Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2636 visningar

Smärta i framfoten

Annika Nyberg
1981 • Stockholm
#1
28 augusti 2008 - 18:34
Gilla
Lagom till tjejmilen har jag lyckats dra på mig ett fotelände. De nya joggingskorna (utprovade på löplabbet) har av någon anledning gjort så att jag felbelastat och mina främre fotvalv har sjunkit ner. Nu ligger en ganska stor del av kroppstyngden på en enda stackars liten tåled, vilket har lett till att jag nu knappt kan gå och ännu mindre springa. Det känns ungefär som om en av tårna hoppar ur led i varje steg, för att sedan hoppa tillbaka igen när jag sträcker ut foten. Är det någon som vet hur lång tid det tar att ta sig tillbaka till joggingspåret? Har varit hos sjukgymnast och fått pilottinlägg och det hjälper lite. Ska iväg och fixa formgjutna sulor nästa vecka. Brukar det lösa sig med hjälp av detta? Håller på att bli tokig om jag inte får sticka ut och springa snart...
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#2
28 augusti 2008 kl 22:41
Gilla
Ja med formgjutna sulor brukar det ordna sig, bara inte pelotten ligger för långt bak.Den skall ligga precis bakom trampdynan.
Hoppas det ordnar sig
1969 • Upplands Väsby
#3
29 augusti 2008 kl 09:58
Gilla
Japp, det borde lösa sig med sulorna.

Jag åkte på det där i vintras - nedsjunkna fotvalv på ena foten pga felbelastning. Det ordnade sig med formgjutna pelottinlägg (fast jag kör numera med laserskannade sulor, trivs bäst i dem).

Trots sulorna tog det två månader innan foten var ok för vanlig löpträning igen. Fick hålla mig till alternativ träning under tiden (djupvattenlöpning, cykling, crosstrainer, osv). Det är olika förstås hur lång tid läkningen kan ta. Håller tummarna att foten repar sig snabbt.
Annika Nyberg
1981 • Stockholm
#4
31 augusti 2008 kl 16:41
Gilla
Låter i alla fall som att det kommer kunna lösa sig så småningom. Väntar nu förhoppningsfullt på att få mina inlägg!
Klara Alexandersson
1981 • Lund
#5
2 september 2008 kl 16:19
Gilla
Jag hoppas att inläggen funkar och att din fot snart blir bra. Så du kan anmäla oss till Tjejmilen nästa år!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.