Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 14644 visningar

10 slag förhöjd vilopuls.

LCHF Margot
1959 • Svartvik
#1
11 mars 2015 - 09:13
Gilla
10 slag högre vilopuls, min normala vilopuls 48-53 men nu ligger den runt 60 samtidigt som magen inte är helt ok. besväras också av en lätt huvudvärk ibland, har just nu dragit ner tempot på löppassen men vad ska man göra? dom här symtomen har jag känt av ett tag nu och det verkar vara något som det inte riktigt vill bryta ut, har inte ont i halsen och ingen feber och total vila verkar inte heller hjälpa. Kan det vara farligt att träna om man ändå ligger på en låg ansträngningsnivå?
1975 • Göteborg
#2
11 mars 2015 kl 16:31
1 Gilla
De gånger jag själv haft förhöjd vilopuls har det varit förkylningar som legat latent och väntat på att bryta ut. Två gånger har jag tränat ändå men fått bryta på grund av att pulsen plötsligt börjat skena mot max utan att träningen varit mer än "normal". Efter det har jag satt löpförbud på mig själv så fort jag märker av onormal nivå på vilopulsen.

Så är det farligt? Inte nödvändigtvis, men är det värt att chansa...?
maria ulnes
1988 • göteborg
#3
31 mars 2015 kl 21:33
Gilla
det är farligt. faktiskt. snackade med hans om var landslagsläkare för friidrottslandslaget när det gick sådär himlans bra. han gav tipset "om vilopulsen är förhöjd - träna EJ". till exempel finns risken för perimyokardit - en reell risk. det är inte sällan unga personer kommer till akuten med detta - något som i många fall hade kunnat undvikas om folk "bara" vilade när de var sjuka (vilket jag själv iofs är helt kass på, särskilt när man han en sånär långkörare i sig).
nu vet man ju inte säkert vad det var som orsakade de många dödsfallen i orienteringen, men lyssna gärna på "den stora orienteringsdöden" i P3-dokumentär så får du kanske lite mer styrka att stå emot träningssuget när du är förkyld. lycka till!!!
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#4
1 april 2015 kl 08:57
Gilla
Oftast är det förkylning eller någon infektion i kroppen. Eller att man är övertränad. Vila hjälper.

I och för sig påminner symptomen om ett alltför kraftigt koffeinintag. För mycket kaffe kan ge dålig mage, höjd puls och huvudvärk. I så fall får man väl minska på kaffet.
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#5
1 april 2015 kl 09:34
1 Gilla
Om vilopulsen är förhöjd kan man testa med att dricka en ½-liter vätska och sedan testa igen efter en timme, det kan vara en så lindrig "åkomma" som vätskebrist.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.