Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2851 visningar

Benhinnorna

Yonna Fagerliljah
1985 • Sandviken
#1
17 augusti 2014 - 14:07
Gilla
Hej, det är så att jag har fått problem med benhinnorna på insidan av vänster ben strax ovanför fotknölen. Jag har fått rekommendationen av min sjukgymnast att bara cykla som träning tills vidare, grejen är att jag ska springa tjejmilen 6 sept. Ska också säga att jag pronerar och köpte nya skor för några månader sedan, har gått jättebra att springa i men ökade hastigheten en gång när jag var ute och då var det kört med benhinnorna. Någon som har erfarenhet från detta? Fick tejpa i början också men min hud tål inte tejpen ?? börjar också tycka att det är skönt att cykla, förstör man löpsteget om jag skulle börja cykla 1-4 mil i veckan när jag kan springa igen?

Hoppas ni kan ge mig lite råd och svar!!

Med vänliga hälsningar

Yonna
Martin Ivesröm
1988 • Brålanda
#2
28 augusti 2014 kl 18:14
Gilla
Hade benhinneinflamation som inte villle ge med sig och provade de mesta som skulle hjälpa men jag tyckte inte något gjorde nån skillnad. Men det är ju olika från person till person.
Blev du filmad när du köpte dem nya skorna så du fick se fotnedsättningen?
Jag pronerar också och har provat skor med pronationsstöd, men det blev ingen skillnad för benhinnorna, det ända som funka på mig var skor med lågt drop.
angående cykling och löpning så förstör du inte löpsteget om du cyklar, cykla på du.
tejp finns att köpa för sådana personer som inte tål den vanliga sport/skadetejpen. Samma tejp men innehåller ett annat klister som är snällare mot känslig hud. Bara googla
Yonna Fagerliljah
1985 • Sandviken
#3
1 september 2014 kl 17:02
Gilla
Hej, tack för svar! Ja jag blev filmad när jag köpte skorna men det som är konstigt är att jag inte haft nå problem i de gamla skorna och de är inte för pronation. Det som är konstigt med min inflammation är att det är bra några dagar och sen kan det komma som en blixtrande känsla bakåt hälsenan och sen får jag halta.. Ska springa på lördag får hoppas jag tar mig igenom utan smärta!
Irene
1968 • Åstorp
#4
1 september 2014 kl 17:07
Gilla
Man förstör inte löpsteget med cykling. Cykling är ett bra komplement till löpning.
Rickard
1981 • Skoskav
#5
1 september 2014 kl 20:40
Gilla
Hade du inga problem med dina gamla skor så tycker jag du ska fortsätta med dem. Eller åtminstone alternera med dem. En del hävdar att pronation är
Kroppens stötdämpning, och att då förstöra den dämpningen med ett stöd blir lite kontraproduktivt. Tyvärr finns det inga undersökningar som ger några bra svar så man får helt enkelt prova sig fram, vad som passar en själv. Let the skador lead the way!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.