Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3856 visningar

Vad kom först hälsenan (hönan) eller vaden (ägget)?

Martin
1976 • Östersund
#1
15 maj 2014 - 08:48
Gilla 
I fjol vår drabbades jag av en skada då jag inte lyssnade tillräcklig på kroppen. Vad jag kan minnas så var jag väldigt stel i vaderna och fick sedan ont i hälsenan. det gick bra att springa men efter passen och dagen efter kunde jag känna en smärta i hälsenan (särskilt då jag belastade foten och gjorde knäböj).

Nu i vår har jag tagit det lugnare men dagen efter mitt senaste pass så blev jag väldigt öm i baksidan på ena vaden och lite öm i hälsenan. Ömheten i hälsenan har gått bort på 2 dagar men vaden är fortfarande mycket öm vid beröring. Troligen är det någon form av muskelbristning. Jag ska träffa min naprapat nästa vecka men det jag undrar över nu är vad ni tror det är som spökar?
Är det vaden som krånglar och som även yttrar sig i hälsenan eller är det hälsenan som krånglar och även ger symptom i vaden?
Magnus
Stockholm
#2
15 maj 2014 - 09:32 Redigerad 15 maj 2014 - 09:36
Gilla 
Min erfarenhet är att stela vader gör att hälsenan utsätts för högre belastning pga att musklerna i vaden försvagas och inte kan "hålla emot" lika bra. Genom att hålla vadmuskulaturen mjuk genom tex regelbunden massage kan man minska risken för irriterade hälsenor. Vad jag vet beror stela/hårda muskler på att muskelfibrerna klibbat ihop och genom massage kan man bryta upp denna stelhet och återfå normalt blodflöde grenom dem.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#3
15 maj 2014 - 15:22
Gilla 
Foamroller har gjort underverk med mina stela och tryckömma vader. Förr var massage av vaderna omöjligt, det gjorde helt enkelt för ont. Nu går det jättebar att ta en vadmassage
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.