Löpning Kom igång 8 inlägg 5205 visningar

Vill verkligen springa men stoppas av det!

1985 • märsta
#1
1 februari 2014 - 16:51
Gilla
Bild uppladdad av Alexandra
Hej! Alla medlemmar! Jag tycker att löpning är en väldigt kul grej och väldigt ro givande. Jag har nästan sprungit i halva mitt liv men har alltid stoppats av denna grej. Nu kommer vi till problemet att när jag har bestämt mig att jag ska springa en tur stoppas jag av att jag tycker det är jobbigt och tråkigt. Varje gång innan jag ska ut och springa tycker jag det känns som ett hel berg flyttar sig mot mig och det är skit jobbigt. Hur ska jag göra? Hur ska jag göra så att det inte blir så tråkigt? snälla hjälp!
LCHF Margot
1959 • Svartvik
#2
1 februari 2014 kl 17:14
Gilla
Om du sprungit halva ditt liv, kan du väl fortsätta springa på samma sätt som du redan gjort, har det funkat så här långt borde det fungera fortsättningsvis också? För om man väntar på inspiration är det nog lätt att löp passet inte blir av... På med skorna och iväg tänk inte så mycket, belöningen kommer alltid efteråt, tror knappast jag ångrat ett pass som blev av.
Björn Bohman
1981 • Göteborg
#3
1 februari 2014 kl 17:25
Gilla
Du skriver ju att du också tycker att det är kul och rogivande!
Fokusera på det som gör att du tycker det!
Jag känner själv ibland att det tar emot att ge mig ut på ett pass men då tänker jag framåt! Mot ett soligt Slottskogsvallen och nytt personligt rekord på halvmaraton! Jag tänker på den varma duschen efteråt och kanske en läskande öl på kvällskvisten som belöning för väl genomfört träningspass!
Bara för att nämna några saker som peppar mig!
För det mesta är det själva löpningen som är belöningen för en väl genomförd arbetsdag! Så var det inte när jag började springa. Då behövdes det fler och oftare belöningar!
Lycka till med löpningen och kämpa på!!!
Må väl!
Magnus
Stockholm
#4
1 februari 2014 kl 17:29
3 Gilla
Gör något som är roligare. Löpning ska inte vara tråkigt.
Björn Bohman
1981 • Göteborg
#5
1 februari 2014 kl 17:35
Gilla
För mig var löpningen inte särskilt rolig i början men nu är det det bästa jag vet!
Är duktig på det och mår bra både fysiskt och mentalt av det! Så jag är verkligen glad att jag höll ut tills det blev roligt...
Men det är klart, har man sprungit halva livet och inte blir av med känslan att det är tråkigt så kanske man kan hitta nåt annat som man tycker bättre om! Bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra istället:-)
Rosmarie Magnusson
1954 • Björneborg
#6
1 februari 2014 kl 18:27
Gilla
Testa med skidåkning ett tag nu när snön finns så kanske lusten återkommer eller kommer:)
Marie Larsson
1968 • Mellbystrand
#7
1 februari 2014 kl 20:49
Gilla
Känner ibland som du, kan vara på riktigt dåligt humör innan och vill verkligen inte. Det är bara något som "måste" göras. Jag har aldrig hoppat över något pass och efteråt är jag så nöjd och ångrar inte att jag gav mig ut. Det är känslan efteråt som är värt det helt enkelt. Det är egentligen rätt få rundor som är kul att genomföra, de flesta bara görs. Att ha ett mål att se fram emot underlättar motivationen tycker jag. Enkelheten med löpning är det bästa jämfört med andra aktiviteter, ingen tidsbokning eller annan planering behövs, bara på med skorna och ut och spring! Ibland vänder jag på det och tänker att så bra jag har det, jag är hel och frisk och kan faktiskt springa när jag vill, långt ifrån alla kan ju det...
1972 • Täby
#8
2 februari 2014 kl 08:18
Gilla
I boken Running & Philosophy (som består av essäer) tas detta problem upp - att verkligen vilja löpa men ändå känna ett mer eller mindre starkt motstånd för det vilket upplevs som ett hinder.

Löpare delas in i tre grupperingar efter grad av motstånd: 1) De som bara behöver bestämma sig en gång för alla. När detta val är gjort finns inga mentala motstånd. 2) De som ofta känner motstånd inför varje pass men genomför dem som tänkt när de väl kommer ut. 3) De som ständigt måste jobba med sig själva då de annars inte springer lika långt som de tänkt sig, avbryter helt eller fullföljer inte passet som tänkt fartmässigt.

Själv kan jag periodvis hamna i grupp 2 och det som fungerar för mig är att byta om, byter jag bara om blir det av!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.