och sen ned till Tungelsta. Tyvärr kan det vara mycket trafik på 257, eller 225:an.

/johan
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.