Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 2553 visningar

Trelleborgsloppet och sen löpvila..

A Persson
1963 • Trelleborg
#1
26 augusti 2014 - 21:12 (Redigerad 26 augusti 2014 - 21:13)
Gilla
På lördag ska jag springa Trelleborgsloppet för första gången. Ska bli jättekul. Har sprungit sista passet idag och nu kommer jag att ägna mig åt massage, lite crosstrainer och vila.

Har sen maj månad haft ont i vad jag tror gåsfoten. Har aldrig ont när jag springer, men det kommer efteråt när jag har suttit. Även på morgonen känner jag av det när jag börjar ta mina första steg innan jag blir varm. Har försökt med stretch och känner ibland att det blir bättre och sen blir det sämre igen.

Så efter Trelleborgsloppet ska jag självmant ta en hel månads (septermber månad ut) löpvila (kommer att bli odräglig och klättra på väggarna) Ska ägna mig åt att försöka stärka upp mina knämuskler och benmuskler och köra lätta pass på min crosstrainer.

Om inte det har blivit bättre tills oktober månad, kommer jag att ta kontakt med någon expertis. Vad rekomenderar ni? Vårdcentralen, sjukgymnast?

Finns det en chans att man kan bli återställd om man väljer att INTE springa alls under hela hösten? Bara ägnar sig åt promenader och crosstrainern? Eller är det bara läkarbesök som gäller?

Någon annan som bara har vilat sig frisk från detta elände?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.